Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Након десет месеци од Оливеровог убиства Милена проговорила о свему за Србију Данас: "Истина не може да се сакрије!"

29.10.2018. 10:27
Пише:
Србија Данас
Milena Ivanović
Милена Ивановић / Извор: Србија Данас / Јелена Обрадовић

"Мени се чини како пролази време да ми је све теже и теже. Свакодневно, поготово са Богданом, наилазим на ситуације у којима Оливер јако пуно недостаје, поготово њему"

Оливер Ивановић и Милена Ивановић живели су складно у браку и градили своју породицу, када је то све прекинуо атентат испред просторија његове странке у Косовској Митровици. Тог 16. јануара за Милену и сина Богдана стао је свет, а данас његова удовица и даље трага за починиоцем тог стравичног убиства.

"Нападају ме, сада, када нема Оливера! Имам пуно информација!" ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ Милене Ивановић

Удовица убијеног Оливера Ивановића, Милена Ивановић у разговору за наш портал открила је како се осећа након убиства свог мужа, какав је њен живот сада, као и како подноси све чешће нападе на њу.

- Мени се чини како пролази време да ми је све теже и теже. Свакодневно, поготово са Богданом, наилазим на ситуације у којима Оливер јако пуно недостаје, поготово њему. Како време одмиче и како се смирује све, онда останете сами са собом па имате доста времена за размишљање па буде јако тешко. То је једна велика трагедија и назад се не може. Ја се надам само да ће они који стоје иза Оливерововог убиства бити приведени правди и то је једина ствар коју у овом тренутку ја желим - рекла је Милена Ивановић.

Милена Ивановић сусрела се са мноштвом информација о обиству свог супруга, али како каже спроводи и сама истрагу, јер жели да склопи неку своју слику. Осврнула се и на све чешће нападе на њу и како се суочава са тим.

Milena Ivanović
Милена Ивановић / Извор: Србија Данас / Јелена Обрадовић

- Ја нон стоп добијам разне информације али још увек ништа званично. Информације добијам од наших људи из Србије који воде истрагу, јер као што сам већ рекла за медије, ја водим неку своју истрагу јер покушавам да добијем неку своју слику. Сматрам да истина не може да се сакрије па тако мислим и да ће ово да се обелодани једног дана. Нисам могла да замислим да ћу после трагедије која се десила Богдану,мени и читавој породици, данас морати да причам о нападима на мене. И то без икаквог основа. То су напади људи који замерају мени то што сам почела да радим у Влади Србије. Који ми замерају то што стојим на страни своје државе, али ја се заиста не обазирем превише на то. Ја иза својих речи и поступака стојим. Колико год ме нападали, ја иза свог става стојим - каже удовица Оливера Ивановића.

Како је њен муж убијен на тлу јужне српске покрајине за наш портал удовица Оливера Ивановића признаје да тамо нерадо одлази, као и да сада све мање прати шта медији тамо пишу о њој и њеном покојном мужу.

"Никада али никада нећу отићи са Косова и Метохије": Откривена спомен плоча Оливеру Ивановићу (ФОТО)

- Не идем доле често. Немам неку посебну жељу, чак имам и одређену дозу страха иако сам тамо рођена, тамо се десила једна страшна ствар па ми је боље кад сам овде у Београду. Оливер је стално пратио Косовске медије и говорио је како треба да се читају сви медији и како може доста информација да се добије. Ја сам почела да их пратим оног тренутка кад је Оливер ухапшен. И сад се најежим кад се сетим њихових насловних страна и свега онога што су писали за њега кад је ухапшен. Нисам могла да верујем да су људи са којима је он сарађивао спремни да напишу толику количину лажи. Да покушају да окрену јавност против Оливера и да их натерају да поверују да је он заиста починио неки злочин. Сада их мање пратим, али пошто сам и ја сада некако у центру пажње после свега што се десило, често ми посаљу људи када нешто пишу о мени. Деси се да ме нападну сад и да ми замерају што сам на страни своје државе - рекла је Милена Ивановић.

Oliver Ivanović
Оливер Ивановић / Извор: Србија Данас

Милена Ивановић остала је без свог животног сапутника, али још је жалије што је мали Богдан заувек изгубио свог тату и што нико не може да му смањи ту празнину и недостајање. Како каже, много је тренутака у којима им он веома недостаје.

- Свакодневно нам недостаје. Од јутарњег испијања кафе па до оних свакодневних активности са Богданом. Одласка у школу, посете пријатељима. Ритам нашег начина живота је био испуњен, а сада се то све променило и он ми недостаје 24 сата дневно. Трудим се да некако из све те патње и бола извучем неку снагу јер ми је она сада потребна због Богдана. Трудим се да макар њему колико-толико улепшам живот. Да живи нормално и да некако заборави на све оно што се десило. Често пита. Стално причамо о Оливеру, спомиње га стално. Кад год је нека ситуација која је погодна, а много их је, он стално прича о њему. Нема дана да се он не спомене. Он пресликава њега на неки начин. Ја мислим да ће Оливер да кроз Богдана живи вечно - рекла нам је Милена.

Milena Ivanović
Милена Ивановић / Извор: Србија Данас / Јелена Обрадовић

Према њеним речима никада неће дозволити да се Оливер заборави и да је њена дужност да прича о томе иако је сада само обична жена, која се игром судбине нашла у овој тешкој ситуацији.

"Неизмерно му је значила подршка, то није никаква тајна": Милена проговорила о односу Ивановића и Вучића

- Ја тих дана кад се све то десило нисам читала штампу. Нисам била у ситуацији, нити сам била способна, али сам касније видела. Ја сам борбу почела да водим 2014. године кад је Оливер затворен. Ја знам колико смо ми, уз помоћ медија, успели да потенцирамо ту причу и не дозволимо да се он заборави. Моја је дужност да о томе причам док се тај случај не реши и док се притисак не изврши на некога на кога би требало да се изврши, тако да су медији у тој ситуацији јако важни и веома значајни. Ето, мене је брак са Оливером и све ово што се догађало 2014. године бацило у жижу јавности и да од једне обичне, анонимне супруге сад постанем јавна личност. То је страшан сплет околности. Ја сам у почетку то радила из добре намере, да помогнем Оливеру да изађе из затвора. А ја сам историчар уметности. Пофесор сам на факултету већ седам година. Пре свега сам мајка, и то ми је тренутно најбитније. Обична жена, која се игром судбине нашла у јако тешкој ситуацији. Али ћу се увек борити за правду, истином и само истином - закључила је удовица Оливера Ивановића, Милена Ивановић.

Пратите нас на нашем инстаграму СрбијаДанас.