Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЉУДИ СУ БЕСНИ, СВИ ЈЕ ОСУЂУЈУ! Атрактивна жена убија животиње луком и стрелом, вежбала је дуго само да би ловила (ВИДЕО)

27.07.2021. 16:16
Пише:
Србија Данас
Kolet Krik
Колет Крик / Извор: Фото: Instagram/Printscreen/crickcolette

Млада мама је ипак одлучила да открије јавности због чега то ради

Млада мама, иначе страствени ловац каже да једе само месо животиња које је сама убила јер је "алергична на воће и поврће". Жена која лови свој оброк од меса поделила је како се са много протеина осећа много боље после година болести.

ПРЕ ОДЛАСКА НА ПУТ МОРАТЕ ОВО ПРОВЕРИТИ: Свака држава ЕУ одлучује да ли ће прихватити СРПСКЕ КОВИД СЕРТИФИКАТЕ

ПРЕ ОДЛАСКА НА ПУТ МОРАТЕ ОВО ПРОВЕРИТИ: Свака држава ЕУ одлучује да ли ће прихватити СРПСКЕ КОВИД СЕРТИФИКАТЕ

"ВРХУНАЦ ПАНДЕМИЈЕ У АВГУСТУ": Популарна туристичка дестинација у проблему, без вакцине број заражених ће расти

"ВРХУНАЦ ПАНДЕМИЈЕ У АВГУСТУ": Популарна туристичка дестинација у проблему, без вакцине број заражених ће расти

ХАОС У ПАРЛАМЕНТУ: Ушетао и направио пометњу, посланици скакали по столовима и вриштали (ВИДЕО)

ХАОС У ПАРЛАМЕНТУ: Ушетао и направио пометњу, посланици скакали по столовима и вриштали (ВИДЕО)

Менаџер за имовинска питања Колет Крик из Бедфордвјуа у Јужној Африци, поново је почела да лови 2019. године, а сада се куне у своју исхрану месом, рекавши да је то значајно побољшало њено здравље.

Као дете, Колет је често била болесна и често је узимала антибиотике. Када је имала 18 година, каже да су  њени здравствени проблеми престали након што је почела да се придржава високо протеинске дијете и развила интересовање за фитнес и исхрану.

Када се Колет удала и одлучила да жели да има бебу, почела је да једе уравнотеженију исхрану - ону која је садржавала воће и поврће - и открила да јој се враћа лошије здравље. Искусила је кожне болести попут копривњаче и екцема, физичке симптоме попут лошег варења и болова у грлу, као и драматичне промене расположења и анксиозност.

Тек када је косу послала на ДНК анализу, добила је одговор који је тражила - патила је од осетљивости на салицилате. Већина биљака производи природни пестицид који се назива салицилна киселина, а у Колетином случају, она је била алергична на ту супстанцу.

- Кад вам здравље закаже, постајете суморни и очајни. Када сам била на свом дну, пронашла сам компанију за ДНК анализу косе и послала им узорке косе, иако сам била сумњичава - каже Колет.

- Буквално сам плакала од смеха када сам истраживала шта је осетљивост на салицилат. Све што сам радила да бих била здрава тровало је моје тело. Правила сам смутије од воћа и поврћа, јела кокосово уље и пуно авокада и сировог воћа и поврћа, а све је било токсично. Не могу да конзумирам чај, кафу па чак ни бибер. Оног тренутка када сам престала да једем кривце и вратила се исхрани са високим уделом протеина, моје здравље се преокренуло за неколико дана.

Враћајући се исхрани са високим уделом протеина, Колет је почела да испитује одакле је месо које је конзумирала. Одлучила је да једини начин на који може да зна да је месо које једе заиста здраво је да га лови за себе. Када је донела одлуку, купила је лук и стрелу и започела тренинг.

Вежбала је стреличарске вештине годину дана пре него што је извршила прво убиство. Прва животиња коју је ловила када је осетила да је спремна била је дивља свиња.

Колет каже да јој је лов страст и да обожава да буде део природе и "круга живота", иако је на мрежи добила критике људи који су против лова.

- Моја породица ми даје велику подршку и импресионирана је, а моја деца су поносна на своју мамицу - каже Колет.

- Одабрала сам лук и стрелу јер нам је ватрено оружје толико велика предност да ми се готово не чини као лов. Вежбала сам стреличарске вештине и усавршавала снагу пуних годину дана пре него што сам извршила прво убиство. Желела сам да будем довољно јака да потегнем лук са високом тежином, што је значило да ћу бити тачнија и самим тим етичнија као ловац. Сматрала сам да је лов луком и стрелом најнеинвазивнији начин лова без јаких удараца како би се стресирала животиња или кварило месо.

Колет сада лови већ две године, али каже да лови само када јој у замрзивачу понестане меса и убија само оно што планира да поједе.

- Рекла бих да 90 одсто меса које једем је из лова и ловим око пет животиња годишње - додаје она.

Колетин син Колт има исте алергије као она и каже да би волела да га једног дана поведе са собом у лов.

- Много је теже ловити луком и стрелом него ловити пушком. Да сам ловац са пушком, већ бих га повела са собом - каже Колет.

- Мора да изгради тежину вуче да би етички ловио луком.

У уобичајеном дневном лову, Колет каже да се буди око 4 сата ујутро и облачи пуно слојева одеће.

- Не можете да носите ништа мирисно попут крема за лице или дезодоранса, јер ће животиње то осетити - објашњава Колет.

- Излазим пре изласка сунца и кад се сакријем, не напуштам poyiciju. Ако треба да пишкиш, мораш да пишкиш у флашу. Ако имате среће и уловите животињу, прво идите и проверите да ли је стрелица прошла. Затим пратите крвни траг и надамо се да ћете пронаћи своју животињу. Животиња у којој сам највише уживала у лову је импала, јер је веома изазовно за њу - највећа животиња коју сам успешно ловила је импала од сто килограма.

Колет каже да јој је скидање коже, сечење меса и кување тежак посао, али и награда.

- Мој савет некоме ко жели да почне да лови своју храну је да је проба - каже она.

- Верујем да је дивљач нови веган. Бар знам да када се догоди апокалипса, моћи ћу да се снађем сама, пише "Метро.цо.ук"