Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ИМАО ЈЕ НЕКЕ ТРЗАЈЕ, ПОВРАЋАО ЈЕ" Исповест оца младића који је преминуо прослављајући пунолетство: Ставили су му нешто у пиће

11.05.2022. 22:22
Пише:
Србија Данас/072инфо
Almedin Dugalić
Алмедин Дугалић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Almedin Дугалиц

Босанскохерцеговачка јавност и даље је у шоку након вести да је 18-годишњи Алмедин Дугалић преминуо у Тешњу, прослављајући пунолетство, те да је срчана инсуфицијенција узрокована дрогом коју су му дали пријатељи на прослави рођендана,

У ексклузивној исповести за портал 072info.com, отац преминулог младића Адмир Дугалић испричао је детаље ове трагедије која се не памти на овим просторима.

-Верујте, немам снаге да причам, а и даље сам у шоку од свега - речи су којима, кроз уздахе, отац Адмир почиње разговор.

"НЕМА ПРАВО ДА СЕ ОБРАЋА САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ КАО ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК" Кина и Русија устале против Шмитовог наступа у СБ УН

"НЕМА ПРАВО ДА СЕ ОБРАЋА САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ КАО ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК" Кина и Русија устале против Шмитовог наступа у СБ УН

МИЛОРАД ДОДИК ИПАК У БРИСЕЛУ: Измена у последњем тренутку

МИЛОРАД ДОДИК ИПАК У БРИСЕЛУ: Измена у последњем тренутку

"ВОЈНИЦИ ПОЗИТИВНИ НА НАРКОТИКЕ" Огласило се министарство одбране Хрватске након тестирања на дрогу

"ВОЈНИЦИ ПОЗИТИВНИ НА НАРКОТИКЕ" Огласило се министарство одбране Хрватске након тестирања на дрогу

Посебно дирне чињеница да би сваки родитељ помислио да му је дете најбезбедније код куће, због чега је Дугалић одлучио да рођендан прослави код куће, међутим, нико није ни слутио да ће доћи до трагедије.

- Зато смо одлучили да његов рођендан прославимо код куће. Тражио је да оде у дискотеку, међутим, нисам му дао. Има он своје пријатеље, рекао сам му да позове пријатеље тамо - наставља Дугалић.

- Није конзумирао алкохол ни цигарете, пуштао је музику, свирао клавијатуру - прича болом схрвани отац.

На питање шта сумња да је узрок смрти његовог сина, Дугалић је рекао:

-Тровање. Претпостављам, али и на основу онога што сам чуо, неко му је нешто ставио у пиће – каже отац Дугалић.

Посебно истиче да је његов покојни син био доброг здравља и да није имао потешкоћа. Његов син Алмедин управо је провео последње минуте свог живота са оцем Адмиром.

- Имао је неке трзаје, покрете. Повраћао је. Касније је дошло до гушења, био сам у соби са њим. Ушао сам да му помогнем. Уста су му се трзала – присећа се отац Дугалић.

Још није разговарао са пријатељима који су били на рођендану, а родитељи су га позвали и тражили дозволу да приреди сахрану за свог покојног сина, што им је он дозволио. Посебно истиче да су из фине, мирне и чисте породице, да се у његовој радионици баве аутолимарским пословима.

- Децу сам васпитавао како треба и како је прописано. Јуче му је на сахрану дошла цела школа, сви су плакали - прича отац.

На крају разговора болом схрвани отац Адмир каже да не може да верује да нема сина.

- Како се осећате, изгубили сте дете?! Његова ћерка, сестра, је у шоку, стално смо у болници, не можемо да верујемо да нема више деце - каже Дугалић.

На питање да ли верује да ће истрага бити спроведена коректно, будући да је главни осумњичени за смрт његовог сина дете полицајца и да ће истина изаћи на видело, Дугалић закључује:

- Надам се да ће онај ко је то урадио одговарати за свој рад. Ако не на овом свету, онда на оном свету сигурно хоће - закључује Дугалић у исповести.

Подсетимо, урађена је обдукција тела и утврђено је да је смрт уследила од застоја срца, а све се догодило на рођенданској прослави у кући настрадале. Једно лице је саслушано као осумњичено за постојање основа сумње да је извршило кривично дело "поседовање, односно омогућавање употребе опојних дрога". Урађена је обдукција. Утврђено је да је смрт настала услед срчане инсуфицијенције. Трагови се искључују због неопходних вештачења која ће бити обављена у наредном периоду и која ће, када се искази и материјални докази сублимирају, на крају бити предочена кроз извештај који ће бити прослеђен Тужилаштву.

За сада је једно лице, син полицајца из Тешња, осумњичено да је изазвао смрт младића, међутим, могуће је, саопштено је из полиције, да ће број осумњичених бити проширен на још особа.

Према полицијском извештају МУП-а ЗДК, у недјељу у 5.15 часова дежурно особље Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Тешањ обавестило је дежурну полицијску станицу Тешањ да је Дугалић доведен у њихове просторије око 4 сата. у пратњи родитеља, а због озбиљних здравствених тегоба које су, према речима родитеља, настале након рођенданске прославе њиховог сина којој је присуствовало више особа.

Због угроженог здравственог стања Дугалића, Служба хитне медицинске помоћи Тешањ хитно је упућена на даље лечење у Општу болницу Тешањ у Тешњу, где је око 7 сати преминуо.