Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА ДА ТАКО БЕСТИДНО ЛАЖЕТЕ" Кривокапић по Миловом моделу измислио да Србија храном уцењује Црну Гору

16.04.2022. 19:53
Пише:
Србија Данас/Курир
Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić
Мило Ђукановић и Здравко Кривокапић / Извор: Фото: Youtube Printscreen/DW Фокус/РТС Око - Званични канал

Одлазећи црногорски премијер тврди да је услов Београда да Црногорцима пошаље пољопривредне и прехрамбене производе био улазак Подгорице у Отворени Балкан. Објављени документи показали да је то чиста лаж

Напади на Србију су све учесталији, а као по правилу најподлији долазе из непосредног суседства. Један такав организовао је црногорски премијер Здравко Кривокапић, оптуживши Србију да је уцењивала Црну Гору обезбеђивањем хране уласком Подгорице у Отворени Балкан! Премијерка Ана Брнабић упитала је јавно Кривокапића како га није стид да бестидно лаже!

"ДВЕСТА ПОСТО ЦРНОГОРАЦ ПОСТАО ТУТА БУГАРИН" Кнежевић обелоданио документ, па раскринкао Кривокапићеве лажи о Србији

"ДВЕСТА ПОСТО ЦРНОГОРАЦ ПОСТАО ТУТА БУГАРИН" Кнежевић обелоданио документ, па раскринкао Кривокапићеве лажи о Србији

НОВИ НОЖ У ЛЕЂА НАШОЈ ЗЕМЉИ! Кривокапић шокирао изјавом: Црној Гори је Бугарска БЛИЖА од Србије

НОВИ НОЖ У ЛЕЂА НАШОЈ ЗЕМЉИ! Кривокапић шокирао изјавом: Црној Гори је Бугарска БЛИЖА од Србије

"ОДВЕШЋЕ МЕ НА НЕПОЗНАТО" Огласио се Додик о претњама: Открио детаље ПАКЛЕНОГ ПЛАНА Запада

"ОДВЕШЋЕ МЕ НА НЕПОЗНАТО" Огласио се Додик о претњама: Открио детаље ПАКЛЕНОГ ПЛАНА Запада

- Питам професора Кривокапића: "Како вас није срамота да тако бестидно лажете?" Узгред, када вас је то Вучић позвао, упутио поруку, рекао било коју реч уцене - у вези с храном/робом из Србије? Пошто знам да није, враћам се на питање: "Да ли вас је бар мало срамота?" - написала је Брнабићева на Твитеру.

Тута Бугарин

Премијер Црне Горе у одласку претходно је у интервјуу за РТЦГ рекао да је званична Србија покушала да уцени Црну Гору да ће им обезбедити основне животне намирнице у зависности од тога хоће ли бити део Опен Балкана или не. Он је казао да Отворени Балкан није добар за Црну Гору.

- Моћ је чудо, кад се осећате моћним, онда мислите да можете и другима да постављате услове - изјавио је Кривокапић на питање да ли је председник Србије Александар Вучић тренутну кризу користио у политичке сврхе.

Директор Друштва за истраживање политике и политичке теорије Владимир Павићевић каже да ова Кривокапићева изјава нема везе с политиком и стварношћу.

Krivokapić
Кривокапић / Извор: Профимедиа

- Здравко Кривокапић је завршио своју политичку каријеру. Његова влада је издржала једва годину и два месеца и опште је мњење у Црној Гори да нам је он прокоцкао историјску шансу да се усмеримо ка реформана. Сада је почео да напада Србију као што је то у дугом периоду радио и Мило Ђукановић. Заједничко им је и то да су обојица остала без упоришта у бирачком телу Црне Горе и да обојица симболизују губитничке опције у црногорској политици. Та изјава нема везе са политиком и стварношћу. Његова порука је лична и последица је његових нереалних очекивања да Вучић треба да му помаже и даје подршку у црногорској политици. А став Србије је да не треба да се меша у политичке процесе у Црној Гори, и то је примерена позиција - оцењује наш саговорник.

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић објавио је документа из којих се види да је смењени премијер слагао јавност, да је заправо он молио Србију за обезбеђивање намирница за грађане Црне Горе и да никаквих условљавања Србије није било.

- Наравно, да је Здравко Кривокапић тек обичан грађанин, он би био проблем само његове породице и здравственог система, али пошто и даље седи у премијерској фотељи, принуђен сам да га за његово добро лечим политичким електрошоковима. За неког ко је у 2020. годину ушао као Србин, 2021. годину започео као двеста одсто Црногорац, да би у 2022. години постао Тута Бугарин, технички премијер Кривокапић ће добити ексклузивну прилику да објасни црногорској јавности да ли је бугарском премијеру или српској премијерки послао допис у ком преклиње за пшеницу, брашно, кукуруз, шећер и кухињску со - поручио је Кнежевић, уз копије званичних дописа којима се Кривокапић обраћао Србији.

Со и кокаин

Објављена документа показују да је Кривокапић Влади Србије у прилогу послао и табеларни приказ свих пољопривредних и прехрамбених производа који су потребни Црној Гори.

Milan Knežević
Милан Кнежевић / Извор: Профимедиа

- Чак је тражена и со, која није на листи забране и коју Србија увози из БиХ. Ипак, оно што се да приметити у овом табеларном прегледу Здравка Кривокапића јесте да Црна Гора једино нема потребе за кокаином и цигаретама, јер су за ова два национална стратешка производа направљене залихе и у случају нуклеарног рата - прокоментарисао је Кнежевић.

Министар полиције Александар Вулин поручио је да, ако се смењени премијер Црне Горе буни против идеје Отвореног Балкана, онда значи да га је позвао неки амбасадор и рекао му шта данас да мисли и говори.

- Ко на власт дође бранећи српску нацију и веру, а одлази са власти а да није поправио положај и Срба и СПЦ, само ропском оданошћу према странцима може да се задржи на власти још неки дан. Ако буде потребно да се време власти још мало продужи, можда ће Кривокапић изјавити и да није Србин, нити је икада и био, а и ако, ипак, некада и јесте био Србин, то је била Вучићева уцена - изјавио је Вулин.