Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАЗБИЈЕНО ГНЕЗДО ПЕДОФИЛА: Мајке доводиле децу у њихов стан - силовали их годинама (ФОТО)

08.10.2021. 23:15
Пише:
Србија Данас
Pedofil iz Ukrajine
Педофил из Украјине / Извор: Фото: Facebook Printscreen/Поліція Чернівецької області

Полиција је улетела у стан и унутра, осим девојчице и Виктора, затекла још једног мушкарца (66). Приликом претреса пронађени су снимци на којима се види како су деца сексуално злостављана

Полиција у Черновцима ухапсила је двојицу старијих мушкараца због сумње да су сексуално злостављали децу. Први резултати истраге показују да су двојица педофила правила оргије са малолетним девојчицама, које су неретко у њихов стан доводиле мајке.

Двојица Украјинаца се терете да су злостављали децу више од 10 година, а жртве су неретко биле девојчице из сиромашних породица и интерната.

СПАС ЗА УГОСТИТЕЉЕ: Ова апликација олакшава свакодневни посао, а потпуно је БЕСПЛАТНА!

СПАС ЗА УГОСТИТЕЉЕ: Ова апликација олакшава свакодневни посао, а потпуно је БЕСПЛАТНА!

ПАО СА ДЕВЕТОГ СПРАТА НА ПАРКИРАНИ АУТОМОБИЛ: Оно што је уследило оставило је цео свет у неверици (ВИДЕО)

ПАО СА ДЕВЕТОГ СПРАТА НА ПАРКИРАНИ АУТОМОБИЛ: Оно што је уследило оставило је цео свет у неверици (ВИДЕО)

ХАВАНСКИ СИНДРОМ ПОДИГАО И НЕМАЧКУ НА НОГЕ: Полиција истражује мистериозну болест званичника

ХАВАНСКИ СИНДРОМ ПОДИГАО И НЕМАЧКУ НА НОГЕ: Полиција истражује мистериозну болест званичника

Полиција је први пут добила дојаву у марту 2021. године, када је једна жена пријавила полицији да је на интернету видела снимак злостављања мале девојчице. Истрага је одмах почела, а инспектори су брзо идентификовали осумњиченог. Како преносе украјински медији, у питању је Виктор Шчербаков (74).

Одмах су кренули да га прате. Испред његове зграде стално су дежурали инспектори, а 2. априла су полицајци снимили тинејџерку, која је претходно виђена на спортном снимку, како улази у зграду где Виктор живи.

Полиција је улетела у стан и унутра, осим девојчице и Виктора, затекла још једног мушкарца (66). Приликом претреса пронађени су снимци на којима се види како су деца сексуално злостављана.

Током истраге, која је трајала пуних седам месеци, откривени су стравични детаљи злостављања деце.

Према наводима извора блиских истрази, осумњичени су организовали прави "бизнис". Они су поткупљивали и силовали децу, а сам чин иживљавања би снимали и потом продавали педофилима. Жртве су имале између 11 и 14 година, а једна од жртава била је и кумица осумњиченог.

Исто тако, многим мајкама је давао новац да доводе своје ћерке на оргије. И против њих је покренута истрага.

Успаничили се због коментара на мрежама

Украјински медији преносе да се мало зна о осумњиченом Виктору. На његовој Фејсбук страници, и на још неколико налога које је отворио на различитим друштвеним мрежама, писао је како је студирао машинство и да је радио као главни контролор у државној администрацији региона Черновци. На мрежама се представљао као разведени мушкарац.

Комшије су за медије рекле да нису ни слутиле какав је монструм. Тврде да су за читав случај сазнали тек из медија. Једна жена је, пак, рекла да је све знала, али да је из страха ћутала.

- Једном су ту двојицу већ хапсили и пуштали. Шта ако их поново пусте? - рекла је комшиница која је молила да остане анонимна.

Нажалост, то се и догодило. Пар дана након хапшења они су пуштени на слободу. Наиме, иако је судија одредио поприлично високу кауцију, то није спречило Виктора и његовог пријатеља да пронађу новац.

Тужилаштво је уложило жалбу и успео да натера суд да још подигне висину кауције, што је и учињено, након чега су осумњичени педофили враћени у притвор.

Украјински Обозервател пише, позивајући се на изворе у полицији, да су осумњичени били спремни да се врате иза решетака и пре тога. Према речима извора, Виктор је 7. априла позвао полицију и рекао да страхује да сам оде до суда, јер су људи на друштвеним мрежама почели да му прете убиством.

- Успаничио се. Када је силовао децу овај "херој" није чуо сузе и молбе те недужне деце, а кад је његово д*** у питању... - огорчено је рекао извор.

Полиција је по службеној дужности морала да изађе на терен и да провери да ли је Виктор у непосредној опасности, али наводе да нису никог сумњивог пронашли.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

"Јурио је студенткиње"

Исти лист пише да је други осумњичени Јуриј Бозуленко (66), шеф катедре музикологије на Факултету уметности у Черновицу.

У граду причају да је његова породица позната и поштена, а да су му и ућерка и син признати научници.

Новинарка Галина Еремица тврди да је Бозуленко, с друге стране, стално малтретирао бруцоше. И студенти кажу да је имао обичај да са њима подели своје "сексуалне маштарије и авантуре". Причају и како су читав случај пријавили студентској служби, али нико није реаговао.

Извори листа Обозревател тврде да је осумњичени, пре него што је почео да ради на факултету, радио у интернату. Истрага је показала и да је био Викторова редовна муштерија, те да је често долазио у стан. На дан хапшења ухваћен је са ученицом 8. разреда.

Терете их за готово 90 кривичних дела

Ухапшени се терете за готово 90 кривичних дела против малолетних лица. Полиција сумња да су починили и много више

- Не може ни да се замисли број жртава. Ситуација је веома компликована јер ни сам жртве нису покушале да нађу помоћ или не желе да признају сад из страха, срамоте... Исто тако, педофил се не постаје под старе дане... - каже извор.

Директор полиције у региону Черновиц каже да се осумњичени терете да су злочине чинили од 2006. године, али да су до сада свега три девојчице пристале да сведоче.

- И поред тога имамо довољно доказа који могу да доведу до осуђујуће пресуде. Осумњичени је пажљиво бележио имена девојчица, време када су "радиле", колико новца је зарадио на њима - рекао је директор полиције.

Он је рекао и да је полиција запленила више од једног терабајте компромитујућег материјала, који је пронађен на Викторовом компјутеру. Од тога је 54 гигабајта само фотографија.

Ухапшени Виктор терети се за 58 кривичних дела, а Јуриј за 29.

Уколико Виктора осуде прети му доживотна робија, а Бозуленку и до 15 година затвора.