Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БАЈДЕН СЕ ПОГУБИО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ: Изгубио ток мисли, па уследило 111 минута тоталне катастрофе (ВИДЕО)

23.01.2022. 19:22
Пише:
Србија Данас/Америцан Спецтатор
Džo Bajden
Џо Бајден / Извор: Профимедиа

Скоро два сата у среду Бајден је потврдио оно што је сваки поштени посматрач већ знао да председнику Сједињених Држава није добро.

Чекали смо десет месеци само на његову другу самосталну конференцију за штампу у Белој кући, али након ужасног наступа Џоа Бајдена могло би да прође још десет месеци пре него што му његови руководиоци дозволе да одржи још једну, преноси Америкен Спектејтор.

Требало би да се ужасну сви који су гледали ову грдосију, осим наших највећих противника, а то су Кина, Русија, Иран, Северна Кореја.

ЕВРОПА НА ИВИЦИ РАТА! Британија послала елитне трупе у Украјину - ситуација све напетија

ЕВРОПА НА ИВИЦИ РАТА! Британија послала елитне трупе у Украјину - ситуација све напетија

ИНФОРМАЦИОНИ РАТ СЕ РАСПЛАМСАВА! Лондон ударио на Путина, Москва жестоко узвратила

ИНФОРМАЦИОНИ РАТ СЕ РАСПЛАМСАВА! Лондон ударио на Путина, Москва жестоко узвратила

ХАОС НА УЛИЦАМА БРИСЕЛА: Хеликоптери надлећу центар града - сузавцем и воденим топовима полиција ударила на демонстранте (ВИДЕО)

ХАОС НА УЛИЦАМА БРИСЕЛА: Хеликоптери надлећу центар града - сузавцем и воденим топовима полиција ударила на демонстранте (ВИДЕО)

Током ове 111-минутне катастрофе, Бајден је често губио ток мисли, нејасан говор и често је био збуњен многим питањима о софтболу која су му постављана, иако се чинило да је имао одговоре на питања унапред записане од новинара који су позвао је са унапред одабране листе.

Бајден, који је често говорио спором каденцом са дугим паузама, често је давао дуго развучене мртве које су биле некохерентне. У неким тренуцима насумично се смејао стварима које нико здравом разуму не би сматрао ни издалека смешним, а понекад није имао никаквог смисла. Човек се питао да ли му мозак не функционише у реалном времену.

Са правим лицем, Бајден је рекао о свом председниковању, он је „вероватно надмашио оно што је ико мислио да ће се догодити“. Ово од човека који тренутно има оцену одобравања од 40,5 одсто у последњем РеалЦлеарПолитицс просеку.

Он је потенцијалну руску инвазију на Украјину назвао „мањим упадом“ и посејао је сумњу у легитимност међувремених избора ако његови предлози за гласање не прођу, што је довело до тога да његова главна пропагандиста Беле куће Џен Псаки мора да уради чишћење у пролазу 7, чим је преса завршена.

Бајден је такође одбио да понуди било какво кајање због свог катастрофалног повлачења из Авганистана које је резултирало смрћу 13 америчких војника и предајом средовечним варварима, рекавши: „Не извињавам се за оно што сам урадио.

Он није преузео одговорност за 40-годишњи висок ниво инфлације, укључујући повећање од 7 одсто у прошлој години, или огроман скок цена гаса, и рекао нам је да не верујемо својим лажљивим очима када су га питали о текућем снабдевању. проблеми ланаца и празне полице са намирницама широм земље.

Уређивао је новинаре у ретким случајевима када су му постављали непријатна, али легитимна питања, и враћао се свом чувеном погрбљеном, бизарном, језивом шапату о духовима, очигледно под утиском да би негде на другој планети, јадна душа могла сматрати то симпатичним.

Често се спотакнуо о сопствене бесмислене одговоре на салату и чврсто се држао за сигурносно ћебе од повеза, као да је петогодишњак који држи плишаног меду.

Прошли су дани када су љути, ратоборни и огорчени новинари викали, проповедали, зезнули, бунцали и прекидали сваку другу реченицу бившег председника Трампа.

Када је новинар упитао Бајдена да ли би поновно отварање или затварање школа могло да постане кључно питање за републиканце да поврате неке области на овогодишњим изборима, он је дао овај неодгонетљив одговор:

- Ох, мислим да би могло бити, али надам се Богу да су – то – види, можда се шалим, али како време одмиче, гласач који само покушава да схвати, као што сам рекао, како да се брину о својој породици, да ставе три квадрата на сто, да остану сигурни, да могу да плате хипотеку или кирију, и тако даље — постаје много информисанији о мотивима неких од политичких играча и неких од — и политичке странке. И мислим да они неће бити толико подложни да поверују у неке чудне ствари које су изречене и које се причају. Знате, сваки — сваки председник, не обавезно у првих 12 месеци, али сваки председник у првих неколико година — скоро сваки председник, извините, од последњих председника — најмање њих четири — имао је бирачке бројеве који су 44 одсто повољно. Дакле, идеја је да – али ви сви – не сви – али сада јесте, па, Бајден је на – једна анкета је показала да он има 33 процента. Просек је 44 — 44, 45 одсто. Један га је анкетирао са 49 одсто…

Да ли је ко укапирао овај одговор?

Ниједан новинар се чак није усудио да настави да пита којим језиком Бајден говори.

Уместо тога, остали смо са углавном углађеним новинарима који су љубазно постављали питања, пре него што смо сели да Бајдену пустимо брбљање, али не пре него што смо се љубазно захвалили главнокомандујућем на великој части што је могао да постави питање са своје унапред одобрене листе.

Била су, међутим, два момента која су се издвојила.

Када је Филип Вегман из РЦП-а покушао да пита Бајдена да ли испуњава своје обећање да ће вратити уљудност упоређујући оне који су се противили његовим лажним законима о гласачким правима са Џорџом Воласом, Џеферсоном Дејвисом и Булом Конором, пристојан човек је љутито заурлао: „Не, Нисам то рекао. Види шта сам рекао. Вратите се и прочитајте шта сам рекао и реците ми да ли мислите да сам назвао некога ко је гласао на страни става који је заузео Bull Connor да су они били Bull Connor…. То је занимљиво читање енглеског. Ти -Претпостављам да сте ушли у новинарство јер сте волели да пишете.

Према господину Јединству, његово тачно цитирање је знак неписмености.

Коначно, у ономе што је можда био најболнији тренутак за председника, Џејмс Розен из Њузмакса је цитирао анкету Политицо/Морнинг Конслата, која је показала да се 49 одсто регистрованих бирача не слаже са изјавом: „Џо Бајден је ментално способан“.

Када је Розен питао Бајдена зашто претпоставља да је тако велики број људи „тако дубоких забринутости“ због његове „когнитивне способности“, Бајден је одговорио рекавши: „Немам појма“.

То можда, али сви остали који су видели конференцију за штампу сигурно знају.

Председниково ментално стање се већ неко време убрзано погоршава пред нашим очима. Конференција за штампу је то управо потврдила.