Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗГРОЖЕНИ ПОСЛАНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ - реаговали и на Ћутине срамне изјаве: "Кад бисмо одали минут ћутања за сваку глупост, ћутали бисмо 100 година!"

17.11.2022. 19:31
Пише:
Србија Данас
Narodna skupština
Народна скупштина / Извор: Србија Данас / Јелена Обрадовић

Бесрамне изјаве Здравка Поноша, Александра Јовановића Ћуте, Срђана Миливојевића и других, наишле су на оштру критику посланика Народне скупштине.

На тему еколошких удружења и Александра Јовановића Ћуте изјаснили су се чланови Председништва Српске напредне стране.

"МОРАЋЕМО МНОГЕ РЕФОРМЕ ДА СПРОВЕДЕМО" Вучић се огласио након састанка: Морамо да деламо заједно (ВИДЕО)

"МОРАЋЕМО МНОГЕ РЕФОРМЕ ДА СПРОВЕДЕМО" Вучић се огласио након састанка: Морамо да деламо заједно (ВИДЕО)

ВУЧИЋ РАСТУРИО ПРИЧУ ЛАЖНИХ ЕКОЛОГА: "Да сам послушао Норвежане, не бисмо имали ни руднике угља ни гасовод - самим тим ни струју!" (ВИДЕО)

ВУЧИЋ РАСТУРИО ПРИЧУ ЛАЖНИХ ЕКОЛОГА: "Да сам послушао Норвежане, не бисмо имали ни руднике угља ни гасовод - самим тим ни струју!" (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ЛИДЕРИМА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: "ПИтање извора енергије је од кључног значаја за нас" (ФОТО)

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ЛИДЕРИМА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: "ПИтање извора енергије је од кључног значаја за нас" (ФОТО)

Дејан Кесар говорио је тврдећи за њега да је најгори међу најгорима и да управо он има најмање права да говори на рачун председника Србије.

- Најгори међу најгорима наставља по старом њима знаном уходаном принципу. Лаж и само лаж да би се сакрила истина. А истина јесте да се јавности обраћа пропали примерак поквареног бизнисмена који је у бизнису тражио начин да се обогати преко грбаче народа. Као да тај исти народ нису до 2012. године пљачкали, понижавали па би опет још више. Границе Ћутиног безобразлука и лоповлука његових коалиционих сатрапа су само њима познате али те границе не признаје културна и поштена Србија. Најмање права да било шта каже на рачун Александра Вучића и Владе Републике Србије има народни посланик који у салу улази са цигаром а тобоже се залаже за екологију. О еколошким удружењима говори онај који је директно позивао да се затварају улице, ауто-путеви, да родитељи износе децу из кола као пасоше, да би ти "велики" еколози оправдали новац који добијају из иностранства.

Dejan Kesar
Дејан Кесар / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/RTS Сајт - Званични канал

- Од оних који све најгоре мисле за Србију и за њене грађане. Прича велики бизнисмен о инвестицијама а не жели да каже да је тај исти Александар Вучић лично отворио преко 250 фабрика у местима у којима је тајкунски режим затварао фабрике и остављао комплетне породице на улици. Није рекао да данас просечна плата износи преко 650 евра што је дупло више него 2012. године. Али није рекао ни да се за време Александра Вучића изградило преко 300 километара ауто-путева, којима Виолини миљеници сваки дан путују до Скупштине. И неће то никада речи јер то би расветлило њихово незнање, неспособност и нестручност. Лагаће сваки дан, обмањиваће народ, затварати улице јер је то једино што знају. С друге стране Александар Вучић ће и даље водити политику стабилности, мира и економског напретка јер народ препознаје ко се бори за нашу Србију а ко жели да је упропасти и згази као до 2012. године. Управо овакве Ћуте, Туте и муте.

Сандра Божић истакла је да Ћута пати од селективне амнезије и додала:

- Када бисмо одали минут ћутње за сваку глупост коју изговори Александар Јовановић, морали бисмо да ућутимо макар 100 година, али ни то не би било довољно пошто неистине просипа као из топа. Када види да народ не верује у његове надри еколошке приче, онда прети "Газелом" на коју би се највероватније појавио сам, јер нема подршку ни у свом најужем окружењу. Сваки његов позив на ту исту Газелу претворио се у најбруталнију злоупотребу права, а све под плаштом еколошког загађења. 

- Иако Ћута пати од селективне амнезије, сви се добро сећају његових почетака који датирају од неуспелог захтева да гради мини-хидроелектрану, а кад је то пропало, онда је напрасно стекао еколошку свест. У тренуцима очаја, скупио је са коца и конопца око себе екипу истакнутих лажних еколога, који се утркују ко ће изрећи гнуснију лаж на рачун председника Александра Вучића и Српске напредне странке. Покушавајући да различитим неистинама затрпа сопствене будалаштине, неретко се уплете у мрежу својих лажи.

- Из његових наступа често смо могли да чујемо како позива на "мирне еко-протесте", а онда се неретко догоди да имамо ситуацију као на Старици где су његове присталице и криминалци разбијале главу кинеским радницима, палили машине и позивали на протеривање и спаљивање кућа инвеститора. И поред свега тога Ћута не одустаје, већ брани нападаче, говорећи да се ради о мирним протестима и о љубитељима природе. Претпостављам да је насиље, крв и застрашивање једина алтернатива коју нуди и да су то пројекти који ће подићи "еколошку свест", рекла је члан Председништва Српске напредне странке Сандра Божић.

Sandra Božić
Сандра Божић / Извор: Фото: Printscreen/RTS/Upitnik

- Најочигледнији доказ манипулације лажног еколога јесу управо резултати избора у Горњим Недељицама где су Александар Вучић и Српска напредна странка однели убедљиву победу, а где је он даноноћно испредао лажи о Рио Тинту не би ли освојио пар гласова. Нисам сигурна на који начин правда своје лоше резултате, али ми се некако чини да је народ одувек знао да препозна преваранта.

- Видели смо и на заседањима Скупштине да није проблем да од себе направи кловна како би скренуо пажњу медија, али често седне на своје место подвијеног репа. У налетима беса, пред камерама исцепа новине, уноси цигарете и млеко у салу ради перформанса, а још чекамо да се у скупштинском холу појави са две козе што је сам обећао или да се потуче. Екологија подразумева љубав према природи, али то Ћута не може да осети јер је љубав према новцу једино што га покреће да у сарадњи са мрзитељима свега српског фабрикује само неистине.

Поводом најновијих јавних иступа Здравка Поноша огласили су се Немања Јоксимовић и Ђорђе Тодоровић

- Пропали председнички кандидат Здравко Понош наставља бесрамно да релативизује безбедносне изазове и претње са којима се суочавају Срби на Косову и Метохији. Баш онако као што то сваког дана ради његов савезник Аљбин Курти. То и не чуди с обзиром да дотични припада групици која је својевремено тог истог Аљбина Куртија пустила на слободу, а касније хвалила. Каква случајност.

- Потпуно је разумљиво и што њему не сметају дронови који осматрају нашу борбену готовост, јер док је он био начелник Генералштаба податке су добијали директно од њега, па нису имали ни потребе за осматрањем. А да се не лажемо, нису имали ни шта да осматрају, јер је дотични све наше тенкове, авионе и осталу нашу војну технику истопио по налогу НАТО пакта. Шта тек рећи на изјаву да "безбедност Срба на Косову чувају међународне борбене снаге". Је л' као 2004. године када сте се правили мртви на погром Срба? Што се тиче маркетиншких трикова, очигледно му се привиђају његови пајтоси из бившег режима и он сам који су нам продавали причу о светској економској кризи као развојној шанси, а премештање преговора из УН у ЕУ и идиотско питање пред Међународним судом правде као величанствене победе од којих ни дан данас не можемо да се опоравимо.

Nemanja Joksimović
Немања Јоксимовић / Извор: Фото: СНС

- И на крају, што се тиче угледа наше земље, немојте само ви о томе да причате, јер смо у ваше време били задња рупа на свирали коју су сви заобилазили, а данас смо на вашу велику жалост и захваљујући одговорној политици Александра Вучића кредибилан партнер и Истоку и Западу. Земља која чува међународно право, али која сваким даном расте и јача како би нашим грађанима омогућили још бољи и квалитетнији живот. Све оно о чему су само могли да маштају у ваше време, истакао је члан Председништва Српске напредне странке, Немања Јоксимовић.

Ђорђе Тодоровић додао је за бившег начелника Генералштаба Војске Србије да нема ни образа ни стида.

- На Поношево излагање имам да кажем само - срам га било! Па, зар о урушавању угледа безбедносних служби да говори бивши начелник Генералштаба Војске Србије који је уништио и девастирао све чега се дотакао? Нема тај ни образа, ни стида... само голи интерес који штити. И то нечији споља. Шта зна Понош о дроновима? Толико је успешно расформирао сваки део, сваки шраф у војсци да ни за акумулатор нисмо имали, а о зарђалим авионима и да не говорим. Захваљујући Александру Вучићу небо Србије чува наша авијација, наши пилоти. Наравно да то смета свима, па и пропалом председничком кандидату.

Đorđe Todorović
Ђорђе Тодоровић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Jutarnji Програм ТВ Happy

- Наравно да човеку којем је прихватљиво да Косово добије столицу у УН, смета то што се Вучић читаву деценију бори да сачува Косово и Метохију у саставу Србије, да сачува српски народ на територији јужне покрајине. Наравно да човеку који обмањује бираче у кампањи да не би, а након избора да би увео санкције Русији, смета то што Вучић већ 270 дана одолева притисцима како би водио искључиво српску политику. И са тиме Понош не може да се помири, те зато и овај интервју - као последњи трзај бубашвабе.

- Али, никако ми није јасно како човек којег су на чело наше војске инсталирале Западне обавештајне службе не види да је управо он био највеће понижење које је задесило Србију! Па и слеп би то видео. Зато се питам - коме је данас битно да чује шта НАТО генерал има да поручи? Тај за Србију и српски народ никад није марио. Зато је на изборима и прошао како је прошао. А Вучић - са више од 2.2 милиона подршке грађана Србије. Толико, завршио је овај члан Председништва Српске напредне странке.

"НИ ЈЕДАН ДАН НИСУ МИСЛИЛИ О ИНТЕРЕСИМА НАШЕГ НАРОДА"

Милица Николић, члан Председништва Српске напредне странке, огласила саопштењем и написала следеће:

Milica Nikolić
Милица Николић / Извор: Фото: Printscreen/RTS

- Санда Рашковић Ивић, функционерка Јеремићеве странке, и поред тога што је недавно признала да је Вук Јеремић 2011. године попуштањем Албанцима радио директно против интереса Србије и измештао преговоре о Косову и Метохији из УН у Брисел, данас би да дели лекције о патриотизму и криминализује српски народ на Косову и Метохији. О патриотизму поред кога сви они заједно из Јеремићеве странке нису прошли и који у њиховом случају није трајао ни један дан. Ни један дан нису мислили о интересима нашег народа док су постављали сумануто питање МСП, док су измештали преговоре и вредно радили на цементирању независности лажне државе.

- Данас им смета наш народ на Косову и Метохији, јер због одговорне политике председника Вучића осећа сигурност и зна да се захваљујући њему више никада неће поновити године прогона и погрома и зато таквој политици даје подршку. И док за Куртија Јеремић каже да јесте патриота, за наш народ на Косову и Метохији данас бесрамно говоре да то није. Зато сам сигурна да ће им Курти поново рећи "хвала", а наш народ - "срам вас било"!

"А У РЕАЛНОСТИ СЕ ПЛАШЕ..."

Зоран Томић се огласио поводом изјаве Срђана Миливојевића који је декларисао СНС као криминалну групу и да је већ одлучио да председник Вучић буде његов сведок сарадник у њиховом тужилаштву. 

Zoran Tomić
Зоран Томић / Извор: Фото: СНС

- У својим машинским главама већ су склопили сценарио, као у холивудским блокбастерима, да је Александар Вучић криминалац који боље да се преда тужилаштву и нагоди, него да они уђу у тужилаштво и да му покажу шта све умеју. У реалности се јадни плаше рада надлежних органа, независног судства и тужилаштва за које се управо Александар Вучић и посланици СНС залажу, јер су свесни својих недела, умешаности у криминалне радње, а данас се највише плаше истраге политичке позадине последњег у низу неуспелих планираних атентата на председника Вучића. Очигледно унезверени и нервозни одлучили су да хитно реагују, па послали Примерка да својим арлаукањем и комичним наступом скрене тему са њих и као доказани спин мајстор покуша народ да обрлати - каже Томић.