Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СИН "ЧОВЕКА ИЗ ПОДЗЕМЉА" ПОСЛАО ЗАГОНЕТНУ ПОРУКУ ИЗДАЈИЦАМА: Мићуновићев наследник се огласио преко друштвене мреже

08.01.2021. 21:12
Пише:
Србија Данас/Курир
bane
бане / Извор: Фото: Facebook/Brano Мићуновић

Поред Мићуновића, на слободи су се нашли и његови пријатељи Сава Вујовић и Срђан Мићуновић и они ће такође бранити са слободе.

Контроверзни бизнисмен Бранислав Брано Мићуновић (67), који је у среду ухапшен пошто је полиција у аутомобилу у ком је био са двојицом пријатеља пронашла два пиштоља, пуштен је јуче из притвора након саслушања у тужилаштву у Котору.

ПОРОДИЦА ИЗ АУТОМОБИЛА Лазићи су данима живели без крова над главом, коначно стигле лепе вести (ВИДЕО)

ПОРОДИЦА ИЗ АУТОМОБИЛА Лазићи су данима живели без крова над главом, коначно стигле лепе вести (ВИДЕО)

НА БАНИЈУ СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ СРБИЈЕ: Испоручено 20 контејнера за подручје погођено земљотресом код Петриње!

НА БАНИЈУ СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ СРБИЈЕ: Испоручено 20 контејнера за подручје погођено земљотресом код Петриње!

БИВША ДЕВОЈКА ЋАЗИМА ОСМАНИЈА НАЗВАЛА МИЋУНОВИЋА "ЈУНАКОМ" Њена објава дигла Црну Гору на ноге (ФОТО)

БИВША ДЕВОЈКА ЋАЗИМА ОСМАНИЈА НАЗВАЛА МИЋУНОВИЋА "ЈУНАКОМ" Њена објава дигла Црну Гору на ноге (ФОТО)

Током испитивања тројице приведених, које је трајало око три сата, према речима Мићуновићевог адвоката, један од његових пријатеља признао је да је оружје његово.

Бранов син се огласио на Инстаграму

Све је добро и биће још боље!

Зоран Мићуновић, син Брана Мићуновића, на друштвеној мрежи Инстаграм објавио је две фотографије уз јаку поруку подршке и исказао мишљење о хапшењу његовог оца.

- Све је добро и биће још боље! - гласила је прва порука, док је друга била мало загонетнија и није познато на кога је млађани Мићуновић мислио: - Тако је говорио Цицерон о издајницама - издајник разграђује душу нације, он у потаји поткопава темеље града, он инфицира политичко тело тако да се више не може бранити. Мање се треба бојати убице. Издајник је куга.

- Њима се на терет ставља недозвољено поседовање оружја - изјавила је Ана Мариновић, портпарол тужилаштва.

Форензичко вештачење требало би да покаже чије је оружје и ко је с њим био у контакту, али и да ли је евентуално коришћено у неким кривичним делима.

- Иако важи за једну од најконтроверзнијих особа у Црној Гори, па и региону, човек без чије сагласности у суседној држави није могло да се ради ништа нелегално, али ни легално, неће бити саслушаван везано за друга кривична дела с којима је раније довођен у везу, нити о контактима које има - открили су извори из истраге.

Мићуновић се већ годинама у медијима помиње као најмоћнији човек у Црној Гори и близак сарадник председника Мила Ђукановића, са јаким везама у свету политике, подземља, бизниса и естраде. Човек који деценијама важи за неприкосновеног "господара" Црне Горе у јавности се помињао и због дружења с покојним Ђорђем Божовићем Гишком, Жељком Ражнатовићем Арканом, Драгославом Космајцем, као и Ратком Буторовићем, званим Бата Канкан.

Подршка Ђукановићу

Учествовао на контралитијама

Бранислав Мићуновић последњи пут се у јавности појавио у септембру прошле године, на такозваним контралитијама црногорских комита на Цетињу, када је изазвао велику пажњу окупљених, који су се у великом броју фотографисали с њим. Скуп је био организован испред Цетињског манастира, седишта Митрополије црногорско-приморске, а контроверзни бизнисмен тада је био међу окупљеним грађанима, како су упознати с приликама тврдили, као човек од поверења Мила Ђукановића.

Новинске ступце, с друге стране, пунили су и текстови о његовој блискости с председником Црне Горе Милом Ђукановићем, сукобу с Војиславом Шешељем, лидером СРС, који је Мићуновића оптужио да је припремао атентат на њега, али и пријатељству с покојним премијером Зораном Ђинђићем, ког је крајем деведесетих наводно чувао у Црној Гори. Пре неколико година у јавност су испливали и извештаји БИА у којима је овај Никшићанин био помињан као кључни преговарач у предаји Пљевљака Дарка Шарића, који је осуђен на 15 година затвора због шверца кокаина.

Шарић се, подсетимо, предао 18. марта 2014. Годину дана касније испливали су документи БИА у којима је наведено да је његову предају уговорио управо Мићуновић и да је званичницима српске полиције запретио да ће убити тадашњег директора полиције Милорада Вељовића "уколико се не испоштује договор предаје".

- У документима БИА наводи се да је имао један састанак с бившим начелником УКП Родољубом Миловићем, на ком је контроверзни бизнисмен тражио да српско правосуђе изађе с конкретним предлогом о висини затворске казне уколико се Шарић преда.

Миловић је, како се наводи у белешци, нагласио да је Мићуновић од њега захтевао чврсте гаранције да ће евентуални договор био испоштован - открива извор садржину белешке.