Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛЕПА ВЕСТ ЗА СВЕ УЧЕНИКЕ: ОЦ Јахорина обезбедила бесплатно летовање за вуковце средњих школа у Републици Српској

06.08.2022. 08:25
Пише:
Србија Данас
Milorad Dodik
Милорад Додик / Извор: Фото: Марија Нишић

Одличне оцене за олимпијско лето

Матуранти свих средњих школа у Републици Српској, који су завршили средњу школу са просеком 5.0 биће крајем августа награђени бесплатним, тродневним боравком на олимпијској лепотици у оквиру акције „Одличне оцене за олимпијско лето“, најавили су на данашњој конференцији за медије српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик и председник Надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек.

Српски члан председништва БиХ господин Милорад Додик честитао је матурантима на изванредним резултатима и изразио задовољство због њиховог присуства на олимпијској планини. „Заједно са Олимпијским центром Јахорина и угоститељским сервисом Републике Српске смо одлучили да око 100 младих људи, матураната  из средњих школа, који су носиоци Вукове дипломе почастимо боравком на Јахорини уз кориштење свих садржаја Олимпијског центра Јахорина. Ми желимо да код младих људи развијемо осећај припадности друштву, да их охрабримо да наставе са изванредним резултатима који су до сада показали. Они су будућност и требају нам јер су највећи гарант нашег опстанка овде. Ми ћемо наставити са оваквим акцијама и у току скијашке сезоне омогућити најуспешнијима из Републике Српске боравак овде. Јахорина са својим потенцијалима које даје постаје елитно место и не желимо да ово место отуђимо од наших младих људи, момака и девојака. И управо због тога ћемо им омогућити да овде несметано уживају, друже се, уче скијати и да заволе и воле Републику Српску. Преко 300 милиона КМ је уложено овде, укључујући и реконструкцију пута који иде од Пала до Јахорине, кружни ток који сада правимо ту и наравно све ове садржаје које сада видимо, који су значајан потенцијал приватног инвестирања а наравно што је веома важно Јахорина не сме да изгуби душу и морамо да водимо рачуна о томе. Пре само 5 година су многи сматрали да је Јахорина изгубљена шанса, данас видимо да је Јахорина највећи покретач туризма и свих привредних грана“, додао је Додик

ПРЕОКРЕТ! Додик се по први пут сложио са Ескобаром, па поручио: Ово је највећа опасност опстанку БиХ (ФОТО)

ПРЕОКРЕТ! Додик се по први пут сложио са Ескобаром, па поручио: Ово је највећа опасност опстанку БиХ (ФОТО)

НАЈТУЖНИЈИ ТРЕНУТАК ИЗ НОВОГ САДА КОЈИ ЈЕ СВИМА ПРОМАКАО Патријарх, Вучић и Додик гледали ову сцену немо, са сузама у очима (ФОТО)

НАЈТУЖНИЈИ ТРЕНУТАК ИЗ НОВОГ САДА КОЈИ ЈЕ СВИМА ПРОМАКАО Патријарх, Вучић и Додик гледали ову сцену немо, са сузама у очима (ФОТО)

НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ! Додик послао јасну поруку: "Олуја" је погром и геноцид

НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ! Додик послао јасну поруку: "Олуја" је погром и геноцид

Председник Надзорног одбора ОЦ „Јахорина“ Недељко Елек истакао је да данашња акција показала да Република Српска као држава води рачина о младим људима, а нарочито оним који су се истакли успесима и који, као и Олимпијски центар, бележе чисте петице.
„Ми смо прекјуче предали своју ђачку књижицу, а то је наш полугодишњи обрачун. Само у првих шест месеци ове године остварили смо добит од 5 милиона и 288 хиљада, што значи да смо после Електропривреде РС најуспешније предузеће у јавном сектору. Та чињеница последица је огромних улагања Владе РС у ОЦ Јахорина, који је покретач развоја целог истока РС. У овом тренутку јавне инвестиције Владе РС износе 170 милиона КМ, док су приватне надмашиле милијарду и по. Међутим, нигде се није брже вратио новац Владе као на Јахорини, о чему говоре подаци о огромном броју туриста који долазе, али и цени квадрата, која је сада иста као у Београду. Поносни смо што смо од Јахорине направили пету дестинацију у свету по броју посета и мислим да ћемо дати добар пример вуковцима и да ће се лепо провести на Јахорини“, поручио је Елек и упутио огромну захвалност председнику Додику на континуираној подршци Јахорини, али и овако значајним акцијама.

Milorad Dodik
Милорад Додик / Извор: Фото: Марија Нишић

У Републици Српској има више од 80 средњих школа, и све оне су укључене у акцију „Одличне оцене за за олимпијско љето“. Како би вуковцима било омогућено бесплатно летовање, потребно је да директори средњих школа пошаљу списак ђака вуковаца на e-mail адресу direkcija@oc-jahorina.com најдаље до понедељка, 15. августа, након чега ће их Управа ОЦ Јахорина контактирати са прецизним детаљима.

Вуковци од Требиња до Босанског Шамца, на свом тродневном одмору имаће прилику да потпуно бесплатно испробају све љетње садржаје на Јахорини међу којима су ОЛИМП парк који обухвата Панорамско разгледање гондолом Пољице, педалину, кајак, лопту, Зиплине, затим Адреналин Парк  у којем ће моћи да испробају НаутицЈет, Butterfly и SkyDive. Ту су и незаобилазни Off Роад Картинг, тјубинг летње санкалиште, бициклистичка стаза и Xraycer, као и једна од најпопуларнијих јахоринских атракција планински боб.