Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЗНАТИ АРХИТЕКТА СЕРИЈСКИ УБИЦА! Девојке убијао на чувеној плажи, одговоран за ЈЕЗИВЕ ЗЛОЧИНЕ, све жртве се бавиле ОВИМ послом (ВИДЕО)

20.08.2023. 07:25
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Ubistvo
Убиство / Извор: Фото: Youtube/Printscreen

Истрага је проширена

За 17 година откако је Гленден Грант последњи пут видела своју ћерку, имала је толико лажних трагова и нада да не може да се натера да у потпуности верује да ће нестанак њене ћерке једног дана бити решен. Али, када је сазнала да су власти почеле да истражују осумњиченог за убиства на плажи Гилго због његове потенцијалне умешаности у случај, није могла а да не примети да се неки детаљи поклапају, јавља "Инсидер".

НОВО КРВОПРОЛИЋЕ НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ: Палестинци у осветничком нападу убили двојицу Израелаца, објављена ЈЕЗИВА статистика (ВИДЕО)

НОВО КРВОПРОЛИЋЕ НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ: Палестинци у осветничком нападу убили двојицу Израелаца, објављена ЈЕЗИВА статистика (ВИДЕО)

АПОКАЛИПТИЧНИ ПОЖАР ГУТА ГРЧКИ ГРАД: Куће и возила нестају у пламену - причињена катастрофална материјална штета (ВИДЕО)

АПОКАЛИПТИЧНИ ПОЖАР ГУТА ГРЧКИ ГРАД: Куће и возила нестају у пламену - причињена катастрофална материјална штета (ВИДЕО)

20.000 ЉУДИ У ПРИПРАВНОСТИ! Хиљаде становника чека позив за евакуацију, ситуација измиче контроли, градови у опасности!

20.000 ЉУДИ У ПРИПРАВНОСТИ! Хиљаде становника чека позив за евакуацију, ситуација измиче контроли, градови у опасности!

- Није први пут да се ово дешава. Некако сам научила током последњих 17 година увек се надам. А онда покушавам да кажем себи: "Немој се превише надати. Знаш, што више идеш, даље падаш." - рекла је она у интервјуу за "Инсајдер".

Она је рекла да је од Полицијске управе Лас Вегаса сазнала да је случај њене ћерке један од неколико нерешених које власти Лас Вегаса истражују због повезаности са 59-годишњим Рексом Хојерманом, који је оптужен за убиство више сексуалних радница на Лонг Ајленду.

Њена ћерка, Џеси Фостер, имала је 21 годину када је нестала у Лас Вегасу у пролеће 2006. Грантова је рекла да је њена ћерка упала у шему трговине људима и била приморана да се проституише пре него што је нестала. Њено тело још није пронађено.

Грант није једина која се огласила - породица Џоди Бруер, која је нестала у Лас Вегасу 2003. године, такође је последњих дана причала локалним медијима о новим дешавањима у свом случају, рекавши да власти истражују везу са убицом са плаже Гилго.

Портпарол Полицијске управе Лас Вегаса потврдио је за "Инсајдер" да детективи истражују Хојерманово учешће у више "хладних" случајева.

- Свесни смо везе Рекса Хојермана са Лас Вегасом. Тренутно прегледавамо наше нерешене случајеве да видимо да ли је умешан - рекао је портпарол.

Као и жртве са плаже Гилго, и Фостерова и Бруерова су биле младе сексуалне раднице. И попут жртава са плаже Гилго, чија су тела откривена умотана у џак, торзо Бруерове је пронађен умотан у чаршав и пластику у пустињи у близини међудржавног пута.

Хојерман, њујоршки архитекта, ухапшен је прошлог месеца и оптужен за убиство три жене које су нестале 2009. и 2010. и чија су тела касније пронађена закопана у близини плаже Гилго: Мелисе Бартелеми, Меган Вотерман и Амбер Лин Костело. Власти су саопштиле да се Хојерман такође сматра главним осумњиченим за убиство Морин Брејнард-Барнс, иако није оптужен за њену смрт.

Хојерман се изјаснио да није крив по свим тачкама оптужнице и негирао је да је повредио било коју од жена.

Власти Лас Вегаса свесне везе Хојермана са градом

Грантова је рекла да је пратила вести о истрази о Хојерману на Лонг Ајленду и рекла је да је приметила неколико упечатљивих детаља - наиме, да је Хојерман поседовао више некретнина у Лас Вегасу, и да их је купио недуго пре него што је Фостерова нестала. Хојерман је купио једну некретнину 2004. године, а другу 2005. године.

- У питању је тајминг, област и сличности са другим његовим жртвама. Једина разлика између жена са Гилго Бича и осталих из Лас Вегаса је та што Џесино тело никада није пронађено - рекла је Грантова.

Грантова је рекла да је Фостерова последњи пут комуницирала са својом породицом 28. марта 2006. и да се више никада није чула с њима. Фостерова је била позната по томе што је сваког дана који је провела у Лас Вегасу звала најмање једног рођака и рекла је сестри 28. марта да ће разговарати с њом следећег дана.

- А онда ништа. И 17 и по година касније и даље ништа. Џеси не напушта породицу са којом је тако блиска и не иде негде са Бог зна ким и почиње живот негде и изоставља нас из њега. То се није могло догодити - рекла је Грантова, додајући да полиција у почетку није веровала да је Фостерова нестала.

Полицијска управа округа и Окружно тужилаштво округа Сафолк, који су истраживали и кривично гонили Хојермана на Лонг Ајленду, нису одмах одговорили на "Инсајдеров" захтев за коментар о истрагама у Лас Вегасу.

Хојерманов адвокат такође није одмах одговорио на "Инсајдеров" захтев за коментар. Грантова је рекла да се сећа своје ћерке као лепе младе жене пуне љубави и урнебесне личности - Фостерова је могла да подригнује абецеду, а једном је победила на такмичењу у пљувању.

- Била је веома популарна, веома забавна, веома љубазна и пуна љубави - рекла је Грантова.