Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТОТАЛНИ РАСКОЛ ОПОЗИЦИЈЕ? Ђилас оптужио Микија Алексића да је лажов? Тадић уништио лажну проевропску опозицију "Ђилас манипулише опозиционим гласачима"

04.12.2023. 13:00
Пише:
Србија Данас
Sukob između predstavnika bivše vlasti
Сукоб између представника бивше власти / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Džambić/Shutterstock/Youtube printscreen/Euronews Сербиа

Борис Тадић и његов некадашњи најближи сарадник Драган Ђилас настављају са препуцавањима преко медија и друштвених мрежа.

Како би изгледала Србија ако се бивша "жута" екипа врати на власт показују срамотни дијалози Драгана Ђиласа и Бориса Тадића. Два најближа сарадника која су грађане Србије довела до тешког материјалног положаја нису имали несугласица док су били актери власти и имали приступ државној каси, а сада, када је Србија на европском путу и путу просперитета овај комични дуо показује своје право лице. Лице које грађани Србије нису заборавили, а које још једном показује да Ђиласа и Тадића спаја једино лични интерес и то када располажу државним парама, док су у сукобу чим пара нема.

Најновији спор између Тадића и Ђиласа, бивших савезника из прошлих политичких дана, открива да унутар лажне проевропске опозиције изгледа не постоји никакво јединство, већ да нико никога очима не може да види, али су се ујединили како би поново уграбили власт и Србију вратили у мрачан период њихове владавине.

Уместо да се фокусирају на заједнички циљ или за промену представе неки програм за боље сутра - лидери опозиције се међусобно оптужују и шаљу поруку нејединства бирачима. Нејединство, које ће вероватно бити редовна и нормална појава ако се икада овакви људи дочепају власти - поново.

Срамотно је видети како се лидери опозиције, уместо да понуде конкретне мере и програм, међусобно оптужују и износе неслагања јавно, без пардона.

Председник Социјалдемократске странке, Борис Тадић, оптужује лидера Странке слободе и правде (SSP), Драгана Ђиласа, да износи нетачне тврдње о њему у јавности. Тадић сматра да Ђилас манипулише опозиционим гласачима ради остваривања стратешких циљева, уместо пружања искрених реакција.

На друштвеној мрежи Икс, Тадић је написао да нема потребе за Ђиласовим обраћањем путем медија и поручује му да му се не обраћа на ту тему, додајући да је већ покушао да га контактира преко Мики Алексића, али да Ђилас није одговорио. Тадић истиче да је Ђилас у својој изјави оптужио носиоца листе ССП за лажова, што сматра озбиљном тврдњом која би требало да се реши међусобно.

ЛИЦЕМЕРЈЕ ЂИЛАСОВИХ ЈУРИШНИКА: Пљували по СНС, а сад показали свој кол-центар где се утркују да зову бирачеDragan Đilas

ЛИЦЕМЕРЈЕ ЂИЛАСОВИХ ЈУРИШНИКА: Пљували по СНС, а сад показали свој кол-центар где се утркују да зову бираче

МОРАЛНО СРОЗАВАЊЕ Ђилас до јуче најстрашније пљувао десницу, а сад би са њима да шурује - ево зашто нико НЕ ВЕРУЈЕ Драгану (ВИДЕО)Dragan Đilas

МОРАЛНО СРОЗАВАЊЕ Ђилас до јуче најстрашније пљувао десницу, а сад би са њима да шурује - ево зашто нико НЕ ВЕРУЈЕ Драгану (ВИДЕО)

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је да ставови које је о њему у јавности изнео лидер Странке слободе и правде (SSP) Драган Ђилас представљају стратешку одлуку у сврху манипулације опозиционим гласачима, а не искрену реакцију.

Тадић је на друштвеној мрежи Икс написао да нема никакве потребе да му се Ђилас обраћа преко медија на "ову тему и да поручује да му неко каже ако га сретне".

- Све што сам изнео о твом односу према СДС и мени током преговора ми је лично пренео Мики Алексић. И позвао сам те, баш зато да те не бих оптуживао спрам тога што ми је он пренео, већ да бих од тебе чуо шта је истина иза које ти стојиш, али се ниси се јавио - навео је Тадић на друштвеној мрежи Икс.

Тадић је истакао да је Ђилас у данашњем обраћању оптужио носиоца своје листе да је лажов који је спречио сабирање опозиционих гласова.

- Дакле, овим си оптужио носиоца своје листе да је лажов који је спречио сабирање опозиционих гласова. И ок, то решите међу собом. А мени си могао као човек да одговориш на позив, а не као политичар у кампањи да ми пишеш саркастична писма. СДС представљају велики борци и много великих имена опозиционе борбе и својих професија. Овакво ниподаштавање опозиционе странке свакако служи само Вучићу, а никако твојој декларативној забринутости за опозиционе гласове - истакао је Тадић и додао:

- Да, некада си био један од мојих најближих сарадника и други човек наше тада заједничке странке. Ни ја одавно не препознајем тог човека са којим сам заједно радио на изградњи боље Србије, али ваљда промена власти мења и неке људе. Како год, увек ћу сматрати да оно у шта су се претворили наши међусобни односи су можда и наш највећи неуспех. Било да сам ја тебе раније погрешно проценио или ти мене након те 2012…Или и једно и друго - закључио је.

Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Профимедиа

Подсетимо, пре одговора Тадића, реаговао је и Драган Ђилас који је циничним и саркастичним саопштењем покушао да понизи Тадића, али на тај начин је упао у своју замку и открио да се у крилу опозиције које он води дешавају лажи, манипулације и срамотне преваре које грађани Србије треба да виде пре избора 17. децембра како би знали да се иза маски "Србија против насиља" крију људи који би за фотељу издали и "рођеног брата".