Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Одржана завршна конвенција Српске листе у Косовској Митровици: Глас за опстанак Срба на КиМ, живот и Србију

03.10.2019. 15:19
Пише:
Танјуг
Goran Rakić
Горан Ракић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Испит српског јединства и слоге.

Српска листа одржала је данас завршну предизборну конвенцију у Косовској Митровици са које је поручено да 6. октобар треба буде празник српске слоге и јединства, као и да је глас за ту листу, глас за опстанак Срба на КиМ, живот и државу Србију.

Председник Српске листе Горан Ракић поручио је да се 6. октобра на Косову и Метохији полаже најтежи испит - испит српског јединства и слоге и изразио уверење да је ће српски народ на КиМ положити тај испит.

- Нажалост, тог дана, на том испиту биће Петровић, Рашић, Рада Трајковић, али они неће полагати тај испит, јер су слога и јединство за њих мисаона именица. Они ће бити шибицари који ће желети да придају све нас, нашу историју и нашу државу - рекао је Ракић и додао да им Српска листа то неће дозволити и да ће их послати у политичку историју.

Пацоли признао да је ЛИЧНИМ СРЕДСТВИМА лобирао за независно Косово и ПУКАО!

Пацоли признао да је ЛИЧНИМ СРЕДСТВИМА лобирао за независно Косово и ПУКАО!

СРПСКИ ЗВАНИЧНИК ВРАЋЕН СА ЈАРИЊА - забранили му улаз у српску покрајину! Ново ЛУДИЛО ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ

СРПСКИ ЗВАНИЧНИК ВРАЋЕН СА ЈАРИЊА - забранили му улаз у српску покрајину! Ново ЛУДИЛО ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ

ПОЛИТИЧКО НАСИЉЕ НЕ ЈЕЊАВА! Приштина жели да победе Срби који су под њиховим утицајем

ПОЛИТИЧКО НАСИЉЕ НЕ ЈЕЊАВА! Приштина жели да победе Срби који су под њиховим утицајем

Како је рекао, са њима су данас Срби из свих крајева КиМ, али и држава Србија и председник Алекшндар Вучић.

- Видели смо поруку председника Вучића, али и ми имамо поруку да је народ са КиМ увек уз њега и Србију јер ми другу државу немамо - казао је Ракић.

Захвалио је Србији на подршци Србима са КиМ и подсетио је да ће у оквиру инвествиционог плана бити финансирано 350 пројектата на КиМ за које ће Влада Србије издвојити 150 милиона евра.

Потпредседник Српске листе Игор Симић поручио је да Срби на изборима 6. октобра треба да протерају све оне којима је приватни интерес испред националног и изаберу "војнике" који ће штитити Србе и српску децу на КиМ.

Igor Simić
Игор Симић / Извор: Фото: Youtube/Srpska листа

Симић је у новој спортској хали у Северној Митровици рекао да та борба неће бити лака и да Срби треба да донесу одлуку да ли ће ћутати када нападају Србе на целом Косову и Метохији.

- Ту одлуку морамо да донесемо 6. октобра на изборима и дамо глас држави Србији - поручио је Симић.

Каже да су са друге стране они који би да продају Србију за шаку долара и поручио им да Србија и српство немају цену.

- Нека 6. октобра буде празник српске сологе и јединства и да победи држава Србија - нагласио је Симић.

Каже да је добио информацију да су приштински медији јавили како у хали на конвенцији има свега око 50 људи, иако пуно њих чека испред, јер нема dovolljno места да се уђе.

БРУТАЛНА ДИСКРИМИНАЦИЈА Срба на тзв. Косову! Једини НАЧИН БОРБЕ - МАСОВНА ИЗЛАЗНОСТ!

БРУТАЛНА ДИСКРИМИНАЦИЈА Срба на тзв. Косову! Једини НАЧИН БОРБЕ - МАСОВНА ИЗЛАЗНОСТ!

ПОМПЕО НАПАО ГЛАВНОГ АЛБАНСКОГ ЛОБИСТУ: Трампов човек ЈАВНО ИСПРОЗИВАО Енгела, не трпи ПРЉАВУ ИГРУ

ПОМПЕО НАПАО ГЛАВНОГ АЛБАНСКОГ ЛОБИСТУ: Трампов човек ЈАВНО ИСПРОЗИВАО Енгела, не трпи ПРЉАВУ ИГРУ

ЛАВРОВ УПОЗОРИО СРБЕ: АМЕРИКАНЦИ ЖЕЛЕ ДА УВУКУ ВАШЕ КОСОВО У НАТО! Пре тога, имају паклену идеју!

ЛАВРОВ УПОЗОРИО СРБЕ: АМЕРИКАНЦИ ЖЕЛЕ ДА УВУКУ ВАШЕ КОСОВО У НАТО! Пре тога, имају паклену идеју!

Он је рекао да је Слободан Петровић пример људи којима је приватни интерес испред националног и да су га јуче отерали радници комуналног предузећа "Стандард" када је хтео да дође у Косовску Митровицу.

Додао је да су дошли Срби са целом КиМ како би показали да подржавају државу Србију.

Додао је да се председник Српске листе и градоначелник Горан Ракић изборио да за десетак дана почне и изградња стадиона у Косовској Митровици.

Потпредседник СЛ Далибор Јевтић рекао је да су представници листе током кампање, као што чине и иначе, разговарали са грађанима, како би чули шта су њихови проблеми и да никада нису обећавали оно што не могу да ураде, већ су искрено и отворено говорили истину.

Како је рекао, борба Срба на КиМ за опстанак никада није била лака, али сада треба да одлуче да ли желе да остану на овим просторима, да опстану, да их буде више у будућности.

- Да одлучимо да ли желимо да имамо чврсту везу са Србијом. А, прави одговор на то питање ће бити 6. октобра када референдумски треба да изђамо и гласамо са Српску листу, за опстанак, живот и за нашу државу Србију - поручио је Јевтић.

Он је истакао да је Српска листа, де факто, једина српска опција на изборима, јер други који су се пријавили као српске партије, то нису и, каже, то су и доказали.

Kosovo
Косово / Извор: Профимедиа/илустрација

Како је рекао, они којис су тражили подршку међу Албанцима, требало је тако да се представе, а не да међу 10 српских места у парламенту траже место за себе.

- Они никада неће штитити интересе српског народа на Косову и Метохији - рекао је Јевтић и додао да то може одговорно да тврди, јер су, каже, сви сведоци свега штетног што су ти други урадили у прошлисти.

- Зато им поручујемо - нећете проћи. Српски народ и српски инат ће победити 6. октобра - рекао је он.

Додао је да му је драго када види колико се људи окупило на скупу, јер је то, каже, јасна порука да су Срби јединствени и сложни, а када су сложни, онда су најјачи.

- Забрањују нам спотове, хапсе, прете, желе да помогну онима који неће представљати српски народ. Када то раде, још више нас уједињују и сабирају - рекао је Јевтић.

На крају скупа, емитован је спот са поруком председника Александра Вучића, који је позвао Србе са КиМ, али и интерно расељене и прогнане, да гласају за Српску листу.

- Моја је порука, Срби, изађите на изборе у што је могуће већем броју, јер гласамо за опстанак на КиМ, на нашим огњиштима, гласамо за српске плате у школама и болницама, јер ће све укинути ако не будемо имали право гласа и не будемо чули глас Срба. Србија зове, а ја молим људе да покажу одговорност и озбиљност - порука је председника Вучића.