Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ДА ИХ ПОБЕДИМО УБЕДЉИВИЈЕ НЕГО ИКАДА" Ударна порука Вучића из Пирота: Стаћемо им на црту, па да видимо...

09.11.2023. 16:18
Пише:
Србија Данас
SNS miting u Pitotu
СНС митинг у Питоту / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

На скупу у Пироту говорио је председник Србије Александар Вучић.

Други предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" одржао се данас у Пироту, на њему је говорио председник Србије, Александар Вучић

ВУЧИЋ О ОПОЗИЦИЈИ: Бруталне увреде и ништа више, то је једино што имају да понудеvucic

ВУЧИЋ О ОПОЗИЦИЈИ: Бруталне увреде и ништа више, то је једино што имају да понуде

ПОСЛЕ МАЈКЕ И ВУКАН НА УДАРУ: Председнику Вучићу нападају најмлађег сина (ФОТО)Aleksandar Vučić

ПОСЛЕ МАЈКЕ И ВУКАН НА УДАРУ: Председнику Вучићу нападају најмлађег сина (ФОТО)

Вучић гост "Вести": Важно је да идемо напред на европском путу, али и чувамо државне и националне интересеAleksandar Vučić

Вучић гост "Вести": Важно је да идемо напред на европском путу, али и чувамо државне и националне интересе

На скуп у Пирот стигла је и премијерка Србије, Ана Брнабић, а ту су и министри Јелена Танасковић, Братислав Гашић, Александар Матриновић и Зоран Гајић

Своју подршку листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане", доласком на скуп у Пирот изразио је и Арно Гујон, велики хуманитарац, који је одскора и члан Српске напредне странке. Присутна је и градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, као и прослављени кошаркаш Дејан Томашевић.

Грађани су се у Пироту окупили у великом броју како би изразили своју подршку листи, а присутни су се забављали уз трубаче пред почетак скупа. 

Обрачање Александра Вучића

Александар Вучић обратио се окупљеном народу у Пироту.

 - Хвала Пироћанцима и свим људима који су дошли данас. Ја ћу да говорим нешто другачије од онога о чему је говорила Ана. Ја не мислим да је наш посао, ма колико то било тешко, да говоримо о себи. Наше је да чујемо и слушамо вас, да се бавимо вашим, не својим проблемима. Упознао сам ту једну дивну породицу, Србина из Београда који је 30 година живео у Паризу, Павла Ковачевића, и дошли су у Крупањ да живе, данас су грађани Пирота и не намеравају да га напусте, напротив, хоће да ту направи свој музички студио и остаје Пироћанац - истакао је председник.

Каже да је видео чудесну енергију, љубав према нашој земљи.

- Људи не знају колико је леп исток, овај део Србије. Колико нам је земља лепа и какве дивне људе има, а људи су наша највећа снага - казао је Вучић и додао:

Отиђите сад у Паланку да видите како школа изгледа, у Сјеници, дали смо за школу 13 милиона динара. Много тога се променило. У Бабушници видео сам да тражите спортску халу, овде су са нама велике спортске легенде, обезбедићемо спортску халу за Бабушницу. Истовремено, знам без папира да је потребна и реконструкција школе.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

Председник је подсетио на урађено до сада.

Мислим да смо доста урадили. Немојте да заборавите да Ниш - Димитровград управо креће изградња пруге, која ће значити фантастичну везу и Пирота и Димитровграда, како са Софијом, наравно и са Нишом и Београдом. Молим вас само да знате колико то све кошта, а да будем сасвим фер, када смо пролазили кроз Сићевачку клисуру, сто пута обећавали сви ауто-путеве, ја мислим да 30 година није било политичара који је ушао у Пирот и рекао "биће ауто-пут", ми смо то направили заједно. Знам шта је овде најважније наћи стратешког партнера, довести још неког инвеститора и у Белу Паланку и Димитровград и Бабушницу.

Вучић је истакао да немамо никога пречег и никога важнијег од наших људи и наших жена, да су жене су стуб Србије, оне које нам чувају децу.

Зато нам је потребно још новца овде, да покажемо да је ово једнако Србија колико и Београд. Оно што је за нас потребно је да покажемо да правде има и да људи то заслужују, да им обезбедимо веће плате и већа примања. Да просечна плата у Пироту буде преко 600 евра, и ми знамо да то можемо да урадимо - казао је председник и додао:

- Сви моји претходници, Ана је дама њој и приличи, сви су фини, нико неће ништа лоше да каже ни о коме другом, то и приличи листи "Србија не сме да стане". Али, ја ћу народским речником да вам говорим, кад нема нико други, ја ћу. На овим изборима, ми се суочавамо да гласамо за оне који би донели одлуку да се придружујемо НАТО-у, да смо геноцидни народ, да бисмо увели санкције Русији. Немојте да вас подсећам на то да ти исти који себе називају Србија против насиља су својевремено молили западне представнике, не да одустану од признања Косова, него само да то изврше када се избори заврше и то све имате у белешкама које је Викиликс објавио.

Каже да би неко рекао да се шали, а да се уопште не шали.

- Онда сам сазвао конференцију, позвао и оног Бјелогрлића и оног Мајића, овај што бије старије људе, удара, не престаје да бије старије људе, али су против насиља. Против ког си ти насиља? Ми нећемо да ти узвратимо, али нећемо ни да те се плашимо, ово је наша земља, нећемо да бежимо од насилника, нећемо да се склањамо од њих. Стаћемо на црту, на изборе, па ћемо да видимо ко ће више гласова да добије. А те приче како ће прогласити изборне резултате, то слушам већ 50-и пут. Ако изгубимо, ми смо господа, честитаћемо одмах. Ако победимо, можете на глави да дубите. Ми морамо да водимо државу, да се бавимо озбиљним стварима. Никад нећемо да дирамо у породице, ни у пшта лично, али ћемо да подсетимо да је глас за њих, за Ђиласа, глас за најгоре пљачкаше у нашој земљи, који су се обогатили на рачун грађана Србије и оставили народ у сиромаштву, 500.000 људи без хлеба, а они на рачуне скупљали стотине хиљада евра, ми смо опоравили Србију, а знамо шта они хоће, поново да пљачкају. Ми хоћемо Србију болница, школа, путева, Србију будућности, и зато она не сме да стане - нагласио је Вучић.

Председник поручује да глас за било кога на овим изборима, сем са "Србија не сме да стане", је глас за Драгана Ђиласа.

И за крај, одох ја сад до Ниша на аеродром, па у Париз. Имам важне састанке у Паризу. Поносан сам, не само да се види колико смо изградили путева, свега, поносан сам што ми сами доносимо одлуке, што нам не доносе одлуке амбасадори по кафанама, што чувамо своју Србију, не хвалимо се тиме што испоручујемо неким трибуналима по кило и по меса, и зато вас молим да се боримо за Србију што је јаче могуће. Победићемо само ако се сви ујединимо, против свих листа које води Драган Ђилас, против свих који би да нас врате у прошлост и зато је важно да Србија победи! Да виде да Србију не могу да покоре ни да преваре, за Србију будућности - рекао је Вучић, чије су речи пропраћене громогласним аплаузом.

Обраћање Ане Брнабић

Реч је узела и премијерка Србије, Ана Брнабић.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

- Одмах на почетку, рећи ћу да нећу причати о научно-технолошким парковима, иако мислим да је то нешто што је гарант наше будућности и будућности наше деце. Ми треба данас да станемо и јасно кажемо, овако више не може, у нашој земљи овакве ствари више не смеју да се дешавају - напади на породицу председника Србије Александра Вучића, који су континуирани, а који су сад ескалирали. Напади на његову породицу, његовог сина, то није Србија. Таква Србија никада неће победити - нагласила је Брнабић.

Обраћање Милоша Вучевића

Окупљенима се обратио и председник Српске напредне странке, Милош Вучевић

- Молим вас да сви заједно урадимо оно што можемо да не поништимо оно што смо сви заједно урадили претходних 10 година - рекао је Вучевић. 

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

Нагласио је да су ово судбински избори, али да је избор суштински јасан.

- Са једне стране имате нашу листу, политику, резултате, људе, енергију, листу која није страначка него јача од тога, фронт, покрет, Србија - са друге стране лажне европејце, лажне патриоте који би се истог дана ујединили са овима првима. Избор је врло једноставан - рекао је он и додао да су са друге стране они који ништа друго не нуде осим мржње.

Каже да никада нисмо видели овакав ниво мржње, према не само човеку који води државу, него и према његовој мајци, малолетном детету...

- То је напад на све наше мајке, на сву нашу децу - истакао је он. 

Закључује да је у питању судбина Србије, али је сигуран да ће грађани 17. децембра јасно показати да Србија не сме да стане. 

Обраћање Милана Стаматовића

Председник "Здраве Србије", Милан Стаматовић, поручио је да инфраструктурни пројекти не треба само да служе да људи прођу кроз Пирот, већ да у њему и остану.

Milan Stamatović
Милан Стаматовић / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

- Прочитао сам једну скрипту из манастира Лелић где монаси у том периоду постављају питања како државуи да будемо од користи. Ја сам себи поставио то питање, и зато јесам у овој коалицији, ако могу да помогнем, да давно пољуљане темеље поново учврстимо, јер свака озбиљна држава заснива политику на 4 стуба - нација, култура, вера и традиција - рекао је он.

Додао је да функционери локалних самоуправа морају да дају подршку важним националним пројектима.

- Ми носиоци јавних функција са локала морамо да дамо допринос својим националним пројектима. Није добро ако инфраструктурни пројекти служе само да људи прођу, а да не остану у Пироту, у унутрашњости. Морамо да се потрудимо да људи остану овде. Ми то знамо, ми можемо да покажемо, и оно што је најбитније повећава се број новорођене деце. То је наш задатак, то је наша обавеза, наша мисија. Зато изађите на ове изборе, гласајте за ову коалицију, јер Србија не сме и неће да стане - рекао је Стаматовић.

Вучић стигао на скуп

Председник Србије, Александар Вучић, стигао је на скуп, поздрављен великим аплаузом окупљених.

Обраћање Милана Кркобабића

Милан Кркобабић, председник Патрије уједињених пензионера Србије, такође се обратио окупљенима.

Milan Krkobabić
Милан Кркобабић / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

- Морамо да гледамо и шире и даље. Посебан поздрав свим грађанима Републике Србије. Са моје леве стране видим наше најстарије. Њима дугујемо и захвалност и поштовање. Чули смо да пензије треба да плате плате. Пре 10 година ја сам то изрекао, а председник Вучић потврдио и коначно на делу и пракси реализовао. Поштовани пензионери, пензије су редовне, сигурне и прате плате. Има овде у сали и оних који нису пензионери, имају више од 60 година а никада неће бити пензионери. За њих се залажемо да се уведе институт социјалне гарантоване пензије, не мање од 100 евра. Питају ме: "Кркобабићу, кад ће то", а ја им кажем "ускоро, када државна каса то буде могла да издржи", ја вам то обећавам и бићу упоран - рекао је Кркобабић.

Обраћање Тамаре Вучинић

Докторка радиолог Тамара Вучинић обратила се на скупу и говорила о томе колико је важно да Србија улаже у здравство.

- Једна од осам жена у Србији ће за живота добити карцином дојке. Важан је исход тога. Превентива је кључ, решење свега. Набавка дигиталних мамомграфа и превентивни прегледи представљају пут ка излечењу. Држава је препознала овај проблем, набављен је велики број најсавременије опреме . дигиталних мамографа. Срећа за жене у Пироту, као и за друге жене у Србији које ће имати прилику да буду прегледане на овим мамографима - рекла је она.