Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

''НАЈВЕЋЕ ЗЛО У СРБИЈУ ДОЛАЗИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ!'' Министар Вулин: Кланови лако налазе војнике у нашој земљи

19.01.2021. 20:24
Пише:
Србија Danas/Kurir.rs
Vulin
Вулин / Извор: Танјуг/​Сава Радовановић

- Водећу улогу у борби са мафијом има Министарство унутрашњих послова Србије - рекао јер Александар Вулин, министар унутрашњих послова.


- Држава је објавила рат мафији: нарко-дилерима, свима који су укључени у корупцију, бахатим возачима због којих нам страдају деца на улицама, насилницима због којих испаштају недужни - каже Вулин.

НИСИ САМА: Компанија Меридиан овим видеом послала НАЈВАЖНИЈУ ПОРУКУ! (ВИДЕО)

НИСИ САМА: Компанија Меридиан овим видеом послала НАЈВАЖНИЈУ ПОРУКУ! (ВИДЕО)

ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ СЕ ПРИЈАВИЛО СКОРО 10.000 Вулин: Тренутно заражено 2.188 припадника МУП-а

ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ СЕ ПРИЈАВИЛО СКОРО 10.000 Вулин: Тренутно заражено 2.188 припадника МУП-а

"Све даље је на правосудним органима" Вулин се огласио поводом случаја Мирослава Мике Алексића

"Све даље је на правосудним органима" Вулин се огласио поводом случаја Мирослава Мике Алексића

Вулин говори о плановима у вези са најављеном борбом против мафије, спрези криминалних група и представника различитих нивоа власти, условима у којима ради полиција, као и да ли му смета што га називају "полтроном" кад хвали председника Србије.

- Једна од дефиниција организованог криминала је повезаност криминалаца са неким ко доноси одлуке. Нема крупног криминала без државе. Држава се бори. Председник Вучић ништа не говори узалуд, зато га слушајте. Није он без разлога пре неколико месеци објавио рат мафији - рекао је Вулин.

- Као што сте могли да видите, у последњих неколико месеци смо много тога урадили, од хапшења Дарка Елеза и разбијања његове групе, преко хватања велике банде Пинк пантера, па погледајте колико је нарко дилера пало и колико смо убистава решили. Сви памте убиство у Белвилу, решили смо га за десет дана, то је мафијашко убиство - додао је министар.

aleksandar-vulin
александар-вулин / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Највећи део зла који долази у нашу земљу у смислу криминала је из Црне Горе, од кавчана и шкаљараца. КиМ је део Србије, па не рачунам шиптарске кланове. Количина новца који они (кавчани и шкаљарци) генеришу је толико велика да овде лако налазе војнике. У Новом Саду смо спречили убиство. Било је испланирано, пуцач је кренуо, али смо га пресекли - наставио је Вулин.

- Министар Стефановић је оставио добро стање, много се улагало, плате су велике за наше прилике. Морам да се захвалим председнику Вучићу, када је такав врховни командант, није тешко бити министар полиције - оценио је Вулин.

- Пре неки дан сам био са интервентном на терену. Њихов посао је такав да кад год уђу у кола, никад не знају да ли ће се вратити. Таквим људима треба учинити да у материјалном смислу буду што задовољнији. Ниједан мој полицијац није изашао на улицу да повреди неког. Имају моје и поштовање целе Србије - каже министар

Aleksandar Vulin
Александар Вулин / Извор: Профимедиа

О бахатим возачима Вулин је рекао:

- Пре два дана у Београду је ухапшен један такав возач. Успут је имао 1,66 одсто алкохола у крви, а дете је од 21 године. После оне трагедије у Нишу, мислио сам да ће људи сами схватити, а ми смо два дана касније ухапсили 21-годишњег Нишлију који је возио 140 на сат. Треба мењати кад се нешто деси  - рекао је Вулин о смени начелника Саобраћајне полиције у Нишу.

"Повећан је број пресретача и биће их још и више"

- Врло сам поносан на сарадњу са Тужилаштвом и Тужилаштвом за организовани криминал. Најтежа дела се углавном дешавају ноћу и они су увек ту. Ми без њих не можемо ништа. Пре неколико дана десио се ужасан случај у селу код Инђије. Један монструм због ког ми је жао што је укинута смртна казна, па не можемо да га осудимо, силовао је свог трогодишњег сина и двогодишњу ћерку. Он ће, ако Бог да, робијати доживотно, али зар нису медији могли да прескоче објављивање иницијала те деце, јер ће их то сада пратити цео живот - каже он.

vULIN
вУЛИН / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Према његовим речима, говорећи и о нападима опозиције, ''у српској политици не смете да радите две ствари - да критикујете Зорана Ђинђића и хвалите Александра Вучића''.

- Ако само кажете да је Вучић нешто добро урадио, одмах сте полтрон. И мени то говоре. Тај човек заслужује да се каже шта је добро урадио. Када ћете видети државника тог нивоа да призна своју грешку - наставио је Вулин причу о председнику Вучићу и додао:

Novčanik
Новчаник / Извор: Профимедиа

- Да није имао ту политичку снагу и енергију, ми се са ковидом не бисмо овако борили. Кад је Немачка отимала Италији респираторе, исто чиниле Пољска и Чешка, Вучић је, не знам како, набавио више респиратора него што нам је требало. Да 2014. председник Вучић није почео тешке реформе... Ја сам тада као министар донео Закон о раду тако што смо сваку ставку са председником Вучићем читао по 100 пута - указао је он.

Министар је додао да је незапосленост сада испод 10 одсто, што је близу европског просека. Просечна плата у Србији је изнад 500 евра.

- Само је Вучић могао онда да изађе пред народ, смањићемо плате и пензије. Само он је имао ту храброст. А мени је рекао да идем до краја, да ће да ме подржи, јер ћемо тим Законом спасти Србију - закључио је он.