Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАРИНИКА И ЗАВЕТНИЦА У ИСТОМ ЧАМЦУ: И абортирај и роди, и туци гејеве и подржи их, и уђи у НАТО и подржи Русију СВЕ МОЖЕ ЗА ВЛАСТ

23.11.2023. 22:34
Пише:
Курир
marinika zavetnica
мариника заветница / Извор: Фото: Youtube Printscreen/insajder видео/Чеву јоанидис

Још један пример лицемерја опозиције.

Кад су расписани ови избори, знало се шта нас све чека: да ће се опозиција гложити око уједињавања, да ће Шолак пустити своје медије с ланца и да ће ови скочити на породицу председника Србије, да ће паори у Банату упалити тракторе, а глумци и независни интелектуалци иступити с неком петицијом... Једино што нико није могао ни да замисли јесте да се пробриселске странке окупљене на Ђиласовој листи "Србија против насиља" удруже с проруским Дверима и Заветницима. Да се Мариника Тепић и Милица Заветница ухвате руку подруку...

"МАЛО ФРАНЦУСКИ МАНИРИ, МАЛО СЕКСИЗАМ И МИЗОГИНИЈА" Јовановић уличарски увредио новинарку пред свима, па се штуро извињавао када је згрозио српску јавностMiloÅ¡ Jovanović

"МАЛО ФРАНЦУСКИ МАНИРИ, МАЛО СЕКСИЗАМ И МИЗОГИНИЈА" Јовановић уличарски увредио новинарку пред свима, па се штуро извињавао када је згрозио српску јавност

МИКИ, ЧИЈИ СИ ТИ? Погледајте шта је Алексић говорио док је био на власти, а шта прича сада aleksic

МИКИ, ЧИЈИ СИ ТИ? Погледајте шта је Алексић говорио док је био на власти, а шта прича сада

Под палицом Ђиласа, Мики Алексић би "издао и рођеног брата"?! Тадић разоткрио прљаву и опасну игру Алексића и коалиције "Србија против насиља"miroslav aleksic

Под палицом Ђиласа, Мики Алексић би "издао и рођеног брата"?! Тадић разоткрио прљаву и опасну игру Алексића и коалиције "Србија против насиља"

Избори су, наиме, надметање политичких програма. Странке их нуде грађанима, а они се опредељују за онај који им највише одговара. Неко сматра да Србија треба да уђе у НАТО, други опет да нам је најважнији савез с Русима, и сходно томе гласа да на власт дође странка која ће његове жеље остварити. Бира, такође, како ће бити уређен живот у земљи: да ли омогућити уживање свих права ЛГБТ заједници или их протерати са улица и похапсити све који покушају да организују прајд... - пише Курир.

Кад две жене не мисле на друге жене

Ови принципи важе у целом свету. Код Пољака се, рецимо, гласање на изборима претворило у референдум о абортусу: дозволити или забранити.

Ова тема, мада у мањој мери (бар засад!), присутна је и у нашем политичком животу. Лидерка коалиције "Национално окупљање - државотворна снага" Милица Стаменковски Ђурђевић ватрени је противник побачаја. Пре неки дан се огласила на Твитеру: "Сваке године званично и незванично изврши се 100.000 абортуса. То је 100.000 деце мање. То је 100.000 душа које нису рођене, то је 100.000 живота које смо ми изгубили."

Она се залаже да се све жене које дођу на абортус, у циљу одвраћања, приморају на суочавање са женама које чекају на вантелесну оплодњу, како би после тога дале прилику да се "поново роди нека Милунка Савић, неки Тесла, неки Новак Ђоковић, нека Ивана Шпановић".

Шта је спорно у оваквом ставу?

Све!

Прво, годишње се у Србији изврши осам-девет хиљада абортуса. Заветница масно лаже када тај број удесетостручује.

Друго, право на абортус је елементарно право сваке жене и његово ускраћивање је репресија и цивилизацијски корак уназад.

Треће, Заветница жене своди на машине за рађање, а децу на неуспели национални пројект ако нису попут Ђоковића или Иване Шпановић. Нешто попут поготка у "шестицу" на мети...

Свака будала има своје весеље, па не треба сумњати да ће и ова роба наћи свог купца, да ће и овакви ставови наићи на симпатије у неким деловима српског друштва. Они ће 17. децембра гласати за листу "Национално окупљање - државотворна снага".

Мариника Тепић, често се заборавља, у своје време је била на власти. Као кадар Чанкове Лиге социјалдемократа Војводине, од 2012. до 2016. године била је покрајинска секретарка за омладину и спорт. Као таква, надгледала је увођење првих часова сексуалног образовања у војвођанске школе.

На тим часовима се предавало све супротно од оног што десничари сада тврде. И све што странке коалиције у којој је Мариника Тепић данас имају у својим програмима о женама и репродуктивном здрављу у оштрој је супротности са ставовима Милице Заветнице и Бошка Обрадовића.

Ко ће кога први да баци воду

Глас за оно што нуди Заветница глас је против оног што предлаже Мариника.

Између њихових ставова нема сивог, или је црно - или бело.

Како онда замишљају заједничку владу ако буду освојили довољно гласова да је формирају?

Па не замишљају!

Укрцали су се у исти чамац у нади да ће се заједничким снагама некако докопати власти. Обе групе, међутим, планирају да се тамо искрцају саме, да пред обалом оне друге баце у воду, у нади да ће тамо бити и ајкуле. У том гушању, сва је прилика, окупаће се и једни и други.

Али зашто би то требало да занима и да брине и грађане који неће прокоцкати свој глас улажући га у коалицију предодређену за дављење?

Због тога што би се Србија тада нашла у хаосу безвлашћа с несагледивим последицама. Уследио би свеопшти застој у решавању виталних проблема, и на унутрашњем и на спољашњем плану, а цену бисмо платили сви ми.

Србија луксуз вожње у чамцу у ком су и Мариника и Заветница не сме себи да дозволи.