Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НОВИ ВРХУНАЦ ЕПИДЕМИЈЕ ДО СРЕДИНЕ АПРИЛА? Свет дрхти, бројке скачу, крај се не назире!

13.03.2021. 18:23
Пише:
Србија Данас/Блиц
korona virus
корона вирус / Извор: Реутерс

Број пацијената у болницама који су заражени вирусом корона у Италији достигао је 24.153

Број смртних случајева повезаних са ковидом 19 у Италији увећан је за 317 на 101.881, саопштено је из Министарства здравља.

ЛОПОВИ ПОСТАЈУ СВЕ БЕЗОБРАЗНИЈИ: Обили ауто човеку док је вечерао са породицом, ништа није приметио (ВИДЕО)

ЛОПОВИ ПОСТАЈУ СВЕ БЕЗОБРАЗНИЈИ: Обили ауто човеку док је вечерао са породицом, ништа није приметио (ВИДЕО)

"ШАРЛИ ЕБДО" РАЗБЕСНЕО СВЕТ На насловној страни краљица Елизабета која "гази" Меган Маркл (ФОТО)

"ШАРЛИ ЕБДО" РАЗБЕСНЕО СВЕТ На насловној страни краљица Елизабета која "гази" Меган Маркл (ФОТО)

ТЕЖАК ИНЦИДЕНТ НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ: Палестинска породица мучки нападнута, каменована и ударана пендрецима

ТЕЖАК ИНЦИДЕНТ НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ: Палестинска породица мучки нападнута, каменована и ударана пендрецима

У саопштењу се наводи да је на тесту за вирус корона у последња 24 часа било позитивно још 26.062 људи, чиме је укупан број заражених од почетка епидемије достигао 3.2 милиона.

Из Министарства истичу да је на вирус корона у истом периоду тестирано још 372.944 људи.

Број пацијената у болницама који су заражени вирусом корона у Италији достигао је 24.153, укључујући 2.982 на одељењима за интензивну негу.

korona virus
корона вирус / Извор: Реутерс

Рекордан број новозаражених и хоспитализованих

У Мађарској су у последња 24 сата потврђена 9.444 нова случаја корона вируса, што је највиши дневни биланс од почетка пандемије, док је истовремено забележен и рекордан број хоспитализованих пацијената.

Како је објављено на владином сајту за праћење епидемије, од последњег пресека преминуле су 163 особе, преноси МТИ.

korona virus
корона вирус / Извор: Реутерс

У претходном дану хоспитализовано је 179 особа, чиме је укупан број пацијената који се налазе на болничком лечењу достигао рекордну бројку од 8.897.

У Мађарској је тренутно активно 141.307 случајева. Од почетка епидемије у тој земљи је заражено 507.627 особа, од којих је 16.790 преминуло.

До сада је у Мађарској дато 1.293.414 доза вакцина против корона вируса, а 377.343 особа је примила и другу дозу.

Кастекс: Ситауција у Паризу тешка

Француски премијер Жан Кастекс саопштио је данас да је епидемиолошка ситуација у региону Париза изузетно тешка и да су власти спремне за увођење нових мера, али није најавио пооштравање полицијског часа или ново регионално закључавање.

- Позивам све, а посебно оне који живе у главном граду, да буду изузетно опрезни, носе маске и поштују социјално дистанцирање. Циљ је да се смањи притисак на болнички систем - рекао је Кастекс током посете болници.

korona virus
корона вирус / Извор: Реутерс

Агенција наводи да је број оболелих од ковида 19 у јединицама интензивне неге на нивоу целе земље у петак премашио 4.000 први пут од 26. новембра, а да је од тога скоро 1.100 пацијената на одељењима за интензивну негу у региону Париза, док здравствени званичници поручују да су она близу преоптерећења.

Ројтерс преноси да је француски програм имунизације против ковида 19 отежан логистичким потешкоћама и проблемима са кашњењем испорука вакцина.

Кастекс је поручио да се кампања убрзава, и да је током јучерашњег дана спроведено 329.326 вакцинација, што је нови рекорд, као и да је према званичним подацима до петка 4,9 милиона људи или 7,2 одсто француског становништва примило прву дозу, а 2,2 милиона потпуно имунизовано.

Нови врхунац епидемије до средине априла?

Немачки здравствени стручњаци изјаснили су се данас против ублажавања мера закључавања, јер је број инфекција поново скочио, повећавајући могућност да број случајева ковид-19 поново достигне рекорде забележене око Божића до средине априла.

Институт за заразне болести "Роберт Кох" (РКИ) предвиђа да би број дневно пријављених случајева могао да премаши 30.000 у 14. недељи у години која почиње 12. априла, преноси Ројтерс.

У суботу је број случајева ковид-19 порастао за 12.674, а број умрлих порастао је за 239, док је број случајева на 100.000 током седам дана скочио на 76,1 са 72,4.

korona virus
корона вирус / Извор: Реутерс

Број смртних случајева од вируса у Немачкој износи 73,301, а пријављено је 2.558.455 инфекција.

Канцеларка Ангела Меркел и покрајински лидери договорили су се о фазном ублажавању мера раније овог месеца, заједно са "хитном кочницом" како би се властима омогућило да поново уведу ограничења ако број случајева порасте на преко 100 на 100.000 три дана заредом.

Извештај РКИ-ја наводи да брзо ширење заразније варијанте вируса први пут откривеног у Великој Британији може довест до тога да број случајева на 100.000 достигне ниво између 200 и 500 до средине априла.

Скоро 24 милиона људи примило прву дозу вакцине

У Великој Британији регистрован је још 121 смртни случај повезан са ковидом 19 у последња 24 часа, наводи се у подацима које је објавила британска Влада. Према званичним подацима, у Британији је на тесту за вирус корона било позитивно још 5.534 људи.

korona virus
корона вирус / Извор: Реутерс

Број преминулих од последица заражености вирусом корона достигао је 125.464.

Најмање 23.684 милиона људи примило је прву дозу вакцине против ковида 19 у Великој Британији.