Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НИШТА НИЈЕ УКАЗИВАЛО НА СМРТ" Породични пријатељ: Ксенија Вучић је највероватније преминула ОД ОВЕ БОЛЕСТИ

31.01.2022. 07:26
Пише:
Србија Данас/Информер
Ksenija Vučić
Ксенија Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Twitter/Marija Обрадовић

Ксенија Вучић биће сахрањена данас на Новом гробљу у Београду.

Ксенија Вучић, позната новинарка и прва супруга председника Србије, умрла је изненада у суботу увече у 54. години живота.

РИЧАРД ГРЕНЕЛ СЕ ОПРОСТИО ОД КСЕНИЈЕ ВУЧИЋ "Невероватна новинарка и још невероватнија мајка"

РИЧАРД ГРЕНЕЛ СЕ ОПРОСТИО ОД КСЕНИЈЕ ВУЧИЋ "Невероватна новинарка и још невероватнија мајка"

ЂИЛАСОВЦИ ПОЛУПАЛИ ЛОНЧИЋЕ! Марковић срамно напао Шапића, а Ђилас о најбољем ватерполисти свих времена причао само најлепше (ВИДЕО)

ЂИЛАСОВЦИ ПОЛУПАЛИ ЛОНЧИЋЕ! Марковић срамно напао Шапића, а Ђилас о најбољем ватерполисти свих времена причао само најлепше (ВИДЕО)

РАЗОТКРИВЕНИ ЦИЉЕВИ ОПОЗИЦИЈЕ! Цвијетин Миливојевић срамно напао председника Вучића, па одао своје намере (ВИДЕО)

РАЗОТКРИВЕНИ ЦИЉЕВИ ОПОЗИЦИЈЕ! Цвијетин Миливојевић срамно напао председника Вучића, па одао своје намере (ВИДЕО)

Како се сазнаје, Ксенија је преминула у свом стану на Новом Београду, на рукама сина Данила.

Узрок смрти још није саопштен, али се претпоставља да је у питању срчани удар.

Ксенија Вучић биће сахрањена данас на Новом гробљу у Београду, а породици Вучић са свих страна Србије и света пристижу бројне изјаве саучешћа.

Није се жалила

- Вечерас је у Београду, изненада, у 54. години, преминула Ксенија Вучић, мајка наше двоје деце, Данила и Милице, и моја прва супруга... - овим речима је председник Србије Александар Вучић поруком на Инстаграму у суботу увече саопштио јавности тужну вест.

- У тренутку смрти Данило је био са њом у стану... Нешто после 18 часова ушао је у собу своје мајке, помислио је да спава и кренуо је да је пробуди. Када је видео да не реагује, одмах је позвао оца и Хитну помоћ. Лекари су стигли врло брзо, покушана је реанимација, али нажалост, ништа није помогло - пренео је јуче један од чланова породице Вучић.

Он каже да је на дан смрти Ксенија била добро расположена и да баш ништа није указивало на фатални сценарио.

- Била је добро расположена, ни на шта се није жалила, разговарала је са пријатељима, припремала је емисију коју је требало да снима ове недеље. После подне је отишла да мало прилегне, планирала је да се увече види са пријатељима... - прича извор. 

Председник Србије Александар Вучић је због трагичног губитка отказао све обавезе које је имао, па тако јуче није присуствовао отварању деонице Прељина-Паковраће на аутопуту "Милош Велики", већ је на догађај у његово име дошла премијерка Ана Брнабић.

Ксенију Вучић јавност ће памтити као новинарку са дугом и успешном каријером и у штампаним и у електронским медијима. Радила је више од 30 година - од Радија "Индекс", преко часописа "Српска реч" и Студија Б, па све до ТВ Пинк, где је последњих година уређивала и водила емисију "Правац" и била на челу Пинковог кабловског канала Пинк 3, касније ТВ Вести.

Ksenija Vučić
Ксенија Вучић / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/Novo Јутро

Гледаоци ће је памтити и као новинарку која је албанском премијеру Едију Рами усред интервјуа у Тирани показала три прста.

Њена матична ТВ кућа упутила је искрено саучешће Ксенијиној породици и пријатељима.

- Са великом тугом опраштамо се од једне од најискуснијих новинарки у Србији, великог човека и верног пријатеља наше куће, Ксеније Вучић. Вечна ти слава и хвала - саопштила је телевизија Пинк.

И високи државни функционери упутили су поруке искреног жаљења и саучешћа председнику Србије Александру Вучићу и његовој деци Данилу и Милици.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић каже да је био шокиран када је чуо страшну вест.

- Кад сам у суботу чуо да је Ксенија умрла, нисам прво ни веровао да то може да буде истина. Били смо пријатељи, звали смо се "генерацијо" јер смо исто годиште. Ово је заиста огроман шок за мене и за моју породицу - рекао је Дачић.

Ivica Dačić
Ивица Дачић / Извор: Профимедиа

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић опростила се од Ксеније Вучић дирљивим речима.

- Делимо бол са члановима породице Вучић поводом одласка наше Ксеније. Њен професионални рад осигурао јој је место у пантеону српске јавне речи. Постараћемо се да сећање на њу буде достојно чувано и сачувано - рекла је Обрадовићева.

Вучићевић: Била је Мајка храброст

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић опростио се јуче од Ксеније Вучић, са којом је био пријатељ више од 20 година.

- Била је сјајан човек, добар друг, пожртвована мајка. Сурова судбина је хтела да оде у најбољим годинама, баш у тренутку када је највише требала својој деци, Милици и Данилу. Њену децу су годинама најстрашније нападали само зато што су њена и деца председника Србије. Она је све то стоички, јуначки трпела. Никада није имала ниједну ружну реч за оне који су њој наносили највећу бол. Увек је била пуна љубави, говорила је: Нека их, нека су сви они живи и здрави... Није умела, није знала да мрзи ни оне који су њу и њену децу најстрашније мрзели. Звао сам је Мајка храброст. И то је Ксенија заиста и била. Бог нека јој душу прости, нека јој Господ подари рајско насеље - рекао је Вучићевић.

"Не верујем!"

Ксенија Вучић била је омиљена не само међу колегама и пријатељима већ је њен изненадни одлазак дубоко погодио и све који су је познавали.

Једна од њених најбољих пријатељица, модна креаторка Верица Ракочевић, у сузама се опростила од Ксеније.

- Провеле смо 25 година заједно, смејале се и радовале будућим данима. Не верујем, нећу да прихватим, урлам од бола. Ти си била анђео који хода земљом. Збогом, моја Ксенџо - поручила је Верица у опроштајној поруци.