Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАСА ОБЈАВИЛА БОМБАСТИЧАН ИЗВЕШТАЈ: Ванземаљци су већ били на Земљи, Пентагон најављује акције против НЛО-а

09.12.2021. 20:26
Пише:
Србија Данас
Vanzemaljac
Ванземаљац / Извор: Shutterstock

Јавност шокирана новим извештајима

Ванземаљци су можда већ посетили Земљу, открива бомбастични извештај НАСА-е док за то време Пентагон најављује лов на НЛО. Запањујући извештај НАСА-е указује да организација "није затворена" за могућност постојања ванземаљског живота.

НАУЧНИЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Судариће се две супермасивне црне рупе, ево шта ће донети њихово спајање

НАУЧНИЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Судариће се две супермасивне црне рупе, ево шта ће донети њихово спајање

ШАХ-МАТ ПЕКИНГА: Чланица ЕУ није свесна шта је учинила, признавање Тајвана скупо ће их коштати

ШАХ-МАТ ПЕКИНГА: Чланица ЕУ није свесна шта је учинила, признавање Тајвана скупо ће их коштати

СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ: Пронађене три чудне мумије, ништа слично досад није виђено, гробница била запечаћена (ФОТО/ВИДЕО)

СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ: Пронађене три чудне мумије, ништа слично досад није виђено, гробница била запечаћена (ФОТО/ВИДЕО)

Иако се у извештају наводи да још није пронађен "икакав кредибилан доказ", наводи се да Насине научне мисије "раде заједно са циљем да пронађу непогрешиве знакове живота изван Земље". Детаљи су објављени на основу захтева за слободу информација упућеног НАСА од стране GovernmentAttic.org, а који су објављени 30. новембра 2021. године.

- Када сазнамо за неидентификоване ваздушне феномене (УАП, или познатије као неидентификовани летећи објекти или НЛО), то отвара врата новим научним питањима која треба истражити. Открића долазе после извештаја Пентагона у јуну ове године у којем се детаљно наводи шта америчка влада зна о низу мистериозних летећих објеката који су примећени у војним ваздушним просторима током последњих неколико деценија. У извештају, објављеном на сајту Канцеларије директора националне обавештајне службе, испитана су 144 извештаја о сусретима са, како је влада оценила, "неидентификованим ваздушним феноменом" - стоји у извештају.

galaksija
галаксија / Извор: Профимедиа/илустрација

Само један од тих сусрета истраживачи су могли да објасне до краја студије. Тај случај је сведен на "неред у ваздуху". Истражитељи такође нису пронашли доказе који би указивали на то да су виђења представљала или ванземаљски живот или велики технолошки напредак страног непријатеља, попут Кине или Русије.

- Од 144 извештаја са којима се овде бавимо, немамо јасне индикације да за њих постоји било какво неземаљско објашњење, али ићи ћемо где год нас подаци одведу - рекао је високи амерички званичник.

- Немамо никакве јасне индикације да је било који од ових неидентификованих ваздушних феномена део страног обавештајног програма прикупљања, и немамо никакве јасне податке који би указивали на велики технолошки напредак потенцијалног противника. Настављамо да улажемо много труда и енергије да пратимо те врсте развоја догађаја и веома пажљиво их пратимо. Ништа у овом скупу података нас јасно не упућује у том правцу - наставио је званичник.

vanzemaljci
ванземаљци / Извор: Профимедиа/илустрација

Други високи званичник је рекао да 21 извештај показује УАП-ове "за које се чини да имају неку врсту напредног погона или напредне технологије". Такође се чинило да им недостаје средство за погон или убрзање и да су показивале брзине веће од оних за које Сједињене Државе верују да су страни противници способни. Пентагон је такође открио мистериозну летелицу "груписану око војних база Сједињених Држава и полигона за тестирање".

Извештај означава прекретницу за америчку владу након што је војска провела деценије одбијајући, разоткривајући и дискредитујући запажања неидентификованих летећих објеката и "летећих тањира" из 1940-их. Законодавци су захтевали да се открића објаве након што је америчка војска пријавила око 120 инцидената у последњих 20 година.

Пилоти америчке морнарице, на пример, снимили су објекте који путују наизглед хиперсоничним брзинама, окрећу се и мистериозно нестају. У децембру ове године Пентагону је дато зелено светло да успостави стварну канцеларију Досијеа X posvećenu истраживању НЛО-а, њиховог порекла и покушаја да се "ухвати или искористи" једна од мистериозних летелица.

Pentagon
Пентагон / Извор: Профимедиа

Очекује се да ће амерички законодавци прогурати годишњи закон НДАА који укључује историјски амандман којим се успоставља посебна јединица под називом Канцеларија за надзор и решавање аномалија (АРСО). Многи извештаји наводе да су били сведоци како летелице НЛО-а излазе из океана или урањају у океан - што је изазвало спекулације о вези између објеката и океана.

Један од најпознатијих сусрета, био је инцидент са носачем авиона USS Нимицом, где су пилоти видели НЛО у близини америчких ратних бродова. То долази након што је главни амерички обавештајац Еврил Хејнс - ДНИ - признао да обавештајне службе имају у виду да су мистериозни објекти можда дошли из свемира, пише The Сун.

Низ процурелих видео снимака који су се први пут појавили 2017. године приказују сусрете пилота америчке морнарице и мистериозних објеката као што је ТицТац.