Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИСПОВЕСТ МЛАДИЋА КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН НА ПУТУ ЗА ГАЗИМЕСТАН: Привели нас због мајице "Српска Спарта" и две заставе

30.06.2021. 20:54
Пише:
Србија Данас/Спутњик
Kosovo
Косово / Извор: Фото: Youtube/PrintScreen/Kosovo онлајн

Полиција лажне државе Косово под пуним наоружањем заустављала Србе који су кренули на прославу и претресали их

Прославу Видовдана на Газиместану обележило је скандалозно понашање припадника полиције лажне државе Косово. Под пуним наоружањем заустављали су Србе који су кренули на прославу и претресали их.

Доктор специјалиста саветује: СИГУРАН НАЧИН да избегнете стомачне тегобе на путовањима!

Доктор специјалиста саветује: СИГУРАН НАЧИН да избегнете стомачне тегобе на путовањима!

ВАНДАЛИЗАМ КОД ГРАЧАНИЦЕ! Албанци спалили заставу СПЦ - друштвеним мрежама се шири скандалозан снимак (ВИДЕО)

ВАНДАЛИЗАМ КОД ГРАЧАНИЦЕ! Албанци спалили заставу СПЦ - друштвеним мрежама се шири скандалозан снимак (ВИДЕО)

ВАРВАРИ ИЗ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ СТАВИЛИ КАНЏЕ И НА КОСОВСКИ БОЈ! Фалсификују историју и покушавају да је представе као своју

ВАРВАРИ ИЗ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ СТАВИЛИ КАНЏЕ И НА КОСОВСКИ БОЈ! Фалсификују историју и покушавају да је представе као своју

Ту демонстрацију силе осетио је на својој кожи и Владан Комарица који је отишао на Косово и Метохију два дана пре прославе са двојицом пријатеља из Београда. То није његова прва посета јужној српској покрајини. И раније је ишао у обилазак српских манастира, али ово што је сада доживео није никад.

После литургије у Грачаници кренули су на прославу, али до Газиместана нису успели да дођу. Полиција их је зауставила на саобраћајници на изласку из Приштине.

- Видели су БГ таблу, одмах су нас зауставили, кренуо је детаљни претрес. Извели су прво возача, рекли му да скине мајицу, претресли га детаљно. Морао је чак и да изује патике, да скине чарапе. Затим смо то морали да урадимо сви - прича Комарица.

Уследио је и детаљан преглед аутомобила који је трајао готово двадесет минута. У колима су полицајци пронашли "доказе" због којих су сва тројица приведени.

- Мајица "Српска спарта", то су код мене пронашли, две заставе су нашли у гепеку и још две мајице са ћириличним натписима купљене у Грачаници у продавници манастира. Привели су нас као најгоре криминалце. Нисмо били сами. Претходно су зауставили и аутомобил са чачанском регистрацијом - каже Комарица.

У станици је био и један полицајац српске националности који је имао улогу преводиоца, до тада су се споразумевали на енглеском, иако је, каже Комарица, било јасно да сви разумеју српски.

Прво су их сликали са "доказима", заставама и мајицама, попунили су формуларе, а затим су спроведени на суђење.

Сва тројица Београђана оптужена су за ремећење јавног реда и мира. Комарица примећује да су се у суду, за разлику од бахатих полицајаца, сви понашали коректно, дали им и воду да се освеже, а случај је водила судија Јашари.

- Питала је да ли ми прихватамо одговорност и да ли се кајемо због тога што смо урадили. Питао сам, молим вас, можете ли да појасните шта смо тачно урадили. Рекао сам да је ремећење јавног реда и мира кад тим заставама машемо кроз прозор, провоцирамо или ако ломимо нешто у парку, да чупамо цвеће, то је ремећење јавног реда и мира - каже Комарица.

Тридесетседмогодишњи Београђанин каже да су на неколико секунди сви у судници ућутали, а након тога судију је интересовало зашто су баш тог дана дошли у Приштину.

Ипак ће памтити Видовдан по добром

Комарица додаје да је са пријатељима овог пута одсео код породице Радовановић у Ораховцу. Дочекали су их, како каже, као да се познају цео живот.

- Управо због њих, због наших људи на Косову и Метохији, који имају снаге да свакодневно преживљавају ово што смо ми трпели осам сати, овај Видовдан ипак ћу памтити по добром - закључује Комарица.

- Рекао сам да прославим Видовдан. Питала ме је може ли то негде другде да се слави, рецимо у Србији, а рекао сам да је мени логично да славим овде у Грачаници и тамо где се одиграла битка на Газиместану. Након што су поново заћутали, тражили су да обећам да се ово више неће поновити, јер то ублажава казну која је од 100 до 800 евра. Прокоментарисао сам, шта год да кажем, осудићете нас без разлога - присећа се Комарица.

После суђења оптуженима су одузете личне карте. Могу да их добију у суду у Приштини кад свако од њих плати казну од 400 евра. Ако не плате у року од 15 дана, износ се због камате повећава, сваког дана за пет евра.

Комарица додаје да пресуда не застарева, а ако не плате, извесно је да више неће моћи да уђу на територију Косова и Метохије. Каже да ће сигурно платити казну за "ремећење јавног реда и мира".

- Нема везе, нека нам ударају забране, нека раде и ово, али мене нико не може отерати са свете српске земље, пошто им је то очигледно циљ. Из године у годину нам праве проблеме доле поготово око Видовдана. Платићу казну, отићи ћу по своју личну карту и ако Бог да, ићи ћу поново, посећиваћу наше манастире и боравити код наших људи у енклавама - истиче Комарица.