Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕСРЕЋНОГ РУСА АЈКУЛА ПОКИДАЛА ЗА 20 СЕКУНДИ: Нови брутални снимак открива ПРАВУ ИСТИНУ о трагедији у Египту (ВИДЕО)

11.06.2023. 13:42
Пише:
Србија Данас/Телеграф
ajkula_
ајкула_ / Извор: Фото: Printscreen/Twitter/@intermarium24

Владимирова девојка вришти на плажи у Хургади, отац гледао како му син нестаје под водом.

Након што је пад мора напао и убио 23-годишњака пред очима његовог очајног оца, Египат је привремено затворио своје плаже, пишу медији.

ЈОШ ЈЕДАН ПОТРЕС У СВЕТУ: Снажан земљотрес овог пута регистрован у Јапану

ЈОШ ЈЕДАН ПОТРЕС У СВЕТУ: Снажан земљотрес овог пута регистрован у Јапану

ТУРСКА СЕ ОПЕТ ТРЕСЕ: Јак земљотрес погодио центар земље

ТУРСКА СЕ ОПЕТ ТРЕСЕ: Јак земљотрес погодио центар земље

НОВИ НАПАД НА РУСИЈУ? Две беспилотне летелице се срушиле се у Калушкој области

НОВИ НАПАД НА РУСИЈУ? Две беспилотне летелице се срушиле се у Калушкој области

Више нема роњења, пливања и спортова на води након што је Владимира Попова насмрт ујела тиграста ајкула у летовалишту Хургада.

Сведоци кажу да је у тренутку напада у мору била и девојка страдалог, док је Владимиров немоћни отац све посматрао са обале.

Забрана купања трајаће само до сутра и обухвата плаже од северног летовалишта Ел-Гуна до јужне границе залива Абу Соума.

Египатско министарство животне средине саопштило је: „Др. Јасмин Фуад , министарка животне средине, наредила је особљу специјализованом за овакве инциденте да примени све мере како би се постигао максималан ниво безбедности за обале Црвеног мора и да учине све како не би било више инцидената са ајкулама.

- Због ненормалног понашања ајкуле и чињенице да је у прошлости било напада на људе, рибарски тим је прегледао рибу која је изазвала инцидент како би открила могуће узроке напада и утврдила да ли је иста риба имала изазвао претходне несреће. -

Владимиров избезумљени отац Јуриј Попов ужаснуто је посматрао како његовог сина напада 'месо млин', док је несрећни младић викао: 'Tata, спаси ме!'

Туристи су истрчали из воде док су ужаснути посматрачи викали Владимиру да отплива од ајкуле пре него што буде прекасно.

Тиграста ајкула је тада ухваћена и извучена на обалу чамцем и убијена.

- Отишли ​​смо на плажу да се опустимо - рекао је Јуриј Попов, пореклом из Русије.

- Мог сина је напала ајкула, све се догодило за неколико секунди. 

Отац је рекао да у близини његовог сина није било чланова породице који би му помогли у води, иако неки извештаји кажу да је младићева девојка успела да побегне од напада.

- Коју врсту помоћи можете да пружите? Ова машина за млевење меса га је убила за 20 секунди, једноставно га је одвукла под воду - рекао је Попов.

- Ово је апсолутно невероватна коинциденција, јер је то сигурна плажа. Около су чамци и јахте. То се тамо никада није догодило. Обично нападају на дивље плаже. Ово је зла судбина. 

Пре стравичног напада, Владимир је неколико месеци живео са оцем у Египту.

Попов је рекао да ће кремирати свог сина и вратити његов пепео у родну Русију.

Тиграста ајкула је касније ухваћена и одвучена на обалу. Чинило се да је још жива пре него што су га дотукли.

Египатске власти потврдиле су да је ајкула одведена на анализу како би се открили узроци њеног понашања и утврдило да ли је животиња у сродству са оном која је 'изазвала неколико претходних несрећа'.

- Касније су пронађени остаци жртве. Тело је стављено у торбу и однето у мртвачницу - саопштено је.

Владимирова девојка Анастасија није могла ништа да каже о несрећи, али је пријатељ рекао да је Владимир био 'добар дечко' који је много волео свог оца.

- Требало је да прослави рођендан за месец дана. Пријатељи кажу да се са оцем преселио у Египат. Колико ја знам, он је јако волео да живи у Москви, био је тамо цео живот. Вова је био дивна особа и много је волео свог оца - рекао је пријатељ.

Међутим, након страшне погибије младића, друштвеним мрежама се проширио снимак који је наводно у нешто другачијем светлу погодио несрећног Владимира Попова. Наиме, на снимку који је објавио на Твитеру провоцира Украјинце након рушења бране Нова Каховка и заједљиво их пита да ли се „пливају”.

Сада, након Владимирове смрти, испод снимка се постављају коментари типа 'карма је шкакљива ствар' и слично.

Било је више напада

Иначе, сличан напад ајкула догодио се прошле године у Сахл Хашишу, 30 минута удаљеном од Хургаде. Тада 68-годишњу Аустријанку Елизабет Зауер такође је насмрт угризла ајкула пред ужаснутим посматрачима.

Друга жена – идентификована само као држављанка Румуније у 40-им годинама – такође је убијена у сличном нападу само 200 метара од места где је гђа Сауер изгубила живот. Њени тешко унакажени остаци пронађени су истог дана на оближњем гребену.

Госпођа Сауер је у нападу изгубила руку и ногу, а иако је успела да доплива до обале, убрзо је умрла.