Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХЕРЦЕГНОВСКИ ОГРАНАК ШКАЉАРАЦА! Одложено суђење Мрваљевићу за планирање убиства - због њега НИЈЕ ДОЗВОЉЕНО

23.11.2021. 18:37
Пише:
Србија Данас/Дан
Zoran Mrvaljević
Зоран Мрваљевић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Специјалном тужилаштву је наложено да у предмету за покушај убиства Зуровца покрене процедуру за расписивање потернице за Вујићем након чега ће бити уважен предлог да му се суди у одсуству и у овом предмету.

Почетак суђења у предмету против Зорана Мрваљевића и његове групе за планирање убиства Немање Зуровца данас је у подгоричком Вишем суду одложено за 10. децембар. Тада би требало да се заврши процедура којом се дозвољава суђење у одсуству оптуженог Крста Вујића који се налази у бекству. Ова група означена је као херцегновски огранак шкаљарског клана.

Пулмолог упозорава: Упорни кашаљ исцрпљује организам и слаби имунитет, ево КАКО ДА ГА СЕ РЕШИТЕ!

Пулмолог упозорава: Упорни кашаљ исцрпљује организам и слаби имунитет, ево КАКО ДА ГА СЕ РЕШИТЕ!

ИСКОРИСТИТЕ ЦРНИ ПЕТАК на Факултету друштвених наука и упишите се у школску 2022/23. годину

ИСКОРИСТИТЕ ЦРНИ ПЕТАК на Факултету друштвених наука и упишите се у школску 2022/23. годину

"АКО СВЕ НЕГИРАТЕ, НЕ ДОЛАЗИТЕ КОД ЛЕКАРА ПО ПОМОЋ" Уводе се строге казне за противнике ковид потврда

"АКО СВЕ НЕГИРАТЕ, НЕ ДОЛАЗИТЕ КОД ЛЕКАРА ПО ПОМОЋ" Уводе се строге казне за противнике ковид потврда

Виши суд није прихватио предлог тужилаштва да се у овом предмету Вујићу суди у одсуству на основу чињенице да је дозвољено суђење без његовог присуства у предмету где је оптужен да је са још четри особе организовао убиство Шћепана Рогановића.

Специјалном тужилаштву је наложено да у предмету за покушај убиства Зуровца покрене процедуру за расписивање потернице за Вујићем након чега ће бити уважен предлог да му се суди у одсуству и у овом предмету.    

Поред Мрваљевића и Вујића, на оптужници се налазе Слободан Вицо и Јован Ризнић. Они се терете за кривично дело стварање криминалне организације. Мрваљевић је оптужен и за убиство путем подстрекавања и шверц дроге.

У преправљеној оптужници Специјалног тужилаштва, Јован Жмукић није означен као припадник ове криминалне групе, а због кривичног дела изазивање опште опасности судиће му се пред подгоричким Основним судом.

У овом предмету Милан Канкараш добио је статус сведока сарадника. Он је пред тужилаштвом изјавио да је био члан групе и навео како су биле подељене улоге и задаци. Према његовим речима, он је радио и за Мрваљевића и за покојног Владимира Рогановића. Мрваљевић према евиденцији полиције важи за припадника шкаљљарског клана, а  Рогановића су истражни органи повезивали са кавачким кланом.

За убиство Зуровца 40.000 евра

Новљанин Зоран Мрва Мрваљевић нудио је Милану Канкарашу 40.000 евра и кило кокаина за убиство њиховог суграђанина Немање Зуровца. У оптужници коју заступа специјални државни тужилац Саша Чађеновић као окривљени су означени Зоран Мрваљевић Мрва, Крсто Вујић Кићо, Слободан Вицо Бобо и Јово Ризнић.

Према ранијем исказу сведока Милана Канкараша, сукоб између две новске групе настао је јер су сумњали једни на друге и имали информације ко коме ради о глави. Сведок сарадник је раније тужилаштву навео да је Мрваљевићу и Вујићу јављао где се налазе Рогановићи у периоду када је Владимир требало да изађе из затвора.

- Након једног напада, Мрва је казао да криви Немању Зуровца за све и понудио ми кило кокаина за информацију где је Зуровац. Рекао сам му да не знам. Мрва је казао да се не боји Рогановића јер и да га убију има ко ће га осветити. Након покушаја убиства Душка Рогановића 2017, Рогановићи смишљају како да убију Мрваљевића и Вујића - испричао је раније сведок сарадник.

Он тврди да је Вујић наредио да се прати кретање Шћепана Рогановића, а праћени су и Владимир и Нико Рогановић.

- Кићо је казао да Влада, кад изађе из затвора, чекају минимум три убице. Након задовољства због Владовог убиства, речено ми је да ће херцегновска полиција појачати контроле и да на неко време обустављамо активности на припреми убиства Шћепана Рогановића. Након тога се јавио Мрваљевић и питао за Зуровца. Казао је да је он следећа мета и за његово убиство ми понудио 40.000 еура и кило кокаина - казао је сведок сарадник тужиоцу.

Он је рекао да је максимално одуговлачио јер није имао намеру да убије Зуровца, иако је Мрваљевић вршио притисак на њега.

У оптужници, тужилац је навео да је Мрваљевић 2016. године организовао криминалну организацију, те да је од почетка 2019. подстрекавао Милана Канкараша да убије Немању Зуровца, што је Канкараш прихватио. Мрваљевић је набавио пиштољ с пригушивачем, али убиство није извршено.

Претресом просторија које је користио пронађени су двоглед и ронилачко одело које је, према његовом сведочењу, требало да користи у извршењу тешких дела.

Приликом претреса код Вица је нађено више кутија од мобилних телефона са идентификованим ИМЕИ бројевима тих телефона, СИМ картица и носача за СИМ картице које су издате од домаћих и иностраних мобилних оператера.

Мрваљевић је крајем септембра прошле године изручен Црној Гори из Србије где је ухапшен два месеца раније јер су код њега пронађена фалсификована документа.