Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

САХРАЊЕН ПАНЧЕ, УБИЈЕНИ ФРИЗЕР ИЗ ВЕЛЕСА! У крају где је живео све је САБЛАСНО, ево шта су комшије рекле о њему

05.12.2023. 18:00
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Vanja Đorčevska, Pančo Žežovski
Вања Ђорчевска, Панчо Жежовски / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Zorica Гјорцевска/Панце Zezovski/Shutterstock

У кући убијеног мрак

Док цео Балкан потреса вест о бруталном убиству 14-годишње Вање Ђорчевске, мало се говори о другој жртви, некадашњем физеру из Велеса, Панчу Жежовском (74), којег је, како се сумња, убио исти човек који је убио малу Вању. Панчов аутомобил искоришћен је за отмицу девојчице из Скопља, а највероватније су он и девојчица из Скопља ликвидирани из истог оружја.

ЗАВРШЕНО САСЛУШАЊЕ ОЦА УБИЈЕНЕ ВАЊЕ! Ево шта је Александар Ђорчевски рекао пред тужиоцемOtac ubijene Vanje Đorčevske

ЗАВРШЕНО САСЛУШАЊЕ ОЦА УБИЈЕНЕ ВАЊЕ! Ево шта је Александар Ђорчевски рекао пред тужиоцем

ИМАО ЈЕ ВРЕМЕНА ДА СТИГНЕ ДО ДРУГОГ КОНТИНЕНТА! Ево где је ПОБЕГАО главни осумњичени за убиство мале Вање?! (ВИДЕО)Ljupčo Palevski Palčo

ИМАО ЈЕ ВРЕМЕНА ДА СТИГНЕ ДО ДРУГОГ КОНТИНЕНТА! Ево где је ПОБЕГАО главни осумњичени за убиство мале Вање?! (ВИДЕО)

САХРАЊЕНА ВАЊА ЂОРЧЕВСКА Скопљем се проламали јецаји: Брутално убијена девојчица испраћена на вечни починак (ФОТО/ВИДЕО)sahrana

САХРАЊЕНА ВАЊА ЂОРЧЕВСКА Скопљем се проламали јецаји: Брутално убијена девојчица испраћена на вечни починак (ФОТО/ВИДЕО)

Панче Жежовски (74) је отет из свог дома 22. новембра. Не зна се тачно где је убијен, а тело су убице закопале на путу Велес-Скопље. Његово тело пронађено је тек протеклог викенда, када и тело мале Вање.

На улицама Велеса ништа не слути да се овде догодио стравичан злочин. Све нормално функционише, људи ужурбано завршавају своје дневне обавезе и као да и не знају да се недалеко од њих догодило стравично убиство. Једино на убиство подсећа умрлица закачена на стуб у центру града, са које се сазнаје да је Панче данас сахрањен.

Из центра кад се крене ка периферији, његова кућа се налази у једној тихој улици, где готово живе душе нема. Светло унутра је угашено, гори само сијалица на тераси. Двориште и објекат нису обележени никаквом траком, тако да на први поглед делује као да је у питању само још једна трошна кућа у овом месту. Иза ње налази се шупа, испред башта, док је двориште неограђено.

Panče Žežovski
Панче Жежовски / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Pance Зезовски

Једино што говори да је неко овде донедавно живео јесте мали црни транзистор, који је и даље укључен у струју и смештен крај прозора тик изнад стола за којим се у башти седело. У дворишту су грађевинска колица, вероватно већ дуже време некоришћена, пуна лишћа и воде.

Пар корака даље ископана је рупа, као да је Панчо нешто планирао да зида и налива темељ. Док се мрак спуштао на Велес, око куће човека, који је брутално убијен и закопан далеко од свог дома, није се ништа чуло, чак ни лавеж паса.

Према речима комишија, који нису желели да се снимају камером, Панчо је био добар човек, поздрављали су се на улици. Једна мештанка је рекла да га је познавала, и да је био миран и повучен човек. Имао је две ћерке. Према њеним речима, дуго није радио као фризер већ је наводно ушао у политику.

Нико не зна зашто би неко убио овог добродушног човека. Истичу да није био проблематичан и да га не знају по злу. Детаљи самог убиства несрећног Панча нису откривени. Надлежни сумњају да је изабран за жртву из неколико разлога.

Vanja Đorčevska
Вања Ђорчевска / Извор: Фото: Facebook/Zorica Гјорчевска/Принтсцреен

Наиме, како је речено на конференцији за медије, фризер из Велеса је имао дуг од 500 евра, а то истрага види као могући мотив за убиство. Према сазнањима из истраге, циљ је био да се украде његово возило "цитроен", као и што је урађено, тако да је исто искоришћено за отмицу сада убијене Вање Ђорчевске.

- Мотив за убиство Панчеа био је дужничко-поверилачки однос са једним од осумњичених. Панче је једном од осумњичених дуговао 500 евра и тако је изабран као жртва од које ће се узети ауто и са њиме киднаповати девојчица - рекао је тужилац Гаврил Бубевски.

Сумња се да је убиство Жежовског, према досадашњим сазнањима и тврдњама тужиоца Гаврила Бубевског и министра Оливера Спасовског, починио Љупчо Палески Палчо. Иначе, од отмице Панчеа 22. новембра до отмице Вање 27. новембра, Панчово возило није било у покрету, нигде га нису забележиле камере у граду. "Цитроен" је пронађен запаљен у атару села Бразда, а у близини је било закопано и тело недужне девојчице.

Ljupčo Palevski Palčo
Љупчо Палевски Палчо / Извор: Фото: Друштвене мреже

Један од осумњичених за убиство Вање и Панча живео 300 метара од куће фризера

Према речима људи у Велесу, Велибор Манев, један од осумњичених, живи 300 метара од куће Панча. Како говоре, под условом анонимности, њему је наводно Панчо дуговао новац.

Мештани кажу да је Манев радио као зидар и да су се шокирали када су сазнали да је ухапшен због убиства. Према њиховим речима, није било никаквих проблема између њих двојице. Истичу и да је породица ухапшеног веома фина, да никад нико није правио проблеме и да их знају само по добром.