Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"Умела је да доведе до ОРГАЗМА": Завела оца, а онда и сина - КОНТРОВЕРЗНИ део живота славног ПОЛИТИЧАРА

09.03.2018. 19:32
Пише:
Србија Данас/ Курир
Vinston Čerčil
Винстон Черчил / Извор: Фото: Youtube/Zero Медиа

Много се бојао уцене, па је морао да мисли о свему

Нови документарац приказује контроверзни део живота славног државника. Дорис Делевињ, касније леди Дорис Каслрос, наводно је имала четворогодишњу везу с Винстоном Черчилом тридесетих година 20. века. Бивши премијер наводно је рекао да је знала да "доведе до оргазма".

Ова припадница више друштвене класе рођена је 1900. године у породици Едварда Делевиња, власника продавнице галантеријом у лондонском Ист Енду, али је тврдила да је белгијског племског порекла, пише у њеној биографији објављеној 2016. године.

Удала се за новинара Вискаунта Каслроса 1928. године, али брак није спречио ову амбициозну жену да ускоро крене с бројним љубавним аферама. Годинама се о њеној вези с најславнијим британским премијером расправљало само на нивоу трачева и гласина, али је везу леди Каслросом с Винстоном Черчилом коначно потврдила тонски снимак који је снимио давних година Черчилов помоћник Џон "Џок" Ковила.

- Он је учинио једну страшну ствар. Није био јако секси и мислим да никад није варао супругу, осим једном. Имао је кратку везу с Дорис Каслрос. Наиме, сведоци тврде да је чак 1919. одолео привлачној Дејзи "Вонтон" Фелоуз, која је пред њега гола легла на тигрову кожу. За разлику од Дејзи, славни државник није одолео чарима Дорис Каслрос - рекао је Черчилов помоћник.

У целој причи најскандалозније је то што је већ познато да је Дорис имала везу и с тада 21-годишњим Рандолфом Черчилом, Винстоновим сином. Она се није ни трудила да ову аферу држи у тајности, иако у извештајима пише да је најпре одбијала да спава с њим јер, како је рекла: "смрди на рицинусово уље".

У срцу Европе држава са свега 37.000 становника: НИТ МАЊЕ ЗЕМЉЕ НИТ БОГАТИЈЕ

Али њена веза с оцем није била тако кратка. Почела је 1933. на југу Француске, где ће се пар заједно одмарати три лета за редом и то у дворцу америчке глумице Максин Елиот.

Глумица је свој раскошни летњиковац изградила 1932. године у лечилишту Жуан ле Пен, на обали Средоземног мора. У писму које је Черчил написао Дорис 1933. године стоји: "Какву смо забаву имали код Максин. Питам се хоћемо ли се поново састати следећег лета".

До 1937. Дорис се преселила на Беркли Сквер у центру Лондона, А Черчил старији посећивао ју је с времена на време, па би се, кад би он био тамо, послузи дао "отпуст". У новом документарном филму "Черчилова тајна афера" који ће се ускоро приказати, Дорисина рођака, славна глумица и модел Кара Делевињ, сведочи о бакиној сестри.

- Сећам се да су и моји родитељи разговарали о тој вези. У породици се о томе веома добро знало - каже Кара.

Током њихове афере Черчил је насликао и три Дорисина портрета, а на једном од њих је она док се опуштено одмара на софи у салону. Тек толико да се зна - Черчил је насликао само један портрет своје супруге.

Ирена је родила бебу која је умрла за два дана: "Донели смо сина кући у ковчегу, а лекари су за све криви"

Године 1937. њихова веза се прекинула јер се Черчил бацио у високу политику, а Дорис се 1940. преселила у Њујорк, и са собом понела портрет насликан руком будућег британског државника. Али, до 1942. године, ствари су се за Дорис промениле. Разведена и финансијски у прилично лошој ситуацији, очајнички је желела да се врати у Енглеску, али у јеку Другог светског рата пут у домовину није био баш једноставан.

Током посете председнику Рузвелту у лето те године, Черчил је назвао своју бившу љубав телефоном, па су чак заједно и ручали у Вашингтону.

- Било је дивно поново чути твој глас, то ме је вратило у живот. Волела бих да се вратим у Енглеску - написала је Дорис Винстону након сусрета. Да би осигурала новац за повратак, заложила је своје дијаманте и чекала тренутак када је Черчил посебно за њу осигурао лет у Велику Британију, где је опет са собом понела славни портрет. Черчил се препао да би портрет могао да дође у погрешне руке и да би могао да се објави у америчким новинама, па га је и само постојање тих слика могло компромитовати.

Много се бојао уцене, па је морао да мисли о свему што би могло да га доведе у незгодну ситуацију. Зато је Дорис хтео да што хитније врати у Британију. Након сусрета у Вашингтону Дорис и Черчил се више никад нису срели. Кад се вратила у Лондон, остала је у хотелу Дорчестер и послала телеграм назад у Америку како би покушала да откупи драгуље које је депоновала у залог за новац.

ОЧИ У ОЧИ Ким и Трамп: ИСТОРИЈСКО ПОМИРЕЊЕ или последњи покушај да се спречи НУКЛЕАРНИ РАТ

Продаја дијаманта током рата била је противзаконита, а Скотланд Јард је пресрео њене поруке и спровео истрагу. Са 42 године, пронађена је у својој хотелској соби 9. децембра након предозирања таблетама за спавање, што се у документарном филму сматра несрећним случајем. Черчилова реакција на њену смрт није документована, али његов пријатељ и новински издавач Лорд Бивербрук успео је да издвоји компромитујући протрет и врати га породици Черчил на крају рата.