Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

17. ДЕЦЕМБРА ЈЕДАН ИЗБОР - "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ"! Вучић у Смедереву: Нећемо се склањати са пута, нећемо да бежимо и ПОБЕДИЋЕМО ИХ! (ФОТО/ВИДЕО)

12.11.2023. 12:08
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Трећи предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" одржао се данас у Смедереву. На скупу је говорио и председник Србије Александар Вучић.

Предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" одржао се данас у Смедереву, а окупљеним грађанима су се обратили Александар Вучић, као и председник СНС Милош Вучевић.

Обраћање председника Вучића

Вучић је поздрављен громогласним аплаузом и повицима "Ацо Србине", и посебно се захвалио људима који су остали испред хале.

- Извините и што сам каснио, био сам код породице Николић, вратили су се из Аустрије у своју Србију. Имају четворо унука, сви успешно воде фирму, и ја позивам све друге људе да се врате у Србију. Нема сунца нигде на свету као што га има овде у Србији - поручио је он.

НЕВЕРОВАТНЕ СЛИКЕ: 3000 људи остало испред хале у Смедереву где ГОВОРИ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ (ВИДЕО)ljudi

НЕВЕРОВАТНЕ СЛИКЕ: 3000 људи остало испред хале у Смедереву где ГОВОРИ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ (ВИДЕО)

Председник је подсетио грађане да ми 70 година нисмо имали филм или представу о Јасеновцу.

- Чак 20 година булевари нису имали имена по јунацима са Кошара. Нисмо смели српске владаре да помињемо. Сетили се скоро да нас критикују, иако не знају да смо кренули у акцију. Кажу: "Добро би било да неко купи слику Паје Јовановића". Позвао сам људе из министарства, рекао сам им да нађу паре, то је наше благо. Говорили су да не сме по закону, а као што видите може. Вратили смо Пају Јовановића у Србију, све се може кад се хоће - казао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Он истиче да можемо да мењамо ствари у нашој Србији.

- Мене нико не може да зове из амбасада, и да ми говори шта да радим. Ево говорили су да нећу смети да распишем изборе због Американаца. У овој земљи одлучују грађани Србије, а не било која амбасада. Данас имамо слободарску и независну Србију. Али то није дато заувек, то се промени очас посла. Као што се одвојила Црна Гора, као што су отели Косово - каже председник.

Подсећа да смо се много мучили када су Американци отишли из Сартида, и истиче да се све може превазићи тешким радом.

- А данас хиљаде породица има хлеб од Железаре. Нисмо имали путеве, ваљда је било скупо да се уради пут. Нисмо могли, или нам је манастир Копорин мала светиња, па нам није требао пут до тамо. Они су хтели само да се обогате - каже он.

Вучић истиче да на овим изборима имају само две могућности - да грађани гласају за Ђиласа, или за листу Србија не сме да стане.

- Сви ће они бити са Ђиласом! Нису ми људи веровали када сам то причао, а сада видите да је све истина - каже председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Он додаје да ће болница у Паланци бити реконструисана, и да ће болница у Смедереву добити магнетну резонанцу.

- Овде радимо све пројекте око канализације, у пројекту Чиста Србија. Радимо и на довођењу нових инвеститора. Када сам први пут био овде, нико није радио. Решавали смо проблеме, доводили фабрике. Не дозволите да вам узму посао и новац, не смемо то да дозволимо због младих људи. Зато имамо и студентске картице, рекордно ниску незапосленост, али зато морамо још више да радимо - истакао је председник.

Вучић се посебно захвалио пензионерима што су имали разумевања за своју државу.

- За пензионере 30. новембра иде 20.000 динара. Од првог јануара још 14.8 посто повећања пензија. Пензије морају да прате плате, и бићете још задовољнији. И све то можемо да изгубимо у једном дану - казао је он.

Истиче да је он председник који ради за народ, и каже да грађани неће гласати само за посланичке листе, већ за или против Вучића.

- Ми никоме нећемо нападати мајке, очеве и децу, за нас је породица светиња. А они су нападали. И зато хоћемо пристојну и нормалну Србију, зато хоћемо да их победимо убедљивије него икада. Најважније је да покажемо бригу, да људи виде куда земља иде. Зато вас српски домаћини и драге даме молим да утичете на чланове породица, и да победимоа 17. децембра Драгана Ђиласа и све његове листе - каже председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

На крају је замолио грађане да аплаузом поздраве удружења бораца и наше ветеране.

- Најјачи могући аплауз за наше јунаке. Ми их нисмо испоручивали на корак или килограм као неки други. Може то и јаче, заслужују то ови људи - рекао је он.

Вучић је позвао грађане да изађу на изборе, и каже да хоће да се бори за здраве мајке и децу.

- Нећемо се склањати са пута, нећемо да бежимо јер ми другу отаџбину немамо. И победићемо их 17. децембра. До победе, за Србију нашу, Србија не сме да стане! Живела Србија - закључио је он.

Обраћање Арно Гујона

Арно Гујон, члан Српске напредне странке и директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, рекао је да пре 19 година, када је кренуо на КиМ из Француске, никада не би веровао да ће бити пред пуном халом у Смедереву.

- Поштовани председниче, министри, посланици, народе, браћо и сестре! Дошао сам у Србију 2004. године, неколико месеци након погрома који су погађали цело Косово и Метохију. Дошао сам због неправде и лажи које су ширили против Срба - истакао је он.

Гујон каже да су га родитељи увек учили да су Срби савезници Француске.

- Говорили су ми да тај храбри народ подсећа на француске претке, Гале! Дошао сам и ја да посетим тај народ непокорних Гала - казао је он, и прочитао песму француског песника Алфонса ЛаМартина.

Остао сам овде због српских вредности, и због српског народа, каже он.

Arno Gujon
Арно Гујон / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Истински сам вас заволео, и хвала вам због тога! У име целе моје породице, хвала што сте ме прихватили као део српског рода. Овде се одавно не осећам као странац, већ као део вас. Зато желим да делам заједно са вама и председником Вучићем. Зато што је то наша отаџбина, наше деце и наших унука - казао је Гујон.

Арно Гујон каже да је Србија на раскршћу - да ли ће кренути још јаче напред, или да се врати у прошлост.

- Србија се стидела својих хероја, са Паштрика и Кошара! Данас се наша земља више не стиди, Србија има свог председника. Многи га нападају, како споља, тако и изнутра. А ја га подржавам баш због тога, када видим какви га нападају - поручио је он.

За нас је добра Србија не она која се извињава, него она која се развија, истакао је Гујон, и закључио:

- 17. децембра један избор - Александар Вучић, Србија не сме да стане!

Обраћање председника странке Милоша Вучевића

Председник СНС Милош Вучевић рекао је да ће подсетити грађане прво са чиме се држава суочавала у протеклих 17 година.

- Имали смо најтеже поплаве у нашој историји, тешке економске мере. Имали смо пандемију, па рат у Украјини. Након тога сада имамо и сукоб у Израелу. А за све време, захваљујући вама, али морам и јасно да кажем, захваљујући лидерству Александра Вучића, наш брод сигурно плови - казао је он.

Он истиче да је данас 550.000 више људи запослено у Србији, у односу на период претходне власти.

- Успели смо и да вратимо национално достојанство и понос Србији. Да се не стидимо заставе и химне, да се радујемо и верујемо у победе. Успели смо да сачувамо мир и стабилност у Србији. Нико нам не гине, деца нам се рађају, причамо о будућности - казао је председник СНС.

Избори који су пред нама су судбоносни, није питање броја мандата, већ судбине државе и народа, додаје Вучевић.

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

- Избори су што се мене тиче врло једноставни. Са једне стране имате нашу листу Александар Вучић - Србија не сме да стане. Са идејом, сновима, људима, програмом и циљевима, за наредних четири и више година. Са друге стране имате буквално све остале листе. Лажне европејце, које предводи Чанкова перјаница Тепић, онај Алексић што је упропастио Трстеник - казао је он.

Смедеревци се сећају шта је урађено са Сартидом, и како каже Вучевић, то су били резултати политике бившег режима.

- Имате и лажне патриоте, који кажу да су руски пријатељи, и све што кажу лажу! Јер ће се првог дана после избора ујединити са оним првима. А свима им је заједнички именитељ Драган Ђилас - казао је председник СНС, и додао:

- Избор је једноставан. Или идемо даље уздигнуте главе, или се враћамо у период од после 5. октобра. Зато, горе главу, нема разлога да нас буде стид од било чега. Живели смо, радили и борили се за државу и народ сваки дан! У победе, у победе за Србију и нашу децу, за наше пензионере и жене! 17. децембра само један избор - број 1, листа Александар Вучић - Србија не сме да стане!

Вучић се обратио грађанима испред хале: Идемо да се боримо!

Председник Вучић је рекао грађанима испред хале да ће се увек борити за њих.

- Живела Србија, идемо да се боримо - кратко је поручио председник, и упутио се у халу где је поздрављен громким аплаузом.

Мацура: Држава данас одваја значајна средства...

Председница удружења Маме су закон, и кандидаткиња на листи "Србија не сме да стане", Татјана Мацура, поручила је да та листа окупља изузетно квалитетне људе.

- У дубоко подељеном друштву, које често непотребно инсистира на разликама, знала сам да ће моја одлука наићи на подељене реакције. Ја не кандидујем себе, Татјану Мацуру, не мајку, не активисткињу, већ кандидујем идеју и визију - Србије у којој је дијалог могућ - казала је она.

Не одустајемо од циља да се породични живот у Србији учини квалитетнијим и сигурнијим, каже Мацура.

- Ја сам своје прво дете родила 2007. године. Тада је држава давала 20.000 динара. Данас је та цифра десетоструко већа. То ће охрабрити грађане да рађају децу. Држава данас одваја и значајна средства за куповину прве некретнине - каже она.

Опачина: Нисам побегла, остала сам да се борим

Др медицинских наука и дипломирани правник Валентина Опанчина обратила се окупљеним грађанима.

- Нећу вам се данас обраћати као лекар и правник, већ као ваша суграђанка. Држава смо ми, њени грађани, и институције које представљамо. Ми смо снага Србије и најважнији ресурс - рекла је она.

Др Опанчина је истакла да иако је живела у иностранству, решила је да се врати и ради у Србији.

- Србија је моја отаџбина, моја породица. Зато сам се вратила, а Србија то уме да награди! Влада Србије и председник Вучић омогућили су нам да имамо најсавременију опрему, како би ми радили у најбољим условима, а ви грађани имали право на најбоље лечење - казала је млада докторка.

Волонтирала сам готово пет година, али нисам желела да идем у инострантство, додаје она.

Нисам побегла, остала сам да се борим, а Србија ме је за то наградила. Влада Србије је донела одлуку о запошљавању младих лекара. Уговор ми је лично уручио председник Александар Вучић, и сатисфакција тог тренутка је надоместила године стреса и неизвесности - истакла је др Опанчина.

Србија је једина у региону сузбила тренд одласка младих медицинских радника у иностранство, казала је млада докторка.

- Управо у тешким тренуцима имамо прилику да Србији покажемо оданост. Ја сам то показала кроз вредан рад, одговорност и сталним усавршавањем. На том путу нема стајања, јер Србија не сме да стане - закључила је др Опанчина.

Почео скуп интонирањем химне

Скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" почео је у Смедереву у 12:10 интонирањем државне химне "Боже правде". 

Домаћински дочек у Смедереву

Александар Вучић је уочи редизборног скупа листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" посетио породицу Николић, иначе повратнике из Аустрије.

Како је Вучић истакао, ова породица вратила се у Србију са жељом да се кућа и породица граде на дедовини.

- Хвала породици Николић на топлом дочеку. Људи јесу наша снага. Николићи су повратници из Аустрије, вратили су се у нашу прелепу Србију са жељом да се кућа и породица граде на дедовини, ради на родној земљи и од тога живи. Србија не сме да стане! - поручио је Александар Вучић на свом званичном Инстаграм налогу уочи предизборног скупа у Смедереву.

На скупу и велики број министара

Велики број министара стигао је на скуп у Смедерево. 

Међу званицама су министарке Ирена Вујовић, Јелена Танасковић и Дубравка Ђедовић Хандановић, министри Зоран Гајић и Михајло Јовановић, као и прослављени кошаркаш Марко Кешељ. 

Пристижу званице

Међу окупљеним званицама је и Арно Гујон, велики хуманитарац који је од недавно и члан Српске напредне странке.

Већ пуна хала у Смедереву

Сат пред почетка најављеног скупа хала у Смедереву у којој ће митинг бити одржан већ је пуна.

Predizborni skup u Smederevu
Предизборни скуп у Смедереву / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Људи су се окупили у великом броју како би исказали своју подршку листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане".