Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРЕЋАН КРАЈ ПОТРАГЕ НАКОН 20 ГОДИНА: Јулија је путовала возом са оцем када је нестала - човек се пробудио у крви (ВИДЕО)

08.01.2021. 18:47
Пише:
Србија Данас/Блиц жена
Julija
Јулија / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Ruptly

Чим су пронашли њене родитеље, Јулија Горина и њен дечко, који живе у Русији, одмах су ступили у контакт са полицијом у Белорусији и после неколико дана добили информације о њеној правој породици

Јулија Горина (24) мистериозно је нестала 1999. године док је са оцем путовала возем између два села у Белорусији. Двадесет година касније срела је поново своје родитеље након што је њен дечко Илија Круков (31) урадио једноставну претрагу на интернету.

ДЕВОЈКА (19) СМРТНО СТРАДАЛА У НАПАДУ АЈКУЛЕ: Морска неман јој је самлела ноге и одвукла у дубину (ВИДЕО)

ДЕВОЈКА (19) СМРТНО СТРАДАЛА У НАПАДУ АЈКУЛЕ: Морска неман јој је самлела ноге и одвукла у дубину (ВИДЕО)

БАКА (92) ПОСТАЛА ЖРТВА ОПАСНОГ ПРЕВАРАНТА: Продао јој лажну вакцину против короне за НЕВЕРОВАТАН ИЗНОС

БАКА (92) ПОСТАЛА ЖРТВА ОПАСНОГ ПРЕВАРАНТА: Продао јој лажну вакцину против короне за НЕВЕРОВАТАН ИЗНОС

Чим су пронашли њене родитеље, Јулија Горина и њен дечко, који живе у Русији, одмах су ступили у контакт са полицијом у Белорусији и после неколико дана добили информације о њеној правој породици.

- Претпоставила сам да их је полиција обавестила да их тражим, али сам била неодлучна да позовем - испричала је Јулија.

Јулија је скупљала храбрости да позове родитеље, а онда је њен телефон зазвонио.

- Прво се јавила нека жена која је предала телефон мојој мајци. Плакала је и захваљивала породици која ме је усвојила и гајила све ове године. Било је веома емотивно - додала је Јулија.

Није прошло много времена, а Јулија је отпутовала у Белорусију где је ДНК анализом потврђено да је заиста пронашла биолошке родитеље.

ДУХОВИ ПРОШЛОСТИ ПРОГАЊАЈУ ЈАПАН: Јужна Кореја захтева правду, злочини из Другог светског рата и даље боле

ДУХОВИ ПРОШЛОСТИ ПРОГАЊАЈУ ЈАПАН: Јужна Кореја захтева правду, злочини из Другог светског рата и даље боле

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВО, БРУТАЛНО, ОДВРАТНО! Тројица насилника су МОТКАМА И СЕКИРАМА одузели невин живот

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВО, БРУТАЛНО, ОДВРАТНО! Тројица насилника су МОТКАМА И СЕКИРАМА одузели невин живот

Сусрет Јулије са мајком и оцем био је веома дирљив. Њена мама је кроз сузе рекла да никада није престала да верује да ће пронаћи ћерку која је захвална и на биолошким родитељима и на људима који су је одгајили. Са мајком је порућила да чуда дефинитивно постоје.

Јулија Горина и даље живи у Рјазању, не планира да се врати у Белорусију, али се свакодневно чује са родитељима.

Њен нестанак је и даље мистерија, а ово су детаљи.

Како је нестала Јулија Горина

Јулија Горина је давне 1999. године као Јулија Мојисејенко путовала са оцем који је током пута мало попио па је задремао. Када се пробудио, видео је да нема његове ћерке, а да је његова одећа крвава.

Полиција је посумњала да је отац крив за нестанак ћерке, али је анализом доказано да крв на његовој одећи није била није Јулијина. С обзиром да је заспао у алкохолисаном стању, није могао да се сети да ли се потукао са неким. Није могао да се присети било каквог детаља.

Јулију су тражили по целој земљи, али без успеха. Њена мајка је свуда постављала фотографије ћерке и инсистирала је да се њена породица пресели јер су живели у близини жележничке станице па није била у стању да сваког дана посматра возове који су је подсећали на трагедију.

Исте године када је Јулија нестала, у маленом месту Рјазањ, које је од Минска удаљено 1.000 километара, на железничкој станици пронађена је четворогодишња девојчица која је била у стању да изговори име као и име мајке и оца, али није знала да каже одакле је.

- Нисам тада знала да сам из Белорусије. Не знам како, али у руци сам држала печат неке библиотеке која се налазила у насељу поред Рјазања, вероватно сам га нашла негде. Због тога нико није могао да претпостави да сам из Белорусије, сви су мислили да сам из Рјазања или околине - рекла је Јулија.

Живот у новој породици

Како је Јулију живот спојио са новом породицом?

У Рјазању је, у једној од градских апотека, радила Ирина Алпатова која је имала сина са озбиљним здравственим проблемима. Ssvojevremeno је рекла да ће, уколико јој син преживи, усвојити дете као знак захвалности Богу.

Ponovni sustret Julije sa porodicom
Поновни сустрет Јулије са породицом / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Ruptly

Када је њен син оздравио, отишла је у дом за незбринуту децу, тражила је било које дете, а процедуре за усвајање у Русији тада нису биле захтевне као данас. Усвојила је Јулију.

Јулија је Ирини често кроз разговор износила детаље о путовању возом, говорила јој је да је била са неким мушкарцем и женом, да су спавали по напуштеним зградама, просили и крили се од полиције, и да су је управо они оставили на железничкој станици у Рјазању.

Девојчица је добила презиме породице која ју је усвојила, завршила је школу, уписала фармакологију и постала мама, а за то време, њена биолошка мајка није престајала да је тражи.

Једног дана причала је са момком о својој прошлости, тада је њен дечко укуцао неколико кључних речи на интернету: "нестала девојчица узраста четири године".

Резултати претраге су се само низали, међутим, излазили су подаци о несталој деци на територији Русије. А након што је Илија проширио претрагу на Совјетски Савез, пронашао је податке о Јулији.