Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА "СТАРИЖ" - УДАР НА ГРУПУ МИЛИВОЈА ЛОВРЕНОВИЋА: УБИЦЕ СТРАХИЊЕ СТОЈАНОВИЋА преко Скаја договорала сва кривична дела

09.12.2021. 08:34
Пише:
Србија Данас/Блиц
Strahinja Stojanović
Страхиња Стојановић / Извор: Фото: СД/илустрација/Инстаграм/сониасуарезгмз

Ова акција је удар на групу која је веома блиско повезана са Миливојем Ловреновићем Ћомијем из Градишке, а којег траже полиције из региона.

У полицијској акцији "Стариџ 2" ухапшено је 19 особа због сумње да су се бавили неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога, а међу њима је и Драган Гавриловић суспендовани командир Јединице за подршку Полицијске управе Градишка.
"ИСКОПАЛИ СМО РУПЕТИНУ И ТАМО УБАЦИЛИ ТОРБЕ" Лични курир Душана Спасојевића открио све, ево коме је Дућа дао 30 МИЛИОНА ЕВРА

"ИСКОПАЛИ СМО РУПЕТИНУ И ТАМО УБАЦИЛИ ТОРБЕ" Лични курир Душана Спасојевића открио све, ево коме је Дућа дао 30 МИЛИОНА ЕВРА

"ЗАР САМ ГРАДИО ЋЕРКИН ГРОБ?" Отац нестале Светлане у пожару у сузама: Само да сазнам да ли се мучила

"ЗАР САМ ГРАДИО ЋЕРКИН ГРОБ?" Отац нестале Светлане у пожару у сузама: Само да сазнам да ли се мучила

НЕВЕРОВАТНА ТУГА! Син гледао оца како гине у стравичној несрећи код Инђије - кренули су заједно на посао (ФОТО)

НЕВЕРОВАТНА ТУГА! Син гледао оца како гине у стравичној несрећи код Инђије - кренули су заједно на посао (ФОТО)

Како извор открива, ова акција је удар на групу која је веома блиско повезана са Миливојем Ловреновићем Ћомијем из Градишке, а којег траже полиције из региона. Он се доводи у везу са убиством Страхиње Стојановића у Београду.

Према незваничним информацијама, мета ове акције био је и Ловреновићев син Душан, али он није пронађен у Градишки.

Међутим, из МУП и СИПА, нису навели да је он један од осумњичених.

Акцију су заједничким снагама провели припадници Министарства унутрашњих Републике Српске и СИПА.

Већина ухапшених је веома позната полицији по кривичним делима, а како "ЕуроБлиц" незванично сазнаје на подручју Градишке ухапшени су Александар Витез, Филип Муњеран, Горан Гвозден, Дражен Каран, Драгослав Радаковић, Дарко Вујић, Костадин Балабан, Вељко Угреновић, Саво Драгишић, Никола Илишевић, Драган Гавриловић, Младен Грбић, Саша Видовић и Горан Видовић.

У Српцу полиција је лисице на руке ставила Радославу и Саши Наранчићу, у Бањалуци је приведен Небојша Тојагић, у Лакташима Радивоје Лекић и Дарио Ташков из Новог Града.

Ова група се сумњичи да су преко својих веза дрогу набављала на подручју Албаније и Црне Горе и затим је пребацивали у БиХ.

- Дрогу из БиХ су потом даље превозили за Хрватску, Словенију, Мађарску и Немачку - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осим дрогом, ова група бавила се и кријумчарењем оружја, на начин да су деловали у више земаља, а комуницирали су заштићеним апликацијама, а које је недавно полиција успела "разбити".

Ова акција уследила је након што је полиција успела разотркити још једну криминалну групу у акцији "Транпсортер". Тада је одузета већа количина накротика, а утврђено је да су осумњичени исто комуницирали заштићеним апликацијама "Sky" и "Аном".

Када је реч о акцији "Сториџ" тада је полиција у децембру прошле године у Градишки пронашла 460 килограма сканка, а чија се вредност процењивала на око 880.000 евра.

Након скоро годину дана уследила је акција "Сториџ 2", а у којо је највише ухапшених управо на подручју Градишке, јер је полицији циљ било разбити групу која је билска Ловреновићу.

- Ухапшени Младен Грбић је Ловреновићев зет и веома повезан са његовим пословима. Након убиства Страхиње Стојановића полиција је претресла стан у Београду, а који је власништво управо Грбића. Такође, угоститељски објекти у Градишки који су повезивани са Ловреновићевм, званично се воде на Грбића - истиче извор.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Он додаје, да је осумњчени Вељко Угреновић годинама повезиван као десна рука Ловреновића.

Почетком септембра полиција је у Градишки ухапсила Угреновића, Грбића и Драгослава Радаковића, када су пронашли њихов "штек" са оружјем.

Тада је полиција у кошницама за пчеле, а које су биле на Грбићевој земљи, пронашла сакривено оружје.

Том приликом полиција је одузела 13 војних аутоматских пушака, 13 ручни бомби, три томблонске мине, 18 детоноријућих упаљача, оптички нишан и већа количина муниције.

Већина ухапшених је до сада више пута привођено због дроге,а ли и због насилничког понашања. Такође, већина их иза себе има и по неколико правоснажних пресуда.

У овој акцији ухапшени су Радослав и његов син Саша Наранчић из Српца, а они су у жижу јавности доспели када је 2019. године полиција на њиховом имању нашла највећу и најсавременију лабораторију за узгој марихуане. Они су се сумњичили да су узгојили више стотина килограма марихуане у високософистицираној лабораторији која је пронађена на њиховом посједу у Доњим Кладарима код Српца.

Лабораторија за узгој дроге била је добро скривена у подруму хале коју су користили Наранчићи.

- По уласку у халу ништа не оставља утисак да се ту одвијао узгој марихуане. Међутим, на поду био добро скривени улаз у лабораторију. Као из акционих филмова, на њему је било постоље са циркуларом. Притиском на дугме које се налазило на поменутом постољу хидраулични систем би подигао сву ту скаламерију и отварао врата подрума где је узгајана дрога - појаснио је тада извор близак истрази.

Додао је да су истражиоци били шокирани када су открили шта се све крије у подземљу хале.

Крао метке из полиције

Основни суд у Градишки је пре пар година потврдио је оптужницу Драгана Гавриловића командира Јединице за подршку ПУ Градишка.

Њега су сумјичили да је дужи период крао муницију из полиције.

Према оптужници он је у више наврата за потребе бојевог гађања "требовао" муницију калибра 9 mm и 7,62 mm и то за пиштољ марке "ГЛОК", аутоматску пушку марке "ТАУРУС", аутоматску пушку М-92 и снајперску пушку калибра 7,9 mm.

Затим је у евиденцији о бојевом гађању приказао да је Јединица за подршку при ПУ Градишка по плану и програму извршила бојева гађања, о чему је осумњичени као службено лице сачинио извештаје и евиденције.

- Та бојева гађања или нису уопште извршена, или бојево гађање није извршено од стране наведеног броја припадника Јединице за подршку или није утрошена целокупна количина муниције. Након тога је осумњичени Гавриловић неутрошену муницију противправно задржао за себе - наведено је у оптужници.

}