Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ШЕФ СМАТРА ДА ЈЕ ЗВИЦЕР ПРАВИ МОМАК?!" Испливали ШОК транскрипти и фотографије са скаја: Прљави полицајац са МИЛОМ прича о вођи кавчана!

29.11.2023. 18:04
Пише:
Србија Данас/Курир
milo
мило / Извор: Фото: Профимедиа

Петар Лазовић је почетком октобра 2020. године послао Радоју Звицеру фотографију Мила Ђукановића, уз речи да "шеф поручује како државу неће дати без муке велике", преносе подгоричке Вијести.

Након Звицерове пацке, објашњава да он инсистира да га помиње јер морају “да сви знају”. Потом му прослеђује фотографије на којима се, између осталих, виде Мило Ђукановић и Зоран Лазовић у присном разговору, а онда и једну фотографисану изнад њихових глава, уз објашњење: “Ближе не може”...

НИКАДА НЕЋЕ ПРИЗНАТИ НЕЗАВИСНОСТ "КОСОВА" ЧАК НИ ДА БИ БИО МИНИСТАР Кнежевић: "Ако је то услов, идем у Зету да садим парадајз!"Milan Knežević

НИКАДА НЕЋЕ ПРИЗНАТИ НЕЗАВИСНОСТ "КОСОВА" ЧАК НИ ДА БИ БИО МИНИСТАР Кнежевић: "Ако је то услов, идем у Зету да садим парадајз!"

СКИНУО ЗАСТАВУ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ И ОКАЧИО АЛБАНСКУ! Полиција одмах реаговала и ухапсила га Crkva Svetog Nauma

СКИНУО ЗАСТАВУ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ И ОКАЧИО АЛБАНСКУ! Полиција одмах реаговала и ухапсила га

ХОРОР У НЕГОТИНУ! Родитељи довезли мртву бебу у болницу, ОДМАХ наложена обдукција horor

ХОРОР У НЕГОТИНУ! Родитељи довезли мртву бебу у болницу, ОДМАХ наложена обдукција

Петар Лазовић је почетком октобра 2020. године послао Радоју Звицеру фотографију Мила Ђукановића, уз речи да "шеф поручује како државу неће дати без муке велике", преносе подгоричке Вијести.

Сада ухапшени полицајац објашњава вођи кавачког криминалног клана да је са оцем Зораном на прослави поводом рођења унука тадашњег председника државе.

- Шеф добио унука - шаље Лазовић 3. октобра 2020. године око 18 сати Звицеру.

То је чинио преко криптоване Скај апликације, произлази из транскрипата које је црногорским истражитељима доставила Агенција Европске уније за спровођење закона (ЕУРОПОЛ).

Ђукановић није одговорио на питања Вијести о посредној комуникацији са Звицером, нити да ли су му млађи или старији Лазовић објашњавали да је Звицер добар и да је комита.

Вијести немају информацију да ли се то догодило.

"Комита је брат"

Пола сата након прве поруке, бивши агент тајне службе објашњава шефу организоване криминалне групе да га је хвалио пред Ђукановићем, али и другима који славе рођење његовог унука.

- Кажем пред свима Комита је брат прави, а шеф каже – постоје ли јос комите? Ја кажем вјерујте никад јаче нису биле и ако нисмо на окупу. Има и мора да зна праву браћу - пише Звицеру у то доба припадник најзначајнијег полицијског сектора за борбу против мафије којим је руководио његов отац.

Звицеру потом преноси атмосферу са прославе, али и констатује да се Мило “весели” и “пије”.

"… Шапуће нешто са З, музика дере, Жути и Јаца и нас 10. Рекох да си честитао, захваљују се. Ломи краљ, вели нећемо је дат без муке велике, на државу мисли - препричава му млађи Лазовић наводну конверзацију са тадашњим председником државе.

Слао доказ да му отац прича са Ђукановићем

Након Звицерове пацке, објашњава да он инсистира да га помиње јер морају “да сви знају”. Потом му прослеђује фотографије на којима се, између осталих, виде Мило Ђукановић и Зоран Лазовић у присном разговору, а онда и једну фотографисану изнад њихових глава, уз објашњење: “Ближе не може”…

- Шеф сад прича са З за тебе, и З му каже да си са Тиагом (највјероватније Дарко Шарић) и да оно што види и чује сматра да си прави момак. Пренесено од А до Ш. Ето тако - пише полицајац вођи кавчана.

Лазовић је са Звицером и припадницима кавачког клана често помињао Ђукановића, а то је чинио и одбјегли полицајац Љубо Миловић.

У порукама које је Лазовић размијенио с њим помињу се односи у Демократској партији социјалиста, али и како је Ђукановић “схватио” ко је Веселин Вељовић и дистанцирао се пре конгреса од њега и Душка Марковића.

СДТ је у јануару подигао оптужницу против тог ухапшеног службеника тајне полиције, Звицера и Милана Вујотића.

У истом предмету окривљени су и Миловић, Слободан Кашћелан, Радоје Живковић, Никола Спасојевић, Милан Вујотић, Душко Рогановић, Радован Мујовић, Радован Пантовић и Никша Перовић.

Према наводима тужилачког акта, та криминална организација формирана је у другој половини 2020. године и поред Црне Горе деловала је у Јужној Америци, Африци, Европи и Аустралији.

Оптужени се терете за више тешких кривичних дела, као што су тешка убиства, покушаји убистава, шверц дроге, оружја и цигарета, као и злоупотреба положаја.

Лазовић је обухваћен и у још неколико предмета СДТ-а, а сви се односе на сарадњу са кавчанима.

Током изношења одбране, негирао је извршење кривичних дјела, тврдећи да је чланове тог клана хапсио, а не с њима друговао.

Из Лазовићевог правног тима раније су саопштили да изложеност њиховог брањеника јавном мњењу и осуди траје континуирано више од годину.

Констатовали су да против њега не постоји ниједан доказ, осим порука са Скај ECC апликације.