Utorak 27. feb 2024.
Dragan Đilas

MORALNO SROZAVANJE Đilas do juče najstrašnije pljuvao desnicu, a sad bi sa njima da šuruje - evo zašto niko NE VERUJE Draganu (VIDEO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Lideri opozicije uhvaćeni u obmani građana.

Nije tajna da je politika, kao jedan od dva najstarija zanata, poznata po tome što u nju zabasaju ljudi bez ikakvih skrupula, ali izgleda da neki pripadnici srpske opozicije dostižu rekorde u moralnom srozavanju

Sa željom da se, po bilo koju cenu, dočepaju vlasti oni ne prezaju od bilo kakvih izjava kojima pokušavaju da obmanu javnost. Međutim, kako ne biraju šta će izgovoriti često se desi da sami sebi uskoče u usta i demantuju ono u šta su se do nedavno kleli. 

Tako je, na primer, lider opozicione Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas izjavio da njegova partija neće sarađivati sa strankama desnice u koje spadaju Dveri, Zavetnici i Demokratska stranka Srbije. 

- Mi smo spremni da sarađujemo sa svim onim strankama sa kojima delimo i imamo slične vrednosti i koji vide Srbiju u Evropskoj uniji – izjavio je Dragan Đilas.

- Za nas nije dovoljno da neko viče samo "ua Vučić" da bismo sa njim mogli da sarađujemo. To se odnosi na ekstremne stranke koje danas postoje – rekao je Đilas i dodao da se njegova stranka bori, pored ostalog, i za to da ekstremisti ne dođu na vlast.

Kada ga je novinar upitao da li ima mesta za saradnju sa Dverima i Zavetnicima, Đilas je jasno odgovorio odričnim "NE". 

Novinar je, potom, upitao "katerogički ne?", a od lidera SSP dobio odgovor: "Inžinjerski".

Na tragu svog stranačkog gazde bila je i Marinka Tepić koja nije štedela teške reči kada su u pitanju Zavetnici. 

-  Vučićeve sluge Zavetnici izvršavaju ono što SNS konvertiti ne smeju zbog EU. Da se pokažu Lavrovu kako i Srbiji treba ruski zakon kojim zabranjuje “nepoželjne” NVO. Lavrov zna da SNS skuplja potpise i Zavetnicima, kao za republičke 2016 – jedna duša u dva tela – pisala je ranije Marinika o Zavetnicima.

Uprkos ovome što je rečeno nedavno su se predstavnici koalicije okupljene oko Dragana Đilasa, svojevremeno sastali u Beogradu sa predstavnicima Zavetnika, Dveri i koalicije okupljene oko DSS u pokušaju da osmisle strategiju kako da sklone Vučića sa vlasti, zaboravljajući šta su jedni o drugima do skoro pričali.

Ništa bolja nije ni ona druga strana ove iste medalje. Sa jedinim ciljem rušenja Vučića po svaku cenu ni liderka Zavetnika Milica Stamenkovski nije ništa manje lošija od Marinike Tepić i Dragana Đilasa

Ona se bukvalno klela da neće u kolaciju sa Đilasom i Tepić, da bi svega nekoliko sati kasnije porekla sve što je izgovorila.

Ona je na svom nalogu na Iksu (bivšem Tviteru) u 14:24 okačila snimak sa N1 uz ovaj komentar: "Кako uopšte neko može i da pomisli na koaliciju sa onima čiji mediji promovišu narativ po kom je Srbija agresor, da su Šiptari žrtve, da smo izgubili i rat i Кosovo i Metohiju? Oni koji su naoružavali šiptarske teroriste, plaćaju ovakvu antisrpsku kampanju!"

Bukvalno iste večeri je na pitanje novinarke Minje Miletić da li sa "Srbijom protiv nasilja" neće sarađivati odgovorila sa "Apriori ne odbacujem ništa!"

Posle ovoga je svakome očigledno da je njima jedini cilj kako da se dočepaju vlasti, a da iza njih ne postoje nikakve vrednost u koje se, navodno, zaklinju. 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd