ЋЕВАПЧИЋИ ПОТПУНО ЗАЛУДЕЛИ КАНАЂАНЕ: За све су криви ЊИХ ДВОЈЕ, немају ДОВОЉНО ХРАНЕ за све (ФОТО)
Посебно су одушевљени јер се може јести за сваки оброк.
Популарност коју сомуни, као и ћевапи који се служе у њима имају у Србији, Балкану, па и у Европи, добро је позната. Међутим, судећи по реакцијама житеља Торонта, где је почела са радом занатска пекара у којој се служи аутохтона храна са наших простора, и Канађани су на добро путу да "полуде" за овом популарном храном са наших простора.

СНЕГ СТИЖЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ! Детаљна прогноза до КРАЈА ГОДИНЕ, чека нас ПРАВИ ТЕМПЕРАТУРНИ ШОК

СУТРА ЈЕ СВЕТА ПЕТКА заштитница жена, сиромашних и болесних: ОБАВЕЗНО урадите ово вечерас! (ВИДЕО)

ОВО СУ НАЈПОЗНАТИЈИ СРПСКИ МАСОНИ: За неке од њих НИСТЕ ИМАЛИ ПОЈМА да су били слободни зидари (ФОТО)
Ален и Сања Зукановић, брачни пар родом са простора Босне и Херцеговине, дословно је залудео сомунима, ћевапима, ајваром, пекмезом и кајмаком житеље Торонта. Наиме, њих двоје су отворили пекару у којој производе сомуне по традиционалној рецептури из Босне.
Како је Зукановић рекао у изјави за канадске медије, желео је да тамошњим житељима пренесе прави укус Балкана.
- Када је реч о храни, људима из БиХ није ништа репрезентативније и личније, посебно грађанима Сарајева, него сомун - казао је Зукановић, власник пекаре и ресторана, додајући да у његовој пекари праве праве традиционалне сомуне који се пеку на дрва.
У Торонту живи велики број људи из земаља бивше Југославије и на неким местима се могу купити и лепиње, али је тешко пронаћи аутентични сомун.
- Разлика је у томе што се сомун увек пече у пећници на дрва. Мекши је и као да се на њему осети мирис дима - испричала је Сања, Аленова супруга.
Породица Зукановић препознатљиве сомуне продаје чак и у "Цоураге Foods", познатој продавници специјалитета у Торонту.
- Никад немамо довољно залиха сомуна. Ову врсту хлеба је тешко наћи у Торонту. Врло брзо се све прода - казала је Карен О'Брајен, власница продавнице "Цоураге Foods".
Канађани су посебно одушевљени сомуном јер се може јести за сваки оброк, а може се комбиновати са разним врстама хране.
Специјалитет Зукановића у ресторану је свеже печени сомун напуњен ћевапчићима и додацима, обично ајваром, или сомун без меса са додацима.

Милинко је ОЖЕНИО АЛБАНКУ, пре свадбе ју је видео САМО НА СЛИЦИ: Без предрасуда ОТКРИВА какав је његов брак

ЗАЈЕДНО УЧИЛИ, ДРУЖИЛИ СЕ, ДЕЛИЛИ УЖИНУ И ЗАЉУБИЛИ: Најлепша просидба у дворишту школе у Ужицу (ФОТО)

Голија дом за најређе сове у Србији, ево шта угрожава њихов опстанак

Ево шта дан на који сте рођени ГОВОРИ О ВАМА: Уторак је БАКСУЗАН, а овај је УБЕДЉИВО НАЈСРЕЋНИЈИ

ДЕЈАН УЛОВИО ДУНАВСКО ЧУДОВИШТЕ: "Брка" од ШЕЗДЕСЕТ КИЛА се предао после ЖЕСТОКЕ БОРБЕ (ФОТО)
КАКО ЈЕ НАСТАО ГАСТАРБАЈТЕР? Тог октобра 1968... (ВИДЕО)