Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СВЕДОК УБИСТВА ШАКОВИЋА ОПИСАО ЛИКВИДАЦИЈУ ДО ДЕТАЉА: Једна ствар коју је убица носио одмах укључила АЛАРМ

22.06.2022. 09:45
Пише:
Србија Данас/Вијести
Crnogorska policija
Црногорска полиција / Извор: Профимедиа/илустрација

Милић Шаковић, који је према полицијској евиденцији био високо позициониран у шкаљарском клану и вођа подгоричког огранка те криминалне групе, убијен је 17. јуна у будванском Корковаду, наочиглед бројних туриста.

Убица за којим полиција трага три пута је прошао поред Милића Миње Шаковића, сачекао да двојица инспектора уђу у Стари град, а потом се вратио и око 23.30 сати запуцао у једног од високопозиционираних чланова шкаљарског клана, не осатављајући му шансу да преживи.

То је инспекторима испричао очевидац убиства тридесетпетогодишњег Подгоричанина, који је те ноћи трчао за убицом.

ТЕМЕЉНИ УГОВОР ПРЕД УСВАЈАЊЕМ? Предстоји завршно усаглашавање са Црквом

ТЕМЕЉНИ УГОВОР ПРЕД УСВАЈАЊЕМ? Предстоји завршно усаглашавање са Црквом

ОВО ЈЕ ЈЕДИНИ ЦИЉ СРАМНОГ ПРЕДЛОГА РЕЗОЛУЦИЈЕ О "ГЕНОЦИДУ" У СРЕБРЕНИЦИ: Ево шта се крије иза језивог УДАРА на Србе!

ОВО ЈЕ ЈЕДИНИ ЦИЉ СРАМНОГ ПРЕДЛОГА РЕЗОЛУЦИЈЕ О "ГЕНОЦИДУ" У СРЕБРЕНИЦИ: Ево шта се крије иза језивог УДАРА на Србе!

БЛАМАЖА ЗОРАНА МИЛАНОВИЋА: Затворио врата финској премијерки и оставио је да чека, покушао да се "опере" (ФОТО/ВИДЕО)

БЛАМАЖА ЗОРАНА МИЛАНОВИЋА: Затворио врата финској премијерки и оставио је да чека, покушао да се "опере" (ФОТО/ВИДЕО)

Према сазнањима Вијести тај мушкарац, чији идентитет је познат Вијестима, седео је са друштвом у ресторану Корковадо, у ком је са пријатељима вечерао и Шаковић.

Инспекторима будванске полиције испричао је да је приметио сумњивог мушкарца како трећи пут пролази поред терасе локала испод зидина будванског Старог града. Наводно, било му је сумњиво што та особа мења начин хода када пролази, али и стара, женска торбица коју је носио.

Вијести сазнају и да је полицајцима рекао да је, након што је та особа трећи пут прошла, малтене пратећи двојицу инспектора будванске полиције и набијајући качкет ка очима да заклони лице, пошао да плати рачуне, плашећи се да би се нешто могло догодити.

У његовој изјави пише да је управо тада чуо пуцње, а потом видео да Шаковић лежи на плочнику, па је потрчао за убицом који је испалио један хитац у вис, највероватније да би уплашио туристе који су већ били у метежу.

Тај очевидац инспекторима је рекао да је за њим потрчао и полицајац који је седео у кафићу поред, чији идентитет је такође познат редакцији Вијести.

Према истим информацијама, убицу је описао као голобрадог мушкарца старог око 35 година и високог око 170 центиметара. Инспекторима је испричао и да је егзекутор на себи имао белу кошуљу дугих рукава, бели качкет, бледе фармерке и црне патике. Рекао им је и да је убицу шкаљарца јурио до простора између хотела "Могрен" и паркинга, где је овоме испала торбица у којој је био пиштољ.

- У једном моменту убица се окренуо ка нама и кренуо да вади пиштољ из торбице. Ја сам повикао, а полицајац је репетирао пиштољ. Убица је потрчао још брже и тада му је испала торбица - пише у изјави очевица.

Инспекторима је рекао и да је на том месту остао да чува торбицу, како би је инспектори изузели, а да је за егзекутором Будванина, који је нестао када се домогао простора иза зграде у којој је "Воли", трчао полицајац.

Наводно, видео је и како убица налеће на такси возило, на чијој хауби је оставио трагове.

Вијести су раније објавиле да је за убицом трчао полицајац, који му је издавао наређење да стане, уз упозорење да ће пуцати. Он, међутим, није употребио оружје, како не би угрозио пролазнике.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Претреси у Будви

Протеклих дана полицајци су претресли више станова и аутомобила, а изузели су документацију из малих хотела, приватног смештаја и од оних који издају станове.

Међу објектима које су претресли је и стан у Старом граду који је закупљивао убијени Шаковић, а отворен је и његов сеф. Инспектори су претресли и аутомобил који је користио тај тридесетпетогодишњак.

Извор из истраге казао је да је полиција претресла стан у ком је боравио Шаковић, како би проверили да ли, евентуално, постоје докази који би их одвели до онога ко је пуцао у њега.

У тој истрази саслушано је више грађана, међу којима су очевици и бројне безбједносно интересантне особе.

Милић Шаковић, који је према полицијској евиденцији био високо позициониран у шкаљарском клану и вођа подгоричког огранка те криминалне групе, убијен је 17. јуна у будванском Корковаду, наочиглед бројних туриста.

Егзекутор му је пуцао у главу док је вечерао са пријатељима.

Вијестима је речено да су његови пријатељи, који су након ликвидације дали изјаву полицији, инспекторима испричали да су видели сумњивог мушкарца који је прошао поред њих ка Старом граду.

Један од њих је чак упозорио Шаковића, али он томе није давао важности већ је наставио да вечера.

Недуго након тога се сумњиви мушкарац појавио и кретао се из правца Старог града ка столу у првом реду до трга, где су сви седели. Иако је један од пријатеља поново упозорио Шаковића и рекао "овај је сумњив, погледај га" Шаковић није реаговао.

Тада је мушкарац почео брзо да се креће и пришао столу, извадио пиштољ и на удаљености од пола метра пуцао у потиљак Шаковићу. Како је Вијестима речено, испалио је прво три хица у главу Шаковића. Када је Подгоричанин пао на плочник, егзекутор је у њега испалио још два хица, а потом и још три у већ мртвог Шаковића.