Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧЕВИЋ ПОРУЧУЈЕ: Само да се грађани не играју, како гласамо 17. децембра ТАКО ЋЕ НАМ БИТИ

06.12.2023. 11:32
Пише:
Србија Данас
Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/милосвуцевиц

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић критикује опозицију због неозбиљне политике и мржње према Вучићу, истичући важност одлучивања о будућности Србије, те наглашава да избори нису игра, већ озбиљна ствар.

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић истакао је за Хепи телевизију да опозиција води неозбиљну политику и гаји чисту мржњу према Вучићу.

ВУЧИЋ ОДУШЕВЉЕН НОВИМ САЈТОМ: "Чак и ја, технички неписмен, могу да видим и да се подсетим колико смо тога урадили и шта смо заједно направили" (ВИДЕО)Foto: Instagram Printscreen/avucic

ВУЧИЋ ОДУШЕВЉЕН НОВИМ САЈТОМ: "Чак и ја, технички неписмен, могу да видим и да се подсетим колико смо тога урадили и шта смо заједно направили" (ВИДЕО)

ЛАКО ЈЕ БАХАТИТИ СЕ НАРОДНИМ ПАРАМА Ђилас за километар моста на Ади дао 400 милиона евра!? Једна чињеница посебно боде очиDragan Đilas

ЛАКО ЈЕ БАХАТИТИ СЕ НАРОДНИМ ПАРАМА Ђилас за километар моста на Ади дао 400 милиона евра!? Једна чињеница посебно боде очи

ВУЧИЋ ОТКРИО ЗАШТО СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ: "Притисните дугме и видите шта смо заједно урадили" (ВИДЕО)Aleksandar Vučić

ВУЧИЋ ОТКРИО ЗАШТО СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ: "Притисните дугме и видите шта смо заједно урадили" (ВИДЕО)

Он се осврнуо и на политику своје странке и њене даље циљеве.

Људи су осетили да може доћи до политичке опасности

- Оно што смо осетили у Арени, нисмо осетили од 2012. године. Одавно нисам видео да људи долазе лако, да се окупљају, него и да имају енергију која води ка победи. Људи су осетили да може доћи до политичке опасности. Да заиста може да дође до наизглед неспојивих опција које би могле да жестоко угрозе Србију.. Била је серија напада на Вучића и љегову породицу- мајку, оца, децу. Интересантно је да они који се куну у косовски завет, а који критикују Вучића за однос према КиМ, са гомилом оптужби да ће га издати, лако уђу на КиМ, а баш тај Вучић не може да уђе на Косово- нагласио је председник СНС.

Србија је наша кућа, каква је зависи од нас

Он је казао да је Чеда Јовановић можда и најпоштенији, јер је признао да је Курти његов пријатељ.

- Он бар то није крио. За Чеду је то вероватно независно Косово, а за ове је то Света земља, али Курти да их пусти на њу. Лажни десничари- ПОКС, Милош Јовановић, Двери- хоће у коалицију са онима који кажу да је Косово независно. Која политика Владе би била кад седи Бошко Обрадовић, Мариника Тепић, Лазовић- шта сад они раде по питању КиМ? За шта би гласала та већина? Да ли би наставили сарадњу с Кином? Овај стручњак који је био у кабинету Ане Брнабић, сад се сетио да је зелена европска опција. Тај дични господин треба сутра да отима станове у Београду на води, то је најавио. Он мисли да је нека 1945. Тако се иде у ЕУ. Неозбиљна политика и чиста мржња према Вучићу. То је све. Верујем да грађани разумеју. Избори нису игра, нема поправног испита. Није вам у јуну добра оцена, па ћете да изађете у августу на поправни пред комисију. У најмање четири године се решава судбина. Србија је наша кућа, каква је зависи од нас. Ми треба да одлучимо ко је први домаћин међу нама. Ако ћемо да одлучимо оне које су све опљачкали, не очекујте да ће вам кућа процветати - тврди Вучевић и додаје:

- Мислим да се одушеве када их неко позове у амбасаде. Они само не смеју да се јасно определе да не би изгубили гласаче. Њима је неко рекао да само туку по Вучићу, какве плате, пензије, путеве. Ми смо фокусирани на оно што смо урадили и шта желимо да радимо даље. А урађено је много. То не види само онај ко је политички слеп и не чује онај ко је политички глув. Не можете да не видите резултате. Да ли је нешто могло брже или боље, можда јесте. Да ли је драматично боље него 2012. године, јесте. Оно што је нама фокус, јесте оно што ћемо да радимо у наредим годинама. То је да економски пут мора да буде сигуран, чврста национална политика, Србија јесте на европском путу, али чувамо Србију на КиМ и Републику Српску. Бринемо о Србима где год да живе у складу са међународним правом. То је Србија која до 2027. треба да буде економски и технолошки напреднија, али која не треба да се одрекне своје културе, традиције и народног идентитета. То не значи да историја почиње од нас, да ми не разумемо прошлост или да не ценимо то што је наш народ преживео, а свакако разумемо нове околности и време које захтева од нас неку нову способност. То је јединствен спој. Завршили смо Храм св. Саве, отварали галерије, улагали у полицију и војску.

Једино признајемо изборну вољу грађана

Почиње да се забрањује политичка кампања, а то нас води ка укидању политичких странака, рекао је председник СНС.

-"Не смете да идете од врата до врата", "Узнемиравате грађане", "Не смете да телефонирате", "Не смете да износите штандове", "Склоните се са телевизора". Шта хоћете? Суштина демократије је политички плурализам, да људи имају могућност избора између различитих политика. Ми сада не смемо да зовемо своје чланове и сигурне гласове. Кажу ви сте организовано довели људе. Па, најбоље да правимо неорганизовани митинг. Природно је да странка ради на својој инфраструктури. Ви сте сви имали кол центар. Прву кампању од врата до врата су радили жути, демократе. Како тада није била забрањена, како тада нико није рекао да узнемиравате људе? Ми имамо право да обилазимо наше чланове, да им носимо страначки материјал и информације. Пошто ви не можете да урадите митинг у Арени или да имате кампању од врата до врата, пошто имате шест и по активиста, онда нико други не сме то да ради. Али, Веселиновић може да буде у кол центру. Човек који је целог живота грађански активиста. Па, ко те сине плата? Сад сте из тог активизма смислили да водите град или државу. Видимо како ваше колеге воде Загреб. Бандић је за њих направио Загреб. То су људи који никада ништа нису урадили, али он је интересантан. Само да се грађани не играју, како гласамо 17. децембра тако ће нам бити. Што се тиче наше листе "Александар Вучић- Србија не сме да стане".