Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЖУТА КРИМИНАЛНА ХОБОТНИЦА ХАРА ПРАВОСУЂЕМ: Судија Јелена Ћук омогућава Божу Прелевићу да избегава одговорност за лажи које износи у јавности

08.06.2023. 17:50
Пише:
Србија Danas/24sedam.rs
Boža Prelević
Божа Прелевић / Извор: Фото: Медиа Центар

Јуче је поново одложено суђење

У Трећем основном суду у Београду јуче је поново одложено суђење адвокату Божу Прелевићу по приватној тужби брата председника Србије, Андреја Вучића, јер се тужени поново није појавио на рочишту.

ИСПЛИВАО ДОКАЗ, АЛЕКСИЋ ЛАГАО ДА ВУЧИЋ НИЈЕ БИО У ШКОЛИ! Показао нељудскост грабећи политичке поене на трагедији у Рибникару

ИСПЛИВАО ДОКАЗ, АЛЕКСИЋ ЛАГАО ДА ВУЧИЋ НИЈЕ БИО У ШКОЛИ! Показао нељудскост грабећи политичке поене на трагедији у Рибникару

Ђурић: Фабрике које су дошле запослиле су око 8.200 Новосађана, Научно- технолошки парк 2 би био ауто-индустријски

Ђурић: Фабрике које су дошле запослиле су око 8.200 Новосађана, Научно- технолошки парк 2 би био ауто-индустријски

ОПЕТ ИЗБЕГАО РОЧИШТЕ: Божо Прелевић поново није дошао на суђење поводом гнусних лажи о Андреју Вучићу (ВИДЕО)

ОПЕТ ИЗБЕГАО РОЧИШТЕ: Божо Прелевић поново није дошао на суђење поводом гнусних лажи о Андреју Вучићу (ВИДЕО)

Андреј Вучић је још 23. фебруара 2021. године поднео тужбу против Прелевића за накнаду нематеријалне штете и повреде части. Од тада тужени упорно избегава да се појави у судници, очигледно користећи свој утицај на жуто правосуђе како би, што је дуже могуће, опструисао овај судски процес.

Прелевић, који је харао Министарством унутрашњих послова после петооктобарске обојене револуције, изградио је читаву мрежу веза у правосуђу, коју и данас користи. Парнични поступак који се води против њега управо то и доказује.

Прелевићу битнији митинг од суђења

Разлог зашто Прелевић није присуствовао суђењу најбоље показује колико је правосуђе дотакло ниске гране. Наиме, он је уместо на суђењу, тај дан био на митингу у Зрењанину.

То довољно показје да жута хоботница у правосуђу отоврено ради у служби једног тајкуна, као и оних који хоће да организују Мајдан и нову обојену револуцију која би довела до крвопролића у Србији.

Судија део жуте хоботнице у правосуђу

Судија у поступку против Прелевића, Јелена Ћук, само је једна од чланова жуте криминалне хоботнице која ведри и облачи правосуђем још из времена режима Демократске странке. По формули "врана врани очи не вади" они већ деценијама штите челнике бившег режима од било каквих судских поступака и пресуда.

То и објашњава зашто се Прелевићу дуже од две и по године толерише да избегава рочишта и да, за то време, у јавности и даље износи измишљотине и лажи за које по правилу не одговара.

Наравно, случај Божа Прелевића није једини. Мноштво је примера где судије попут Јелене Ћук штите своје идеолошке истомишљенике, надајући се да ће се жути режим једног дана вратити са сметлишта историје и поново наставити са пљачком и распродајом Србије.

Грађани не верују правосуђу

Због тога и не треба да чуди да, према свим истраживањима, само 15 одсто грађана Србије верује правосуђу. 

Деловањем судова и тужилаштва требало би обезбедити владавину права и правну сигурност, заштиту људских и мањинских права, уставност, законитост, а сваки грађанин би морао да буде равноправан у приступу суду и да има право да очекује праведно поступање ових институција.

Међутим, становници Србије, сасвим је јасно, немају утисак да им правосуђе то обезбеђује. Како би и имали када је свима јасно да жута криминална хоботница и даље хара правосудним институцијама иако је њихове менторе народ одавно послао у историју.

Председници судова такође умешани

Поред корумпираних судија попут Јелене Ћук, ни више инстанце правосуђа нису остале имуне на утицај жуте криминалне хоботнице. Пример за то је председник Трећег основног суда, Душан Агатоновић, који Божу Прелевићу омогућава да никада не одговара за све лажи, клетве и клевете које већ годинама износи у јавности.

Агатоновић, који је у јавности најпознатији по новинским написима о романтичној вези са једним од својих колега из правосуђа, већ две и по године помаже Прелевићу да не одговара за измишљотине којима обмањује јавност. 

Докле ће лоповлук жуте криминалне организације у правосуђу да траје – остаје да се види. Једно је сигурно: неповерење у правосуђе у нашој земљи директна је последица управо њиховог криминалног деловања од 2000. године, када су на насилан начин засели у фотеље.

Подсетимо, следеће рочиште парничног поступка између Андреја Вучића и Божа Прелевића је заказано за 13. новембар. Један од Вучићевих бранилаца, адвокат Бранибор Јовичић, је изразио наду да ће тада суд саслушати парничне странке и донети правилну и закониту одлуку.

- Сви јунаци ником поникоше и у црну земљу пропадоше! Нажалост и последње рочиште је одложено. Тужени Божидар Прелевић константно избегава и опструише овај поступак. Избегава да се појави на суђењу. Храбар је био кад је износио гнусне неистине о Андреју Вучићу, а сада када треба да се појави и одговара пред судом за оно што је изнео, понаша се као најобичнија кукавица. Сакрио се у мишију рупу! Следеће рочиште је заказано за 13. новембар са почетком у 12 часова. Надамо се да ће се тужени тада појавити. Нама преостаје да будемо мирни и стрпљиви. Правда је спора али достижна. Надамо се да ће 13. новембра, поступајући суд саслушати парничне странке и донети правилну и закониту одлуку - рекао је он.