Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ПРЕД 3.500 ЉУДИ: Држава није играчка, обезбеђено је већ 46 милиона евра! (ФОТО/ВИДЕО)

10.03.2022. 14:14
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

Становници су дочекали председника СНС.

Становници се у великом броју окупили у Мајуру код Шапца, а након тога и у Коцељеви. Данас у оквиру предизборне кампање Српске напредне странке Александар Вучић је обишао општину Мајур, а грађани су председника дочекали величанствено. Око 3.500 људи у Мајуру дочекало је Вучића, а велики број је и у Коцељеву.

 

ВАЖАН СУСРЕТ ПРЕД ПРЕДСЕДНИКОМ СРБИЈЕ: Вучић сутра са немачком министарком Бербок

ВАЖАН СУСРЕТ ПРЕД ПРЕДСЕДНИКОМ СРБИЈЕ: Вучић сутра са немачком министарком Бербок

Вучић упутио честитку новоизабраној председници Мађарске Каталин Новак

Вучић упутио честитку новоизабраној председници Мађарске Каталин Новак

"БРАВО, МАЈСТОРИ!" Вучић одговорио на шаљиве коментаре Инстаграм странице "негујмосрбски" (ФОТО)

"БРАВО, МАЈСТОРИ!" Вучић одговорио на шаљиве коментаре Инстаграм странице "негујмосрбски" (ФОТО)

Председника дочекују у Владимирцима

 

SNS
СНС / Извор: Фото: Србија Данас

Грађани су се окупили у великом броју како би дочекали Вучића. Свуда су истакнуте српске и заставе Српске напредне странке, а чује се и музика.

- Ја не могу тако да се понашам. Ми ћемо уложити много велики новац. Ово вам све говори. Ми немамо проблема са новце, уколико у ова луда времена у свету сачувамо мир и стабилност. 

AV
АВ / Извор: Фото: Србија Данас

- Ми не требамо да слушамо само велике пароле, већ да рационално чувајући своје интересе сачувамо Србију - рекао је он.

- Надам се да неће избити Трећи светски рат, али и да дође до тога надам се да нећемо ми бити у томе - рекао је председник. 

SNS
СНС / Извор: Фото: Србија Данас

- Потребна нам је стабилност - рекао је он и наставио:

- Политика пристојне Србије мора да победи, Србије која не мора да се обрачунава са свима како би добила глас. Ја нећу да узвраћам ударце, сигуран сам да ви препознајете шта је одговорност - рекао је Вучић, и додаје да ће 3. априла да говори народ, и то оловком, заокруживши оно што желимо за нашу децу.

Обраћање председника у Коцељеву

- Видећете лепше време. Гледаћемо да урадимо излаз на "Милош Велики" да имате везу са Београдом, Убом, Чачком - рекао је он на почетку. 

Koceljeva
Коцељева / Извор: Фото: Србија Данас

- Важно је да водимо добру политику, да водимо мудру политику у оваквој ситуацији у којој се цео свет налази. Захваљујући Вама успели смо да се изборимо за добру позицију наше земље - додао је Вучић.

Разговор са мештанима планиран је у 15 часова, а грађани су се већ окупили у великом броју како би дочекали Вучића. Свуда су истакнуте српске и заставе Српске напредне странке.

Koceljeva
Коцељева / Извор: Фото: Србија Данас

- Политика пристојне Србије мора да победи, Србије која не мора да се обрачунава са свима како би добила глас. Ја нећу да узвраћам ударце, сигуран сам да ви препознајете шта је одговорност - рекао је Вучић, и додаје да ће 3. априла да говори народ, и то оловком, заокруживши оно што желимо за нашу децу.

- Што се младих људи тиче, имамо обавезу да у Коцељеву доведемо још једног значајног инвеститора како би могли да се запослите. То је наш посао. А пре свега, моћи ћете да видите путеве, видећете машине свуда - рекао је Вучић.

Како каже, видеће се ових дана различити напади из региона. Додаје да је наше да чувамо мир и стабилност. Истиче да је најбитније да снажимо војску, како би била одвраћајући фактор, сада када је имамо, након, како додаје, што се обновило све оно што је неко пре њих уништио.

Koceljeva
Коцељева / Извор: Фото: Србија Данас

Председник је истакао да сматра да Србија не треба да иде у НАТО, али додаје да морамо да снажимо своју армију, како би чували своје небо и своју земљу.

Обраћање председника у Мајуру

- Оно што је за вас важно, кренули смо реконструкције Шабачке болнице, изградићемо је потпуно нову - рекао је председник у уводном обраћању.

Председник се захвалиио за величанствени дочек, како каже, решио је да дође у Мајур, јер су у њему почеле велике промене, када су, како додаје први пут победили у Шапцу.

- Асфалтираћемо од кружног тока све до Сокине кафане, свих 4 км и 200 метара, и чим отопли крећемо да радимо. Урадићемо и Табановачки пут... То није мали износ, око милион евра све укупно - рекао је Вучић.

Majur
Мајур / Извор: Фото: Србија Данас

Како каже, ради се и Рума-Шабац аутопут, додајући да ће тада Београд бити ближи него икада.

Председник истиче да се позиција Шапца скроз мења са овим брзим саобраћајницама.

Вучић је рекао да ће ово све значити да ће више фабрика и инвестиција хтети да дође овде.

- Потребно нам је 23 километра цеви само у Мајуру, и то радимо, и радићемо и цео Шабац, све у вредности од 46 милиона евра - рекао је Вучић и додао:

- Тај новац је већ обезбеђен - казао је председник.

- Када имате све путеве, гас, инфраструктурне проблеме решене, онда нема разлике између Мајура и аустријских села - рекао је Вучић.

- Градићемо систем отворених базена, да људи могу да живе као у сваком нормалном граду - истакао је председник.

Како каже, доћи до тога није увек једноставно, додаје да није дошао да се додворава нити улизује, нити да говори како ће тећи мед и млеко, он је истакао да све зависи од нашег рада и са колико ћемо одговорности да приступимо свему.

Додао је да се ствари не мењају за дан или два, како каже, то није могуће и реално.

Majur
Мајур / Извор: Фото: Србија Данас

- Држава није играчка, свако мора да приступи на озбиљан начин томе. Важно је да своје поверење укажете онима који су делима показали да могу да ураде добре ствари за вас и нашу земљу - рекао је Вучић и додао да се Србија у последње две године развијала најбрже у целој Европи.

Како каже, пензије расту, и мораће да расту, али, како додаје, само онолико и онако како економија расте.

- Важно је да се не враћамо у прошлост, нисам дошао да говорим ни једну ружну реч о онима пре мене, они су све својим радом показали, уосталом као и ми, а на вама је да просудите и процените - рекао је Вучић, додајући да је за Србију важно да се у политички живот унесе више одговорности а мање страсти.

Како каже, резултати треба да буду мерило нечије вредности.

Он истиче да Србији није добро да уђе у НАТО, али да мора и може да прашта, али да не сме да заборави ни малу Милицу Ракић, нити све оно што се дешавало 1999. године.

- Не рушимо мостове које смо деценијама градили, грабећи европском путу, али истовремено узети све оно добро што долази са запада. ТО је јако тешко, али је то једина могућа политика Србије - рекао је Вучић.

Majur
Мајур / Извор: Фото: Србија Данас

Како каже, једина смо европска земља на листи коју је саставила Русија са непријатељским земљама.

- Да није било вас, не би ништа могли да урадимо - рекао је председник говорећи о тешким реформама које је спровео својевремено.

Вучић је рекао да плате морају још да расту, додаје да ће морати да се ради још боље и више.

- Зато су нам важни путеви и аутопутеви, као и фабрике, то су ствари које су важне за цео овај округ, и верујем да заједнички можемо још много тога да урадимо у будућности - рекао је Вучић.

Majur
Мајур / Извор: Фото: Србија Данас

Он каже да се понекад нека одлука можда неће свима допасти, али , додаје да треба увек размислити због чега је донета.

Председник се на крају захвалио на величанственом дочеку становницима Мајура и послао поруку:

- 3. априла да их научимо одговорности, бескрајно вам хвала на овој подршци, да живи Мајур, Шабац, Мачва, Подриње, хвала вам много! - рекао је председник.

3.500 људи дочекало Вучића

Разговор са мештанима почиње у 15 часова, а грађани су дошли сат времена раније како би дочекали Вучића.

Председника је дочекало 3.500 људи у Мајуру.

Свуда су истакнуте српске и заставе Српске напредне странке.

Подсећамо, председник Републике Србије Александар Вучић обишао је радове на изградњи нове фабрике kompanije MINTH Унитед Alloy-Tech Еуропе у Шапцу, након чега је присуствовао свечаном отварању fabrike MINTH Аутомотиве Еуропе д.о.о. у Лозници.