Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ВРШЊАЦИ СУ ГА МАЛТРЕТИРАЛИ" Детаље из Путиновог детињства мало ко зна: Руски лидер живео у ТЕШКОМ СИРОМАШТВУ

29.05.2022. 16:57
Пише:
Србија Данас
Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Профимедиа

Његов отац се успешно вратио из рата, а до краја живота је шепао због повреда које су узроковали гелери.

Анегдота о борби Владимира Путина са мишевима може да буде добар увод у то како је настао човек због кога се данас тресе цео свет.

Владимир Путин рођен је 7. октобра 1952. у Лењинграду, данашњем Санкт Петербургу. У Другом светском рату, Лењинград је био под опсадом 900 дана.

"НИСУ НИ ПОШТЕНИ, НИ ИСКРЕНИ" Ердоган открио да ли че подржати улазак Финске и Шведске у НАТО

"НИСУ НИ ПОШТЕНИ, НИ ИСКРЕНИ" Ердоган открио да ли че подржати улазак Финске и Шведске у НАТО

ДОК ГОРИ У УКРАЈИНИ, ИРАН И АМЕРИКА УШЛИ У СУКОБ! Хитна реакција због бродова са нафтом, на помолу НОВИ РАТ?

ДОК ГОРИ У УКРАЈИНИ, ИРАН И АМЕРИКА УШЛИ У СУКОБ! Хитна реакција због бродова са нафтом, на помолу НОВИ РАТ?

СВЕТ БРУЈИ О ОВОЈ ЖЕНИ - БУДУЋА ПУТИНОВА ЗАМЕНИЦА? О њој се мало зна, а руски лидер планира да је постави на МОЋНУ ПОЗИЦИЈУ

СВЕТ БРУЈИ О ОВОЈ ЖЕНИ - БУДУЋА ПУТИНОВА ЗАМЕНИЦА? О њој се мало зна, а руски лидер планира да је постави на МОЋНУ ПОЗИЦИЈУ

Више од милион људи умрло је од глади, породице су биле уништене, његов отац је ишао у борбу, а Путин је у једној од својих књига написао да је његова мајка била на ивици смрти током рата.

- Једном се моја мајка онесвестила од глади. Људи су мислили да је умрла. Срећом, мама се пробудила на време и почела да стење - написао је он.

Његов отац се успешно вратио из рата, а до краја живота је шепао због повреда које су узроковали гелери.

Верује се да је брачни пар Путин изгубио двоје старије деце, једно је умрло од дифтерије током рата, а друго због друге дечје болести. Владимир Путин био је "беба чудо" која је касно стигла. Његов породичнии дом био је ужасан, морао је да дели са друге две породице.

- Није било топле воде, није било каде. Тоалет је био ужасан и било је тако хладно, грозно - рекла је његова бивша учитељица Вера Дмитриевна Гуревич.

Кућа пуна пацова

Први "рат" који је водио садашњи руски председник Владимир Путин био је рат против пацова који су се појавили на ходницима његовог суморног дечијег дома у трошном совјетском стамбеном блоку.

У књизи "Прво лице: Запањујуће искрен аутопортрет" објављеној 2000. пише: "На улазу су биле хорде пацова. Моји пријатељи и ја јурили смо их палицама. Једном сам уочио огромног пацова и јурио га низ ходник све док га нисам отерао у ћошак. Није имао где да побегне. Изненада се бацио на мене. Био сам изненађен и уплашен јер је сада пацов гањао мене. Срећом, био сам мало бржи и успео сам да му затворим врата пред носем. Тамо сам добио брзу и трајну лекцију о значењу фразе – сатеран у ћошак", причао је Путин.

Малтретирали га вршњаци

Путина су у детињству малтретирали вршњаци, био је сићушне грађе за своје године, па је морао брзо да ојача. Сада има црни појас и воли да свет зна за то.

Маша Гесен, ауторка књиге "Човек без лица: Неверојатни успон Владимира Путина", изјавила је:

- Путинови родитељи радили су даноноћно, његова мајка је радила на разним неквалифкованим пословима. Мали Путин био је препуштен сам себи. Дружио се у дворишту с другим дечацима, као и сва деца. Често су га малтретирали, све док није почео да тренира самбо, верзију борилачке вештине, а касније је прешао на џудо - написала је она.

Гесен у својој књизи наводи да је Путин "оштар, врло амбициозан и врло, врло похлепан" као и да су његови родитељи "хранили" ту похлепу. Тако је Путин као тинејџер имао ручни сат, нешто што његов отац није имао. Кад су му родитељи освојили аутомобил, наводно су га дали своме сину студенту.

Родитељи су га третирали као "краља" и дали су му осећај као да је увек у праву, сматра Гесен.

Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Профимедиа

Један од тих доказа могла би бити и његова "Путинова палата" па фотографије на којима голог торза јаше на коњу и фотографија с француским председником Емануелом Макроном, на којој седи на другом крају дугачког стола, говори о његовој потреби да се осећа супериорно.

Према подацима објављеним на интернет страници Кремља, Путин је желео да ради у обавештајној служби дипломирао је право на Лењинградском државном универзитету, а и докторирао је економију, а изабран је између 100 и више студената за КГБ.

- Његова најистакнутија особина, по мом мишљењу, била је борбеност и снажна воља да оствари своје циљеве - рекао је његов колега с факултета и из КГБ-а Павел Косхелев.

Крајем 1980-их Путин је послан у Дрезден, у Источној Немачкој, а радио је на пословима протившијунаже. Био је часник КГБ-а, а дошао је и на чело ФСБ-а, те потом постао и наследник Бориса Јељцина када је овај дао оставку 1999. године.

Путин је рекао да га је каријера у КГБ-у припремила за председника. Дисциплиновано понашање и данас се јасно види јер ради између 16 и 17 сати дневно. Средином 1980-их оженио се Људмилом Путином, бившом стјуардесом и с њом добио две ћерке.

Након што су се он и Људмила развели 2014, она је наводно рекла: "Наш брак је готов због чињенице да се једва виђамо. Владимир је потпуно удубљен у свој посао".