Skip to main content
Boža Prelević

ŽUTA KRIMINALNA HOBOTNICA HARA PRAVOSUĐEM: Sudija Jelena Ćuk omogućava Božu Preleviću da izbegava odgovornost za laži koje iznosi u javnosti

Foto: Media Centar
Juče je ponovo odloženo suđenje

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu juče je ponovo odloženo suđenje advokatu Božu Preleviću po privatnoj tužbi brata predsednika Srbije, Andreja Vučića, jer se tuženi ponovo nije pojavio na ročištu.

ISPLIVAO DOKAZ, ALEKSIĆ LAGAO DA VUČIĆ NIJE BIO U ŠKOLI! Pokazao neljudskost grabeći političke poene na tragediji u Ribnikaru

ISPLIVAO DOKAZ, ALEKSIĆ LAGAO DA VUČIĆ NIJE BIO U ŠKOLI! Pokazao neljudskost grabeći političke poene na tragediji u Ribnikaru

Đurić: Fabrike koje su došle zaposlile su oko 8.200 Novosađana, Naučno- tehnološki park 2 bi bio auto-industrijski

Đurić: Fabrike koje su došle zaposlile su oko 8.200 Novosađana, Naučno- tehnološki park 2 bi bio auto-industrijski

OPET IZBEGAO ROČIŠTE: Božo Prelević ponovo nije došao na suđenje povodom gnusnih laži o Andreju Vučiću (VIDEO)

OPET IZBEGAO ROČIŠTE: Božo Prelević ponovo nije došao na suđenje povodom gnusnih laži o Andreju Vučiću (VIDEO)

Andrej Vučić je još 23. februara 2021. godine podneo tužbu protiv Prelevića za naknadu nematerijalne štete i povrede časti. Od tada tuženi uporno izbegava da se pojavi u sudnici, očigledno koristeći svoj uticaj na žuto pravosuđe kako bi, što je duže moguće, opstruisao ovaj sudski proces.

Prelević, koji je harao Ministarstvom unutrašnjih poslova posle petooktobarske obojene revolucije, izgradio je čitavu mrežu veza u pravosuđu, koju i danas koristi. Parnični postupak koji se vodi protiv njega upravo to i dokazuje.

Preleviću bitniji miting od suđenja

Razlog zašto Prelević nije prisustvovao suđenju najbolje pokazuje koliko je pravosuđe dotaklo niske grane. Naime, on je umesto na suđenju, taj dan bio na mitingu u Zrenjaninu.

To dovoljno pokazje da žuta hobotnica u pravosuđu otovreno radi u službi jednog tajkuna, kao i onih koji hoće da organizuju Majdan i novu obojenu revoluciju koja bi dovela do krvoprolića u Srbiji.

Sudija deo žute hobotnice u pravosuđu

Sudija u postupku protiv Prelevića, Jelena Ćuk, samo je jedna od članova žute kriminalne hobotnice koja vedri i oblači pravosuđem još iz vremena režima Demokratske stranke. Po formuli "vrana vrani oči ne vadi" oni već decenijama štite čelnike bivšeg režima od bilo kakvih sudskih postupaka i presuda.

To i objašnjava zašto se Preleviću duže od dve i po godine toleriše da izbegava ročišta i da, za to vreme, u javnosti i dalje iznosi izmišljotine i laži za koje po pravilu ne odgovara.

Naravno, slučaj Boža Prelevića nije jedini. Mnoštvo je primera gde sudije poput Jelene Ćuk štite svoje ideološke istomišljenike, nadajući se da će se žuti režim jednog dana vratiti sa smetlišta istorije i ponovo nastaviti sa pljačkom i rasprodajom Srbije.

Građani ne veruju pravosuđu

Zbog toga i ne treba da čudi da, prema svim istraživanjima, samo 15 odsto građana Srbije veruje pravosuđu. 

Delovanjem sudova i tužilaštva trebalo bi obezbediti vladavinu prava i pravnu sigurnost, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, ustavnost, zakonitost, a svaki građanin bi morao da bude ravnopravan u pristupu sudu i da ima pravo da očekuje pravedno postupanje ovih institucija.

Međutim, stanovnici Srbije, sasvim je jasno, nemaju utisak da im pravosuđe to obezbeđuje. Kako bi i imali kada je svima jasno da žuta kriminalna hobotnica i dalje hara pravosudnim institucijama iako je njihove mentore narod odavno poslao u istoriju.

Predsednici sudova takođe umešani

Pored korumpiranih sudija poput Jelene Ćuk, ni više instance pravosuđa nisu ostale imune na uticaj žute kriminalne hobotnice. Primer za to je predsednik Trećeg osnovnog suda, Dušan Agatonović, koji Božu Preleviću omogućava da nikada ne odgovara za sve laži, kletve i klevete koje već godinama iznosi u javnosti.

Agatonović, koji je u javnosti najpoznatiji po novinskim napisima o romantičnoj vezi sa jednim od svojih kolega iz pravosuđa, već dve i po godine pomaže Preleviću da ne odgovara za izmišljotine kojima obmanjuje javnost. 

Dokle će lopovluk žute kriminalne organizacije u pravosuđu da traje – ostaje da se vidi. Jedno je sigurno: nepoverenje u pravosuđe u našoj zemlji direktna je posledica upravo njihovog kriminalnog delovanja od 2000. godine, kada su na nasilan način zaseli u fotelje.

Podsetimo, sledeće ročište parničnog postupka između Andreja Vučića i Boža Prelevića je zakazano za 13. novembar. Jedan od Vučićevih branilaca, advokat Branibor Jovičić, je izrazio nadu da će tada sud saslušati parnične stranke i doneti pravilnu i zakonitu odluku.

- Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše! Nažalost i poslednje ročište je odloženo. Tuženi Božidar Prelević konstantno izbegava i opstruiše ovaj postupak. Izbegava da se pojavi na suđenju. Hrabar je bio kad je iznosio gnusne neistine o Andreju Vučiću, a sada kada treba da se pojavi i odgovara pred sudom za ono što je izneo, ponaša se kao najobičnija kukavica. Sakrio se u mišiju rupu! Sledeće ročište je zakazano za 13. novembar sa početkom u 12 časova. Nadamo se da će se tuženi tada pojaviti. Nama preostaje da budemo mirni i strpljivi. Pravda je spora ali dostižna. Nadamo se da će 13. novembra, postupajući sud saslušati parnične stranke i doneti pravilnu i zakonitu odluku - rekao je on.

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd