Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТОТАЛНО ЈЕ ПРОПАО! Говор тела ОТКРИО СВЕ: Тресу му се РУКЕ, ЗНОЈИ СЕ - БЛИЖИ МУ СЕ КРАЈ! (ВИДЕО)

25.01.2019. 21:35
Пише:
Србија Danas/Vijesti.me
Milo Đukanović
Мило Ђукановић / Извор: Фото: Profimedia/ilustracija/Youtube/PrintScreen/Nemanja 00

Говор тела председника Црне Горе и лидера Демократске партије социјалиста (ДПС), Мила Ђукановића, на конференцији за медије на којој је први пут јавно одговарао на питања о афери чији је актер, показује да је под стресом, уплашен, љут и да му се “баш и не може веровати”.

То показује анализа хрватске консултанткиње и стручњака за пословну комуникацију и лични развој Љиљане Бухач.

"ТРЕБА ЗНАТИ ОВО, ОНО..." На питање девојчице како да се постане председница, Колинда је дала УРНЕБЕСАН ОДГОВОР

- Колико год се трудио да у опширним одговорима остави утисак да влада ситуацијом, говор тела је показао нешто друго. Видели смо једног врло нервозног у зноју окупаног, агресивног, љутог, разочараног председника, а на лицу смо могли ишчитати страх. Једноставно, видели смо председника који пуца по свим шавовима - казала је Бухач.

Milo Đukanović
Мило Ђукановић / Извор: Фото: Youtube/printscreen/Nemanja 00

Бухач, која је кроз свој рад анализирала и тамошње политичаре Ива Санадера, Јадранку Косор и друге, наводи да Ђукановић на конференцији за медије није одиграо уверљиву улогу и "није нас уверио у оно што је казао".

- Говор тела председника слао је невербалне сигнале који указују да се баш не осећа добро и да му није угодно у ситуацији у којој се нашао. На то су упућивали сигнали као што је цупкање на месту, неконтролисано и нервозно гледање по дворани, љуљање, па фацијално показивање отворене љутње и агресије. Чак и намештен ‘лажни’ осмех није могао да отопи тај утисак - казала је Бухач. Неверодостојан и неуверљив наступ Ђукановића су, како је појаснила, откриле изговорене речи и тело који нису говорили истим језиком:

Запад УДАРА на Републику Српску да би ПРЕСЕКАО РУСКИ УТИЦАЈ, ПРЉАВА АКЦИЈА САРАЈЕВА

- Несклад изреченог и покрета можемо ишчитати кроз сигнале као што су плитко дисање, уздисање, те одговарање на питања у једном даху, што указује на висок ниво стреса, те порука да жели што пре да изађе из ове ситуације.

Често Ђукановићево слегање раменима, пропраћено покретом с изложеним длановима и подизањем обрва, појашњава Бухач, "указује да баш и не зна или не разуме о чему говори и да не жели да каже све што зна".

Бухач је појаснила да неверодостојан и неуверљив наступ Ђукановића откривају и учестала додиривања лица - увета, носа, образа и лицкање усана, знојење и брисање зноја прво руком, а код повећаног стреса и марамицом.

Изетбеговић објавио намере: Одустајем од иницијативе за ПРОМЕНУ ИМЕНА Републике Српске ПОД ЈЕДНИМ УСЛОВОМ!

Трљање чела, појашњава Бухач, указује да се особа бори с нечим и да је узнемирена, док укочена вилица упућује на напетост.

- Све то указује да му баш не морамо веровати, да растеже истину, једноставно знак питања за изречено, и да се суздржава од “бујице речи”. Упућује на нервозу, раздражљивост и забринутост. То нам је још подебљао невербални сигнал честог гледања у небо приликом одговарања на питања, што указује да смишља шта ће рећи и као да тражи помоћ за то од свевишњег - казала је Бухач.

Да је Ђукановић у конфликтном стању, могло се препознати по преплетеним прстима:

- Обуздавао је негативан став. Универзални знак за забринутост.

Milo Đukanović
Мило Ђукановић / Извор: Фото: Youtube/printscreen/Nemanja 00

Бухач је је казала да се председнику може признати да зна како се купује време помоћу одговора.

- Применио је методу дугог причања без јасних одговора на постављена питања, више је проповедао и давао лекције. Показивао је и моћ у подуци новинара како би требало да користе истраживачко новинарство - закључила је Бухач.

ШОК У ХРВАТСКОЈ ШКОЛИ: Спала шаховница са зида, а испод ње — изненађење! (ФОТО)

Бухач је појаснила да је код председника био присутан страх, што се могло препознати по широм отвореним очима код слушања питања, отвореним устима, дрхтању гласа, тела, плитком дисању, знојењу и измењивању црвенила и бледила на лицу. То су, како је појаснила, “јасни сигнали да је уздрман”.

- Ни поглед нас није поштедео љутње. Да поглед "убија", многи новинари не би више постављали питања. Видели смо поглед који нишани. По погледу и појачаном црвенилу лица видљиво је негативно расположење и љутња. То је био први сигнал да конференција неће ићи у ревијалном тону - казала је Бухач.

Председникови агресивни гестови, напад длановима – дланови према доле који секу ваздух су, како је оценила Бухач, израз љутње и порука "не желим више о томе да причам".

Ђукановић је показивао и знакове претње - подизање кажипрста обе руке, што, како појашњава Бухач, шаље поруку: "Само се усудите да мислите другачије, ја сам још увек овде ауторитет".

ЂУКАНОВИЋ БРИЉИРА : Имао сам картице „Атлас банке“, нисам знао да треба да плаћам рачуне

- Видљива је немоћ што не може да води игру како он жели. Озбиљним изразом лица, претећим гестовима и критичним тоном гласа желео да дисциплинује присутне - оценила је Бухач.