Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић "заледио" Марића: Нису нам Албанци увели таксе! СЛЕДЕ ЖЕСТОКИ УДАРИ НА СРБИЈУ!

17.02.2020. 21:26 23:47
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Гост вечерашње емисије "Ћирилица" је председник Србије Александар Вучић.

Вучић новинару Миломиру Марићу одговара на питања о политичким актуелностима у земљи и региону.

СРБИ ОВО НИКАДА НЕЋЕ ОПРОСТИТИ УГЉАНИНУ: Отима Рашку област, а сад ударио на најсветије српско легло!

СРБИ ОВО НИКАДА НЕЋЕ ОПРОСТИТИ УГЉАНИНУ: Отима Рашку област, а сад ударио на најсветије српско легло!

ЗАКУКАЛИ АЛИЈИНИ НАСЛЕДНИЦИ: Бакирова СДА напада Вучића, а моле га да спречи Додика да их НЕ РАСТУРИ!

ЗАКУКАЛИ АЛИЈИНИ НАСЛЕДНИЦИ: Бакирова СДА напада Вучића, а моле га да спречи Додика да их НЕ РАСТУРИ!

ВУЧИЋ ДОБИО ВРЕДНЕ ПОКЛОНЕ ОД ШОЈГУА: Један дар је ПОСЕБНО МОЋАН! (ФОТО)

ВУЧИЋ ДОБИО ВРЕДНЕ ПОКЛОНЕ ОД ШОЈГУА: Један дар је ПОСЕБНО МОЋАН! (ФОТО)

Тема специјалног издања "Ћирилице" на Хепи ТВ гласи: На удару говора!

23:30
Људи у Србији умеју да кажу "Хвала"

- Ми имамо добре и вредне људе, они умеју да се захвале. Наш народ вредно ради. Умеју да кажу "хвала", али сећам се да ме је једном један човек питао "Како си" и да сам се изненадио. Хиљаде портала плаћених и неплаћених се боре против мене, али кад видим да људи цене то што радим, онда ми ништа није тешко. За нас ће ови избори бити судбински важни и тешки. Хвала људима у Србији на поверењу - закључио је Вучић. 

23:25
О важности избора

- Неће људи да виде њихова лица, неће да се врати лоповлук, неће Ђиласа, Обрадовића, Јеремића, неће да се они врате на власт. Не могу очима да их виде. Глас је веома озбиљна ствар. Ви тиме одређујете будућност и деце и унука. Парламентарни избори нису мала ствар. На важним изборима имате право и да погрешите. Видели сте шта се догодило на прошлим изборима са Белим Прелетачевићем. Ђаво је тада однео шалу. Сада ће ови правити на стотине филмова. Правиће свашта. Морамо да будемо спремни на најгоре нападе. Важно је да људи изађу на изборе и да људи схвате важност избора. Гледајте, људи, ко је шта урадио, гледајте резултате. Ја мислим да само снажан СНС може да гарантује добру будућност грађанима Србије - подвукао је Вучић.

 

22:55
Хтели су да ме прогласе издајником

- Све време су ме нападали за нешто што се није догодило и све време ме нападају за нешто што нисам крив. Ја сам само рекао за што сам се залагао, али сам видео да ту идеју не подржавају. То да сам издајник подржао је и део запада и неки са истока. Договор са Албанцима значио би 100 година сигурности за нашу децу, 100 година мирног живота. Али то никоме не треба. Једнима то не треба јер не би имали чиме да условљавају Србију, другима не одговара мирна Србија, без проблема. Ја сам имао довољно храбрости да предложим компромис, а заборавио сам да Срби мрзе компромис највише на свету, Срби никада нису пристајали на компромис. Лепо је да ми славимо наше хероје, али ја бих мало да славимо живот. Нећете? Нема проблема. И моја деца ће живети као и сва друга. Ови који су против мене улизују се странцима, кажу да ће да дају све само да дођу на власт. Мислите да ја не знам то? Па ти исти странци дођу и причају ми то - рекао је председник. 

22:39
О незапослености

Вучић је говорио и о страним инвестицијама.

- Немојте, људи, не можемо ми да условимо страног инвеститора и кажемо му: "Мораш да даш толику плату". Зашто би тај човек онда одлазио из Немачке? Па у Крупњу рецимо нема пута. Нападају фабрику у Коцељеви, Раух, одлична фабрика, добро ради. Данас долазе најкомпликованије и технолошки најсавршеније компаније из Европе у Србију. Више него дупло смо преполовили незапосленост младих, а укупну незапосленост спустили испод 10 одсто. Увек има незадовољних. За 30, 40 година најважније је шта ће се писати. Тада ће моћи да се сагледа све - рекао је он. 

22:36
О Косову и Метохији

Вучић каже да га осам година нападају да је издајник.

- Већ осам година слушам како су Вучића довели на власт да изда Косово. Као да има нешто што они већ нису издали, као да има нешто да се да што они већ нису дали. Ми смо направили добар напредак са Бриселским споразумом. Ми у претходних осам година нисмо имали ниједан рат, ниједан погром као 2004. године, нисмо имали проглашење независности тзв. Косова као они, нисмо имали међунационалне проблеме у Војводини. Ојачали смо економију. А када смо ми имали овакав напредак? Када смо имали суфицит? Ми већ три године заредом имамо суфицит у трговини са Хрватском, Бугарском, Словенијом, Румунијом, БиХ, Црном Гором... - објаснио је Вучић. 

22:31
О нападима СДА

Вучић је, одговарајући на нападе СДА, рекао да они њему наређују да поступи на одређени начин према Додику, али да се не може рећи да он "обудава Додика", јер је то човек са којим се не може тако разговарати, нити има потребе да се на тај начин односи према њему.

- Србија не поступа на такав начин - изјавио је Вучић.

Он је додао да мора често да балансира.

- Ако знате зашто сте ту и који циљ хоћете да постигнете, морате да будете уздржани - рекао је Вучић, а Миломир Марић је потом упитао председника Србије како се осећао када је дочекао Бакира Изетбеговића у Београду, шетао са њим Кнез Михаиловом, људи аплаудирало, а пре тога се десио напад у Сребреници када су покушали да линчују председника Србије.

- Ово је већ трећи пут, Марићу, да ми исто питање на исти начин постављате - рекао је и насмејао се Вучић.

ЗАКУКАЛИ АЛИЈИНИ НАСЛЕДНИЦИ: Бакирова СДА напада Вучића, а моле га да спречи Додика да их НЕ РАСТУРИ!

ЗАКУКАЛИ АЛИЈИНИ НАСЛЕДНИЦИ: Бакирова СДА напада Вучића, а моле га да спречи Додика да их НЕ РАСТУРИ!

22:18
О раду недељом

- Зашто да не радимо? Пустите људе који хоће да раде, да раде. Таман сада кад нам је кренула економија, хајде да је уништимо. Зашто да не раде продавнице недељом? Треба ли нам доктор и недељом? Ако ви нећете да радите, немојте да спречавате друге да раде. Шта ћемо да радимо недељом, да играмо Сони. Замислите да лекари не раде. Па буде саобраћајна несрећа, а лекар каже:,,Ја данас не радим!" Какве везе сад има 17. фебруар са празником који је био 15. фебруара? - питао је Вучић. 

22:15
"До неких министара не могу да дођем"

До неких министара чак ни ја не могу да дођем, каже Вучић.

- Један министар ми је рекао, после 20 дана: "Е, нисам знао да је то твој број телефона". Чекај, да ли је могуће? Како се ти онда јављаш грађанима? Притом, ја никад не мењам број телефона. Ја не могу да примим четири милиона људи. Један високи функционер отишао је у Аргентину на 20 дана. Не можеш ти човече да будеш функционер, а да спајаш све празнике, да идеш по 20 дана на Јамајку, на Сент овај, Сент онај... Мене је срамота кад то причају о мени, јер те људе повезују са мном. О мени су лагали да сам ишао у Мајами на одмор. Мене је срамота кад ме људи плаћају да идем да се проводим. Дајте да зарадимо да људи имају да оду на одмор. Да они споје по 20 дана - рекао је председник Србије. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

22:05
"Желимо да вратимо људе у Србију"

Вучић је рекао да Србија гледа да врати људе у нашу земљу. Он је изјавио да се 20 људи вратило из Кембриџа и да је са њим ту вест поделила премијерка Ана Брнабић.

- Желимо да омогућимо тим људима приватне плате. Можда не плате као што би имали у страних земљама, али да могу пристојно да раде, да пристојно живе у својој земљи и да буду задовољни што доприносе својој земљи. Од кључног значаја за нас је да убедимо људе да овде имају будућност - рекао је Вучић.

- Сигуран сам да ћемо наше планове да испунимо, да просечна плата буде око 900 евра, да просечна пензија буде око 430 евра. И зато су ми смешне приче о поскупљењима, кад појефтини нафта за 5 динара то није вест, али кад поскупи за 0,5 динара то је вест, али такви смо ми људи - рекао је председник Србије који је нагласио да ће о резултатима овог плана моћи да се говори већ 2022/23.

"МАРИЋУ, НЕ ПРЕКИДАЈ МЕ!" Прва "Ћирилица" после забране у ЦГ ударила право у центар: МИЛУ ЈЕ КРАЈ!

"МАРИЋУ, НЕ ПРЕКИДАЈ МЕ!" Прва "Ћирилица" после забране у ЦГ ударила право у центар: МИЛУ ЈЕ КРАЈ!

СЛАВНИ НОВИНАР СТАО УЗ ШЕШЕЉА: Нељуди, ћутали сте кад је Кандићка ошамарила избеглицу са Косова! (ВИДЕО)

СЛАВНИ НОВИНАР СТАО УЗ ШЕШЕЉА: Нељуди, ћутали сте кад је Кандићка ошамарила избеглицу са Косова! (ВИДЕО)

ЗАБРАЊЕНА ИСТИНА О СРЕБРЕНИЦИ: Једина жена у масовној гробници била је СРПКИЊА! (ВИДЕО)

ЗАБРАЊЕНА ИСТИНА О СРЕБРЕНИЦИ: Једина жена у масовној гробници била је СРПКИЊА! (ВИДЕО) 

22:00
О светским лидерима

Вучић је подсетио на добре односе које има са светским лидерима.

- Од Путина сам добио орден. Са Орбаном имамо искрене и пријатељске односе захваљући управо њему. Мађарска безусловно подржава Србију. Што се Ердогана тиче, увек показује поштовање према нашој земљи. Ни он и Путин не мисле ни приближно исто, али се поштују. О мени има изузетно лепо мишљење и француски председник Макрон. Ко год шта мислио, и канцеларка Меркел има добар однос према нама. Јапански премијер Шинзо Абе такође. Си Ђинпинг ће доћи у Србију ове године, то ми је потврдио кинески министар спољних послова Ванг Ји. Па чиме сам ја то заслужио? Кинески председник ће доћи у нашу земљу. То је све зато што је Србија јака, што има добар углед у свету - објаснио је Вучић.

Milomir Marić
Миломир Марић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

21:52
Не налажем Додику шта ће да каже

Вучић каже да Милорад Додик има право на свој став и да Србија партнерима не говори шта ће да кажу. 

- Миле Додик никада не може да оде сам у Брисел. Зову га заједно са Комшићем и Џаферовићем. Додик каже: "Па чекајте бре људи"... После тога Миле да изјаву на коју ја нисам утицао, он каже шта он мисли. Ја одмах видим куда ће то да иде. Одмах кажем да да Србија поштује интегритет БиХ и РС. Сада ме питају како коментаришем своју "контроверзну изјаву". Коју моју контроверзну изјаву? Ништа контроверзно нисам рекао. Али Вучић је крив за све. Србија више није џак за ударање, није то више слаба Тадићева и Јеремићева Србија - каже он.

Aleksandar Vučić i Milomir Marić
Александар Вучић и Миломир Марић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

21:42
"Таксе су нам увели споља"

Вучић је рекао да су таксе Приштине на српску робу уведене због притисака споља.

- Ни најмања Србија не би била довољно мала колико би они желели. Зато им нећу дозволити да смање Србију. Не одговара им да Србија брже напредује него друге земље у региону. Србија је дошла до тога да је једна од две, три земље која најбрже напредује. Не можемо ми да се меримо са Немачком, али напредујемо. Они кажу Србија ће стићи Мађарску за 20 година. Али ће је стићи. Следе жестоки удари на Србију - рекао је он. 

Вучић је рекао да су Албанци имали подршку једне велике европске силе.

- Приметићете да се трудим да не кажем нешто непримерено о било којој од земаља из региона. Хрвати имају улицу злочинца Будака. У БиХ се договио напад на мене у Сребреници, сећате се? Никада никога нису окривили за тај догађај. Знам ко је нам је увек таксе, сада знам. То је значајна, моћна страна сила. Њима су одговарале таксе. После тога имамо Закон о слободи вероисповести у Црној Гори, са нескривеним циљем. И Мило Ђукановић каже да "они желе да имају своју цркву". Имајте, али не узимајте оно што није ваше. Он за то добија подршку НАТО земаља. Првих дана су нападали Амфилохија, опозицију, али онда креће суштина. Онда само Вучић. Нападају само мене. Јесам ли ја донео Закон о слободи вероисповести? - питао је Вучић. 

"Да се скупимо, да земља не може да нас држи!" Вукојица Сандић послао МОЋНУ поруку Србима у Црној Гори

"Да се скупимо, да земља не може да нас држи!" Вукојица Сандић послао МОЋНУ поруку Србима у Црној Гори

"Ритам рата је веома сличан ритму рокенрола!" Драгослав Бокан о нитима које спајају национализам и космополитизам (ВИДЕО)

"Ритам рата је веома сличан ритму рокенрола!" Драгослав Бокан о нитима које спајају национализам и космополитизам (ВИДЕО) 

21:27
"Не могу да ми пронађу да сам нешто украо"

Одговарајући на гнусне оптужбе на његов рачун, Вучић каже да не може на то да одговара сваког дана.

- Ја одем два дана у Минхен, да се вратим овде и састанем са Србима из региона, да доделим одликовања, да потом летим у Брисел. Ја мислим да сам јединствен случај да су о неком направили филм од четири сата. Четири сата отворене мржње. Ја нисам безгрешан и не познајем ниједног човека који је безгрешан, поготово не у политици, али за разлику од њих, у свим тим емисијама не могу да ми пронађу да сам било шта украо. Мада, ја нисам видео толико ни мржњу, колико жал за оним временима када су они лепо живели док су били на власти- рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Вучић каже да о њему могу да праве филмове дуге четири сата, али да када би био направљен филм од четири минута о њима, одмах би се сматрало да се ради о хајци.

- Њихова мета сам само ја - рекао је Вучић.

- Тадић је уништавао наше стреле, омогућио Албанцима прелазе на Брњаку, а кажу да су га са Запада срушили - рекао је Вучић

Он каже да када је ушао у ту борбу знао је да му гине најпрљавија кампања, јер је знао са каквим људима има посла.

Вучић је рекао да му је Шојгу рекао да је Србија међу ретким слободним и слободарским земљама у свету. 

- Рекао је другима да чувају Вучића јер дуго таквог неће имати - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Он је објаснио зашто се тако често налази на удару дела опозиције.

- Ја ћу вечерас покушати да одговорим на ту њихову мржњу. Ја сам њихова мета. За то постоје два разлога. Ђилас, Шолак и Мишковић не могу да се договоре. Та тројица који не могу да се похвале баш часним занимањем. Када сам ушао у ову причу, знао сам да ме очекује прљава кампања. Други разлог је српски интегритет. Данас сам провео време са Сергејем Шојгуом. Он је рекао да се Србија много променила набоље, а да то само прави државник може да спроведе у дело. Ми смо мала земља, али поносна, о њеном интегритету одлучују само грађани Србије - нагласио је председник Србије.

Он је додао да су следећи избори судбински и да су му то последњи избори на челу СНС.

Он је најавио и одлазак многих министара из владе после избора.

Марић направио ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЉОТРЕС! Решио да проговори о СВЕМУ: АРКАНА САМ ПРЕЖИВЕО, АЛИ ОВО НЕЋУ!

Марић направио ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЉОТРЕС! Решио да проговори о СВЕМУ: АРКАНА САМ ПРЕЖИВЕО, АЛИ ОВО НЕЋУ!

СРПСКА АТИНА ЗА СРПСКУ СПАРТУ: Млади радикали израдили моћан графит, па оплели по Милу Ђукановићу (ВИДЕО)

СРПСКА АТИНА ЗА СРПСКУ СПАРТУ: Млади радикали израдили моћан графит, па оплели по Милу Ђукановићу (ВИДЕО)

Радикали обележили страначку славу! Шешељ славио уз четничке песме, а кад је стигао Марић... (ФОТО)

Радикали обележили страначку славу! Шешељ славио уз четничке песме, а кад је стигао Марић... (ФОТО)

ВУЧИЋ ОТКРИО АЛБАНСКУ ПРЕВАРУ: Тачи и Курти у Минхену урадили нешто НЕЧУВЕНО! (ВИДЕО)

ВУЧИЋ ОТКРИО АЛБАНСКУ ПРЕВАРУ: Тачи и Курти у Минхену урадили нешто НЕЧУВЕНО! (ВИДЕО)

ЗАКУКАЛИ АЛИЈИНИ НАСЛЕДНИЦИ: Бакирова СДА напада Вучића, а моле га да спречи Додика да их НЕ РАСТУРИ!

ЗАКУКАЛИ АЛИЈИНИ НАСЛЕДНИЦИ: Бакирова СДА напада Вучића, а моле га да спречи Додика да их НЕ РАСТУРИ!

ПРОВОЗАЛИ СУ СЕ У "МИЛОШУ" Тешко наоружана грдосија од 14 тона: Овако изнутра изгледа МОЋНИ ОКЛОПЊАК српске војске (ВИДЕО)