Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЖЕНИ УКРАЛИ БЕБУ У ПОРОДИЛИШТУ: Дете било поред ње, заспала је на кратко, а кад се пробудила уследио је ШОК

12.08.2021. 21:26
Пише:
Србија Данас/Телеграф
beba
беба / Извор: Профимедиа/илустрација

Осуђена, која има двоје деце из претходног брака, одлучила се на отмицу након што је изгубила бебу коју је зачела са новим партнером

Жена (45) из Грчке, осуђена је на девет и по година затвора, јер је из државног породилишта у Атини украла бебу, а потом је дете однела кући и супругу рекла да је новорођенче њихово. Детаљи бизарног случаја, за који није познато када се тачно догодио, испливали су након што је Апелациони суд потврдио пресуду против отмичарке.

МОНСТРУМ ЗАКЛАО СВОЈЕ ДВОЈЕ МАЛЕ ДЕЦЕ: Лагао жену да су малишани КИДНАПОВАНИ, полиција га ухватила због ЈЕДНОГ ДЕТАЉА

МОНСТРУМ ЗАКЛАО СВОЈЕ ДВОЈЕ МАЛЕ ДЕЦЕ: Лагао жену да су малишани КИДНАПОВАНИ, полиција га ухватила због ЈЕДНОГ ДЕТАЉА

СТРАВИЧНО! Пронађена беба стара СЕДАМ ДАНА у комоди поред КОНТЕЈНЕРА, грађани огорчени и бесни

СТРАВИЧНО! Пронађена беба стара СЕДАМ ДАНА у комоди поред КОНТЕЈНЕРА, грађани огорчени и бесни

СВЕ УЧЕСТАЛИЈИ НАПАДИ КИТОВА УБИЦА! Научници шокирани: Обично то не раде

СВЕ УЧЕСТАЛИЈИ НАПАДИ КИТОВА УБИЦА! Научници шокирани: Обично то не раде

Осуђена, која има двоје деце из претходног брака, одлучила се на отмицу након што је изгубила бебу коју је зачела са новим партнером.

Од породице је крила да је имала побачај и наставила је да се претвара да је у другом стању. Супругу је доносила извештаје са лажних прегледа, односно из трудноће са претходним дететом. Како је у питању гојазна жена, нико није ни посумњао да лажира трудноћу.

Међутим, како се приближавао термин за порођај, жена је смислила паклени план. Она се једног поподнева ушуњала у државно породилиште и сакрила, а потом је током ноћи украла бебу 28-годишњке Албанке, која се тог дана породила.

Албанка је дете на свет донела у 10.30 часова, а након порођаја смештена је у трокреветну "baby friendly" собу. Бабице су убрзо донеле здраву девојчицу и оставиле је крај мајке која је лежала у првом кревету до врата.

Беба се будила током ноћи, а мајка ју је последњи пут подојила пред зору, нешто после 4 сата, а потом ју је умор савладао и задремала је. Негде око 4:45 часова, младу Албанку је пробудио чудан звук. Када је отворила очи, видела је сенку на ходнику која брзо нестаје, а потом је схватила да је креветац крај њеног узглавља празан.

Забринута је изашла на ходник, али је прво помислила да су бабице можда накратко однеле дете. Ипак, одмах је повисила глас и медицинске сестре су дојуриле. Када се испоставило да нико од особља болнице није изнео дете из собе, оглашена је узбуна. Нажалост, прекасно.

Једна сестра је стрчала до улаза у породилиште како би спречила отмичара да напусти болницу, а главна сестра је алармирала приватно обезбеђење које се налазило на главним капијама болнице. Међутим, до тада је отмичарка са све бебом скривеном испод кардигана напустила круг болнице, села у такси и отишла кући у Егалео.

"Породили су ме у Ургентном центру"

Жена је по доласку кући супругу рекла да су је хитно породили у Ургентном центру, те да је на своју одговорност напустила болницу јер није желела тамо да лежи. Прича супругу и није била толико чудна, колико комшиници која јој је чувала децу, те је одмах позвала полицију. Комшиници је наиме било сумњиво што је жена рекла да су је породили царским резом.

Полиција је убрзо дошла, а жена је упорно тврдила да је дете њено. Када је схватила да јој нико не верује, рекла је да је њен супруг желео дете и да је зато отела бебу, након чега је и ухапшена.

Дете је хитно превезено у болницу, где је прегледано, а након што су урађене ДНК анализе, и када је са сигурношћу потврђено да је у питању беба младе Албанке, новорођенче је враћено мајци.

Болница покушала кривицу да пребаци на Албанку

Апелациони суд потврдио је пресуду којом је отмичарка осуђена на 9,5 година робије због отмице лица млађег од 14 година.

Родитељи отете девојчице су се претходно жалили на пресуду, и тражили да и болница буде кажњена и да им се исплати 150.000 евра штете за изазвану душевну бол.

Родитељи су наиме доказали и да њихова беба није прва која је отета у том породилишту, те да су две године уочи отмице њихове девојчице обезбеђени услови за боље обезбеђење, који никад нису имплементирани.

С друге стране, болница је кривицу покушала да свали на мајку, инсистирајући да је мајка била упозната да је болница "baby friendly", те да је она требало да предузме све неопходне мере како би заштитила своје новорођенче, које се у тренутку отмице налазило поред ње.

Болница је такође поднела тужбу и против приватне компаније која обезбеђује круг болнице.

Суд је првостепеном пресудом наложио да болница исплати по 15.000 евра оцу и мајци отете девојчице на име одштете.