Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАВИЈАЧИ, ИРЦИ У КАНАДИ, РОНИНИ... Ово је пет најпознатијих свађа и ОСВЕТА које су завршиле ГНУСНИМ ЗЛОЧИНИМА

19.07.2018. 19:02
Пише:
Србија Данас
POLICIJA-TRAKA
ПОЛИЦИЈА-ТРАКА / Извор: Србија Данас

Свађе које су довеле до екстремног насиља, па чак и до масовних убистава.

Док је већина модерних свађа углавном повезана са друштвеним играма и ТВ емисијама, неки историјски сукоби произвели су екстремно насиље, незаконите активности, па чак и масовна убиства.

УРНЕБЕС! Скроз луда сцена у возилу ГСПа! Њих двоје у НАЈСМЕШНИЈЕМ сукобу икад, путници у ЧУДУ (ВИДЕО)

Освета 47 ронина

Овај сукоб био је један од највећих у јапанској војсци. Јошинака је био груб вођа и поштовао је Наганорија који је био "даимјо", ауторитет и власт над одређеним територијама Јапана. Њих двојица су се препирали и вређали и на крају је Наганори ударио Кира пре него што се борба и завршила, био је ухапшен. Као казну за свој злочин, Наганори је морао да изврши ритуално самоубиство. Иако је он изгубио освету, његови следбеници су били одлучни да одбране његову част. Јошинака је сумњао да неко може да крене у освету и пажљиво је чекао напад.

ДАНАС ЈЕ ДРУГИ ПЕТАК 13. ОВЕ ГОДИНЕ! Ово су најгоре ствари које могу да нам се десе!

После две године тишине, Наганоријеви следбеници, познатији као 47 ронина (самураји без господара), су напали Јошинака у његовој вили. Уследила је брутална борба. На крају, Јошинака је убијен одсецањем главе, а његову одрубљену главу ронини су поставили на Наганорин гроб. Иако су се осветили, ронини су се предали и били су оптужени за убиство. Иронично, задесила их је иста судбина као и Наганорија.

МЛАДА ЈЕ НИНЏА: Напила се И претукла МЛАДОЖЕЊУ и његову мајку а епилог ће вас ИЗНЕНАДИТИ!

Samuraj
Самурај / Извор: Фото: Профимедиа

Побуна навијача у Византијском царству

Трка војних кочија могла је да изазове велики бес у Византијском царству. Постојале су екипе Зелених и Плавих, због униформе коју су носили. Обожаваоци овог спорта били су веома утицајни и често су учествовали у тучама које су некада завршавале и убиствима. Ствари су кулминирале 532. године када је влада покушала да казни навијаче за убиства људи након једне трке. Подигла се побуна звана Ника и навијачи су запалили већи део града и покушали да збаце цара, али је побуна престала када је цар Јустинијан исплатио Плаве. На крају су Плави насрнули на Зелене и дозволили да их царска војска закоље.

Алиса (17) ће бити ПРВА ОСОБА КОЈА ЋЕ КРОЧИТИ НА МАРС! Добила је службени сертификат да оде у СВЕМИР!

Vizantija
Византија / Извор: Профимедиа/илустрација

Криминална породица Донели против насеља у Онтарију

Донелији су били ирска породица који су некако постали центар контроверзе у насељу Бидулф у Онтарију. Ово насеље их није подносило и 1850-тих година ствари су ескалирале низом туча, пребијања и убистава. Донелији су били умешани у многе криминалне радње, и људи овог насеља нису хтели то да толеришу. Ствари су посебно измакле контроли кад је Џек Донели убио човека у тучи пијанаца. У фебруару 1880. године формирала се бесна руља испред куће Донелија. Кука и мотика се подигла и убили су пет чланова породице, спалили су кућу до темеља и овај масакр један је од најлуђих злочина у историји Канаде.

ИЗМИСЛИО СВОЈА ПРАВИЛА! Најсмешнији такмичар ИКАД у Слагалици - освојио РЕКОРДНО МАЛИ број поена (ВИДЕО)

Ontario
Онтарио / Извор: Фото: Профимедиа

Ед Тексбури

Ова љута ранчерска борба трајала је годинама у Аризони, од 1882. до 1892. године. Две породице сукобиле су се око величине поседа и границе између њих. Једни су гајили краве, други овце. Обе фамилије су тврдиле да је туђа стока уништила њихову земљу и да сада њихова не може да пасе на земљишту које је неупотребљиво. Овај сукоб је решен на класичан начин за то време. Потегли су се пиштољи као у каубојским филмовима и убијено је око 20 људи, укључујући и мештане који нису имали везе са овим сукобом. 

АКО ОВО РЕШИТЕ ОНДА СТЕ ГЕНИЈЕ: Морате са 4 ЛИНИЈЕ да спојите СВЕ ТАЧКЕ! Решење вам је ПРЕД НОСОМ (ВИДЕО)

На крају овог крваваог обрачуна само два човека су остала да стоје, Ед Тексбури и Том Грахам. Том је пронађен мртав неколико година после, наравно под неразјашњеним околностима, а Ед је био први осумњичени.

СУПЕР ДОНОР СПЕРМЕ: Мисли да има око 150 наследника широм света! (ФОТО)

Duel
Дуел / Извор: Фото: Профимедиа

Александар Хамилтон против Арона Бура

Ова два америчка политичара су почела своју ривалску борбу 1791. године, када је Бур изабран за сенатора Њујорка. Бур је био демократа републиканац и Хамилтон се надао да ће његов положај у сенату да добије његов пријатељ Филип Шулер. Њих двојица су започели љуту борбу и на крају одлучили да се суоче у двобоју. Како наводе историјске књиге Хамилтон није желео да учествује у овом дуелу, па је испалио хитац у ваздух уместо у Бура. Али је Бур ипак пуцао и погодио Хамилтона у стомак након чега је одмах умро.