Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОРОДИЧАН САМ ЧОВЕК, ВЕЋ 20 ГОДИНА ЖИВИМ У НИШУ: Мушкарац оптужен да је стравично злостављао три жене и терао на ПРОСТИТУЦИЈУ!

14.12.2022. 15:56
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Prostitutka
Проститутка / Извор: Србија Данас

Нишлија Александар Мирчић оптужен за три кривична дела отмице у саизвршилаштву извршених у Француској током 2002. године данас се пред Вишим судом у Нишу бранио ћутањем.

Оптужницом коју је изнео заменик ВЈТ Андрија Ивић, њему се на терет стављају монстроузна дела, укључујући стравично злостављање три жене које су он и још двојица његових саучесника терали на проституцију, услед чега је једна од њих преминула.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ЗРЕЊАНИНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Заплењена дрога, али и новац од њене продаје

ВЕЛИКА АКЦИЈА ЗРЕЊАНИНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Заплењена дрога, али и новац од њене продаје

СЕКСУАЛНО РОПСТВО, ПРОСТИТУЦИЈА, СИЛОВАЊЕ: Суд у Хагу предао документа о 15 осумњичених за тешка кривична дела СДТ-у Црне Горе

СЕКСУАЛНО РОПСТВО, ПРОСТИТУЦИЈА, СИЛОВАЊЕ: Суд у Хагу предао документа о 15 осумњичених за тешка кривична дела СДТ-у Црне Горе

ПРОСТИТУЦИЈА У НОВОСАДСКОМ СТИПТИЗ БАРУ! Због овог хапшења цео град на ногама - пали макрои и анимир даме

ПРОСТИТУЦИЈА У НОВОСАДСКОМ СТИПТИЗ БАРУ! Због овог хапшења цео град на ногама - пали макрои и анимир даме

- Оптужени Мирчић се терети да је током 2002. године у Паризу у саизвршилаштву са Бојаном Николићем, који је осуђен у Француској и сада покојним Зораном Ранђеловићем, Олгу Сергијенко коју су купили за 5.000 евра, три месеца држали заточену како би је присилили на проституцију. Зоран Ранђеловић јој је по Мирчићевом налогу секиром одсекао део малог прста, након чега су је пребацили у Тулуз да би је сексуално експлоатисали. Сва тројица су Мрамер Кадију , коју су присиљавали на проституцију у Тулузу и шире, злостављали да би им казала шта су она и покојна Весна Радовановић казале у полицији када су саслушаване због сумње да су жртве сексуалне експлоатације. Мрамер Кадија је нага везивана, закивани су јој ексери под нокте, ударена је лопатом у главу пре него што је враћена из Париза у Тулуз где је настављена њена сексуална експлоатација. Весну Радовановић такође у циљу да сазнају шта је казала полицији, такође су злостављали. Мирчић је наложио Николићу да је мучи, приликом ударања у главу она је одлетела ка зиду и задобила повреду од које је преминула на лицу места. Мирчић је донео кофер па је Николић у њега сместио леш који су однели у шуму где га је Николић закопао док је Мирчић чувао стражу – наведено је у оптужном акту.

Док је заменик ВЈТ Андрија Ивић читао оптужницу, Мирчићев бранилац Милан Петровић га је прекинуо и затражио да се искључи јавност ради заштите приватности оптуженог чему се успротивио и тужилац али и пуномоћник оштећених адвокат Јелена Цакић. Судија Александра Мојашевић је одбила браниочев захтев па су се новинари вратили у у судницу.

Након што је Мирчић позван да изнесе одбрану, рекао је само да не сматра да је крив али је као у истрази одлучио да се брани ћутањем.

- По савету мог браниоца бранићу се чутањем док се још један или два регисра (документација добијена од француских органа гоњења) не преведу на српски језик - казао је Мирчић.

И његов бранилац Милан Петровић је инсистирао да се целокупна документација преведе са француског чему се успротивио тужилац Ивић истичући да је све оно што се односи на овај случај, преведено.

- Ово води одуговлачењу поступка, још 21. новембра у уводном излагању затражено је да се документација преведе и тужилаштво је истог дана одбрани доставила регистре те су имали довољно времена да се спреме за суђење - истакао је Ивић.

Мирчићев бранилац Петровић на данашњем суђењу је истакао и да нема основа за кривично гоњење његовог клијента с обзиром на то да је како је казао, наступила апсолутна застарелост јер се ради о делима извршеним још 2002. године.

Prostitutka
Проститутка / Извор: Профимедиа/илустрација

Међутим, судија Александра Мојашевић је казала да је овај његов навод неоснован с обзиром на то да је казна прописана за ово дело од 12 до 40 година, што онемогућава да оно застари за 20 година.

Мирчић је данас затражио да буде пуштен из притвора где се налази од хапшења 24. маја ове године.

- Породичан сам човек, живим у Нишу више од 20 година. У вези овог дела позиван сам у Специјални суд 2008. године где сам обавештен да се против мене води поступак у Француској те да ћу бити позван ако то буде потребно али ме нико никада након тога није контактирао. Нисам мењао адресу, све време сам био у Нишу - навео је оптужени разлоге због којих је затражио да му притвор буде замењен блажом мером. Међутим, суд је одбио да уважи његов захтев тако да ће и следећи главни претрес заказан за јануар, чекати у притворској јединици Казнено поправног завода.

Мирчић је у Француској осуђен на 30 година затвора колико је добио и његов саучесник Бојан Николић.

Како није био доступан њиховим органима гоњења они су расписали потерницу па је ухапшен у Србији.

Како се сазнаје, најтрагичнија фигура овог догађаја Весна Радовановић има још само родитеље који живе у Француској.

Они су стари и болесни, покушавају да буду јаки у очекивању да њихова кћер добије правду.

- Њена судбина је веома трагична, она је била дивна, одличан ђак, перспективна у сваком погледу али се заљубила у човека који је то искористио да је сексуално експлоатише - изјавили су родитељи.