Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МРАЧНА ПРОШЛОСТ УБИЦЕ ИЗ СИСКА! Те 1991. године учињено је незапамћено ЗВЕРСТВО према српском цивилу! (ВИДЕО)

03.07.2023. 17:58
Пише:
Србија Данас
Sisak, Hrvatska
Сисак, Хрватска / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Večernji лист

Ево ко је био убица Неџад Фетић

Убица из Сиска Неџад Фетић (58), који је међу становницима био познатији као Брацан, данас ће опет бити испитан пред државним тужилаштвом и приведен истражном судији. Тужилаштво тражи да му се одреди истражни затвор због могућности понављања кривичног дела.

"БАЦИО ЈЕ БОМБУ ПРИЛИКОМ ХАПШЕЊА!" Језив снимак привођења убице из Сиска: "Бежите тамо! Закључајте се!" (ВИДЕО)

"БАЦИО ЈЕ БОМБУ ПРИЛИКОМ ХАПШЕЊА!" Језив снимак привођења убице из Сиска: "Бежите тамо! Закључајте се!" (ВИДЕО)

ВЕЛИКА ТЕНЗИЈА ЗАВЛАДАЛА У СИСКУ, ХРВАТСКА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Жупан упутио важан апел становништву! (ВИДЕО)

ВЕЛИКА ТЕНЗИЈА ЗАВЛАДАЛА У СИСКУ, ХРВАТСКА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Жупан упутио важан апел становништву! (ВИДЕО)

"ОВАЈ ЈЕ БУДАЛА, РАНИО МИ ЈЕ МАЈКУ, НЕ ЗНАМ ШТА МУ ЈЕ" Комшија убице из Сиска открио ЈЕЗИВЕ детаље о непроспаваној ноћи! (ВИДЕО)

"ОВАЈ ЈЕ БУДАЛА, РАНИО МИ ЈЕ МАЈКУ, НЕ ЗНАМ ШТА МУ ЈЕ" Комшија убице из Сиска открио ЈЕЗИВЕ детаље о непроспаваној ноћи! (ВИДЕО)

Фетић је у суботу увече убио 45-годишњу жену, тешко ранио још четири особе и запалио три куће и два аутомобила.

Главни директор полиције Никола Милина рекао је јуче како је још увек тешко говорити о мотиву 58-годишњака који је из ватреног оружја у Сиску једну особу убио, док је четири тешко, а четири лакше ранио.

- Још је тешко говорити о мотиву починитеља и томе шта га је нагнало да почини ова тешка кривична дела јер из свега што за сада знамо никакви индикатори нису били који би указивали да би се овако нешто могло догодити - рекао је Милина у Дневнику ХТВ-а.

Известио је како се сада спроводи истрага.

- Увиђај се тек завршио, спроводе се доказне радње, спровешће се и потребна вештачења, али прикупљају се изјаве како од самих жртава тако и од свих других од којих можемо добити корисна сазнања - појаснио је.

Осврнуо се и на бомбу која се спомиње приликом хапшења на снимцима на друштвеним мрежама рекавши, између осталог, како је "особа користила и дуго ватрено оружје и полуаутоматско оружје, с тим да је поседовала и ручну бомбу".

Полиција је јуче на прес конференцији објавила и да је Фетић пре 20-ак година био прекршајно кажњен због поседовања пиштоља. Пиштољ му је одузет.

Био је сведок у случају убиства српског цивила 1991. године

Фетић је, судећи према судским списима, био кључни сведок тужилаштва у случају убиства српског цивила Радета Шпановића 6. септембра 1991. године. Према пресуди, Шпановића су хрватски војници одвезли из куће у Цапрагу и изрешетали га са 25 метака. За овај су злочин, како стоји у пресуди Жупанијског суда у Загребу, на вишегодишње затворске казне осуђени су Мирко Шашо и Хасо Махмутагић.

Како стоји у пресуди, Фетић је у случају сведочио да је познавао жртву од детињства. Сведочио је да је Шпановића уочио на дан кад је убијен у месту Комарево и да је био у друштву мушке особе која га је ословила с "Иво".

- Особа која је с њим била друштву, га је ословила именом Иво, и коментарисала да тако није у Загребу, што му је било чудно, јер је знао да се ради о особи Радету Шпановићу који није из Загреба. Још чудније му је било што је Раде Шпановић ишао у смеру њихових положаја, дизао се на прсте, да осмотри тај положај и гледа уоколо. Вратио се у гаражу, где је био смештен њихов вод, и пред оптуженим Мирком Шашом и још неким припадницима вода испричао што је видео. Након тога су оптужени Мирко Шашо и још неки припадници његовог вода извели Радета Шпановића из куће у којој је био и кренули с њим према команди да га они преузму - стоји у пресуди.

Фетић је тврдио да је мислио да ће Шпановић бити предат у команду. Сео је у ауто са Шашом, Махмутагићем и Штефом Горичким (другим сведоком у случају). Потом су, како је испричао, Шашо и Махмутагић зауставили аутомобил код гробља, одвели Шпановића, након чега су Горички и Фетић чули рафале.

- Сведоци Неџад Фетић и Штеф Горички исказују да су се по повратку у возило вратили према Комареву, с тим да сведок Горички наводи да му је Хасо Махмутагић рекао да вози до гробља у Комарево, а сагласно наводе да је приликом изласка из возила Радета Шпановића, Хасо Махмутагић рекао "ајмо ван, идемо у команду". Након што су њих тројица, Хасо Махмутагић, оптужени Мирко Шашо и убијени Раде Шпановић, изашли из возила, Неџад Фетић и Штеф Горички су остали у ауту и у једном часу су чули рафал из аутоматског оружја, да би се потом у аутомобил вратили Хасо Махмутагић и оптужени Мирко Шашо - стоји у пресуди, пише Index.hr.

Махмутагић је, пак, за злочин на суду покушао да окриви Фетића и тврдио је да је он био организатор свега, но суд му није поверовао.