broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
eur
117.14
usd
110.2702
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija

Podešavanja sajta

Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZGROŽENI POSLANICI NARODNE SKUPŠTINE - reagovali i na Ćutine sramne izjave: "Kad bismo odali minut ćutanja za svaku glupost, ćutali bismo 100 godina!"

17.11.2022. 19:31
Piše:
Srbija Danas
Narodna skupština
Narodna skupština / Izvor: Srbija Danas / Jelena Obradović
Besramne izjave Zdravka Ponoša, Aleksandra Jovanovića Ćute, Srđana Milivojevića i drugih, naišle su na oštru kritiku poslanika Narodne skupštine.

Na temu ekoloških udruženja i Aleksandra Jovanovića Ćute izjasnili su se članovi Predsedništva Srpske napredne strane.

"MORAĆEMO MNOGE REFORME DA SPROVEDEMO" Vučić se oglasio nakon sastanka: Moramo da delamo zajedno (VIDEO)

"MORAĆEMO MNOGE REFORME DA SPROVEDEMO" Vučić se oglasio nakon sastanka: Moramo da delamo zajedno (VIDEO)

VUČIĆ RASTURIO PRIČU LAŽNIH EKOLOGA: "Da sam poslušao Norvežane, ne bismo imali ni rudnike uglja ni gasovod - samim tim ni struju!" (VIDEO)

VUČIĆ RASTURIO PRIČU LAŽNIH EKOLOGA: "Da sam poslušao Norvežane, ne bismo imali ni rudnike uglja ni gasovod - samim tim ni struju!" (VIDEO)

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA LIDERIMA ZAPADNOG BALKANA: "PItanje izvora energije je od ključnog značaja za nas" (FOTO)

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA LIDERIMA ZAPADNOG BALKANA: "PItanje izvora energije je od ključnog značaja za nas" (FOTO)

Dejan Kesar govorio je tvrdeći za njega da je najgori među najgorima i da upravo on ima najmanje prava da govori na račun predsednika Srbije.

- Najgori među najgorima nastavlja po starom njima znanom uhodanom principu. Laž i samo laž da bi se sakrila istina. A istina jeste da se javnosti obraća propali primerak pokvarenog biznismena koji je u biznisu tražio način da se obogati preko grbače naroda. Kao da taj isti narod nisu do 2012. godine pljačkali, ponižavali pa bi opet još više. Granice Ćutinog bezobrazluka i lopovluka njegovih koalicionih satrapa su samo njima poznate ali te granice ne priznaje kulturna i poštena Srbija. Najmanje prava da bilo šta kaže na račun Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije ima narodni poslanik koji u salu ulazi sa cigarom a tobože se zalaže za ekologiju. O ekološkim udruženjima govori onaj koji je direktno pozivao da se zatvaraju ulice, auto-putevi, da roditelji iznose decu iz kola kao pasoše, da bi ti "veliki" ekolozi opravdali novac koji dobijaju iz inostranstva.

Dejan Kesar
Dejan Kesar / Izvor: Foto: Youtube/Printscreen/RTS Sajt - Zvanični kanal

- Od onih koji sve najgore misle za Srbiju i za njene građane. Priča veliki biznismen o investicijama a ne želi da kaže da je taj isti Aleksandar Vučić lično otvorio preko 250 fabrika u mestima u kojima je tajkunski režim zatvarao fabrike i ostavljao kompletne porodice na ulici. Nije rekao da danas prosečna plata iznosi preko 650 evra što je duplo više nego 2012. godine. Ali nije rekao ni da se za vreme Aleksandra Vučića izgradilo preko 300 kilometara auto-puteva, kojima Violini miljenici svaki dan putuju do Skupštine. I neće to nikada reči jer to bi rasvetlilo njihovo neznanje, nesposobnost i nestručnost. Lagaće svaki dan, obmanjivaće narod, zatvarati ulice jer je to jedino što znaju. S druge strane Aleksandar Vučić će i dalje voditi politiku stabilnosti, mira i ekonomskog napretka jer narod prepoznaje ko se bori za našu Srbiju a ko želi da je upropasti i zgazi kao do 2012. godine. Upravo ovakve Ćute, Tute i mute.

Sandra Božić istakla je da Ćuta pati od selektivne amnezije i dodala:

- Kada bismo odali minut ćutnje za svaku glupost koju izgovori Aleksandar Jovanović, morali bismo da ućutimo makar 100 godina, ali ni to ne bi bilo dovoljno pošto neistine prosipa kao iz topa. Kada vidi da narod ne veruje u njegove nadri ekološke priče, onda preti "Gazelom" na koju bi se najverovatnije pojavio sam, jer nema podršku ni u svom najužem okruženju. Svaki njegov poziv na tu istu Gazelu pretvorio se u najbrutalniju zloupotrebu prava, a sve pod plaštom ekološkog zagađenja. 

- Iako Ćuta pati od selektivne amnezije, svi se dobro sećaju njegovih početaka koji datiraju od neuspelog zahteva da gradi mini-hidroelektranu, a kad je to propalo, onda je naprasno stekao ekološku svest. U trenucima očaja, skupio je sa koca i konopca oko sebe ekipu istaknutih lažnih ekologa, koji se utrkuju ko će izreći gnusniju laž na račun predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Pokušavajući da različitim neistinama zatrpa sopstvene budalaštine, neretko se uplete u mrežu svojih laži.

- Iz njegovih nastupa često smo mogli da čujemo kako poziva na "mirne eko-proteste", a onda se neretko dogodi da imamo situaciju kao na Starici gde su njegove pristalice i kriminalci razbijale glavu kineskim radnicima, palili mašine i pozivali na proterivanje i spaljivanje kuća investitora. I pored svega toga Ćuta ne odustaje, već brani napadače, govoreći da se radi o mirnim protestima i o ljubiteljima prirode. Pretpostavljam da je nasilje, krv i zastrašivanje jedina alternativa koju nudi i da su to projekti koji će podići "ekološku svest", rekla je član Predsedništva Srpske napredne stranke Sandra Božić.

Sandra Božić
Sandra Božić / Izvor: Foto: Printscreen/RTS/Upitnik

- Najočigledniji dokaz manipulacije lažnog ekologa jesu upravo rezultati izbora u Gornjim Nedeljicama gde su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odneli ubedljivu pobedu, a gde je on danonoćno ispredao laži o Rio Tintu ne bi li osvojio par glasova. Nisam sigurna na koji način pravda svoje loše rezultate, ali mi se nekako čini da je narod oduvek znao da prepozna prevaranta.

- Videli smo i na zasedanjima Skupštine da nije problem da od sebe napravi klovna kako bi skrenuo pažnju medija, ali često sedne na svoje mesto podvijenog repa. U naletima besa, pred kamerama iscepa novine, unosi cigarete i mleko u salu radi performansa, a još čekamo da se u skupštinskom holu pojavi sa dve koze što je sam obećao ili da se potuče. Ekologija podrazumeva ljubav prema prirodi, ali to Ćuta ne može da oseti jer je ljubav prema novcu jedino što ga pokreće da u saradnji sa mrziteljima svega srpskog fabrikuje samo neistine.

Povodom najnovijih javnih istupa Zdravka Ponoša oglasili su se Nemanja Joksimović i Đorđe Todorović

- Propali predsednički kandidat Zdravko Ponoš nastavlja besramno da relativizuje bezbednosne izazove i pretnje sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji. Baš onako kao što to svakog dana radi njegov saveznik Aljbin Kurti. To i ne čudi s obzirom da dotični pripada grupici koja je svojevremeno tog istog Aljbina Kurtija pustila na slobodu, a kasnije hvalila. Kakva slučajnost.

- Potpuno je razumljivo i što njemu ne smetaju dronovi koji osmatraju našu borbenu gotovost, jer dok je on bio načelnik Generalštaba podatke su dobijali direktno od njega, pa nisu imali ni potrebe za osmatranjem. A da se ne lažemo, nisu imali ni šta da osmatraju, jer je dotični sve naše tenkove, avione i ostalu našu vojnu tehniku istopio po nalogu NATO pakta. Šta tek reći na izjavu da "bezbednost Srba na Kosovu čuvaju međunarodne borbene snage". Je l' kao 2004. godine kada ste se pravili mrtvi na pogrom Srba? Što se tiče marketinških trikova, očigledno mu se priviđaju njegovi pajtosi iz bivšeg režima i on sam koji su nam prodavali priču o svetskoj ekonomskoj krizi kao razvojnoj šansi, a premeštanje pregovora iz UN u EU i idiotsko pitanje pred Međunarodnim sudom pravde kao veličanstvene pobede od kojih ni dan danas ne možemo da se oporavimo.

Nemanja Joksimović
Nemanja Joksimović / Izvor: Foto: SNS

- I na kraju, što se tiče ugleda naše zemlje, nemojte samo vi o tome da pričate, jer smo u vaše vreme bili zadnja rupa na svirali koju su svi zaobilazili, a danas smo na vašu veliku žalost i zahvaljujući odgovornoj politici Aleksandra Vučića kredibilan partner i Istoku i Zapadu. Zemlja koja čuva međunarodno pravo, ali koja svakim danom raste i jača kako bi našim građanima omogućili još bolji i kvalitetniji život. Sve ono o čemu su samo mogli da maštaju u vaše vreme, istakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke, Nemanja Joksimović.

Đorđe Todorović dodao je za bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije da nema ni obraza ni stida.

- Na Ponoševo izlaganje imam da kažem samo - sram ga bilo! Pa, zar o urušavanju ugleda bezbednosnih službi da govori bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije koji je uništio i devastirao sve čega se dotakao? Nema taj ni obraza, ni stida... samo goli interes koji štiti. I to nečiji spolja. Šta zna Ponoš o dronovima? Toliko je uspešno rasformirao svaki deo, svaki šraf u vojsci da ni za akumulator nismo imali, a o zarđalim avionima i da ne govorim. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću nebo Srbije čuva naša avijacija, naši piloti. Naravno da to smeta svima, pa i propalom predsedničkom kandidatu.

Đorđe Todorović
Đorđe Todorović / Izvor: Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji Program TV Happy

- Naravno da čoveku kojem je prihvatljivo da Kosovo dobije stolicu u UN, smeta to što se Vučić čitavu deceniju bori da sačuva Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, da sačuva srpski narod na teritoriji južne pokrajine. Naravno da čoveku koji obmanjuje birače u kampanji da ne bi, a nakon izbora da bi uveo sankcije Rusiji, smeta to što Vučić već 270 dana odoleva pritiscima kako bi vodio isključivo srpsku politiku. I sa time Ponoš ne može da se pomiri, te zato i ovaj intervju - kao poslednji trzaj bubašvabe.

- Ali, nikako mi nije jasno kako čovek kojeg su na čelo naše vojske instalirale Zapadne obaveštajne službe ne vidi da je upravo on bio najveće poniženje koje je zadesilo Srbiju! Pa i slep bi to video. Zato se pitam - kome je danas bitno da čuje šta NATO general ima da poruči? Taj za Srbiju i srpski narod nikad nije mario. Zato je na izborima i prošao kako je prošao. A Vučić - sa više od 2.2 miliona podrške građana Srbije. Toliko, završio je ovaj član Predsedništva Srpske napredne stranke.

"NI JEDAN DAN NISU MISLILI O INTERESIMA NAŠEG NARODA"

Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, oglasila saopštenjem i napisala sledeće:

Milica Nikolić
Milica Nikolić / Izvor: Foto: Printscreen/RTS

- Sanda Rašković Ivić, funkcionerka Jeremićeve stranke, i pored toga što je nedavno priznala da je Vuk Jeremić 2011. godine popuštanjem Albancima radio direktno protiv interesa Srbije i izmeštao pregovore o Kosovu i Metohiji iz UN u Brisel, danas bi da deli lekcije o patriotizmu i kriminalizuje srpski narod na Kosovu i Metohiji. O patriotizmu pored koga svi oni zajedno iz Jeremićeve stranke nisu prošli i koji u njihovom slučaju nije trajao ni jedan dan. Ni jedan dan nisu mislili o interesima našeg naroda dok su postavljali sumanuto pitanje MSP, dok su izmeštali pregovore i vredno radili na cementiranju nezavisnosti lažne države.

- Danas im smeta naš narod na Kosovu i Metohiji, jer zbog odgovorne politike predsednika Vučića oseća sigurnost i zna da se zahvaljujući njemu više nikada neće ponoviti godine progona i pogroma i zato takvoj politici daje podršku. I dok za Kurtija Jeremić kaže da jeste patriota, za naš narod na Kosovu i Metohiji danas besramno govore da to nije. Zato sam sigurna da će im Kurti ponovo reći "hvala", a naš narod - "sram vas bilo"!

"A U REALNOSTI SE PLAŠE..."

Zoran Tomić se oglasio povodom izjave Srđana Milivojevića koji je deklarisao SNS kao kriminalnu grupu i da je već odlučio da predsednik Vučić bude njegov svedok saradnik u njihovom tužilaštvu. 

Zoran Tomić
Zoran Tomić / Izvor: Foto: SNS

- U svojim mašinskim glavama već su sklopili scenario, kao u holivudskim blokbasterima, da je Aleksandar Vučić kriminalac koji bolje da se preda tužilaštvu i nagodi, nego da oni uđu u tužilaštvo i da mu pokažu šta sve umeju. U realnosti se jadni plaše rada nadležnih organa, nezavisnog sudstva i tužilaštva za koje se upravo Aleksandar Vučić i poslanici SNS zalažu, jer su svesni svojih nedela, umešanosti u kriminalne radnje, a danas se najviše plaše istrage političke pozadine poslednjeg u nizu neuspelih planiranih atentata na predsednika Vučića. Očigledno unezvereni i nervozni odlučili su da hitno reaguju, pa poslali Primerka da svojim arlaukanjem i komičnim nastupom skrene temu sa njih i kao dokazani spin majstor pokuša narod da obrlati - kaže Tomić.

Piše:
Srbija Danas
17.11.2022. 19:31