Ponedeljak 04. mar 2024.
Dragan Đilas

LAKO JE BAHATITI SE NARODNIM PARAMA Đilas za kilometar mosta na Adi dao 400 miliona evra!? Jedna činjenica posebno bode oči

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić
Neverovatan primer rasipanja para Beograđana.

Finansijske afere i skandali bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa ostavili su neizbrisiv i dubok trag u istoriji rukovođenja prestonicom.

Od ogromnog novca kojim se navodno raspolagalo u gradskoj kasi, Beograđani nisu videli baš nikakvu korist već samo prazna obećanja i projekte i aranžmane koji su plaćeni daleko više nego što je njihova realna vrednost.

Najbolji sinonim za crnilo i moralnu i materijalnu bedu u koju je Dragan Đilas uveo građane prestonice ali i sam Beograd, jeste neverovatno veliki utrošak novca na izgradnju Mosta na Adi.

Naime, taj most je Beograđane, kako se navodilo, koštao astronomskih 400 miliona evra, a za taj novac u svetu su izgrađeni mnogo veći, funkcionalniji i lepši mostovi.

Beograd
Foto: Profimedia

Tako na primer, najviši drumski most na svetu "Vladuc de Millau" u Francuskoj, koji je dug čak 2,5 kilometra, koštao je 394 miliona evra, dok je na projekat Most na Adi koji je dug 0,9 kilometara utrošeno 400 milona evra!

Da stvar bude žalosnija po građane, Đilas je, navodno, uzimao i kredite za most koji nije ni dovršio do kraja. Sa takvim razbacivanjem gradskog novca, nije ni čudo što je odlaskom sa vlasti Beograd ostavio u dugovima!

Novac koji je mogao biti uložen u rekonstrukciju neke škole na rubnim opštinama glavnog grada ili pak u nabavku medicinske opreme za bilo koji od Domova zdravlja u Beogradu, postao je deo i više nego preplaćenog mosta koji u tom trenutku zaista nije bio prioritet stanovnicima prestonice.

Đilasu očigledno tako nešto nije ni palo na pamet, pa i ne čudi što bespotrebno bacanje novca na izgradnju pomenutog mosta izaziva bes i gorčinu kod velikog broja građana prestonice!

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd