Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАПАД УДАРИО ПУТИНА ГДЕ НАЈВИШЕ БОЛИ: Најпре ћерке, помињу и наводну љубавницу, а ни патријарх Кирил није поштеђен!

07.05.2022. 21:56
Пише:
Србија Danas/Blic.rs
Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Профимедиа

"Лични напад на руског лидера"

Европска унија ће укључити наводну дугогодишњу љубавницу Владимира Путина у своју следећу рунду санкција, што је најновији покушај Запада да удари Путина тамо где руског председника финансијски и лично највише погађа у знак одмазде за рат у Украјину.

РУСКА ВОЈСКА УНИШТИЛА ДРАГОЦЕНО АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ: Оборена три украјинска Ми-8 хеликоптера, као и авиони Су-25 и Су-27!

РУСКА ВОЈСКА УНИШТИЛА ДРАГОЦЕНО АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ: Оборена три украјинска Ми-8 хеликоптера, као и авиони Су-25 и Су-27!

"ПУТИН ЋЕ АКО ТРЕБА УПОТРЕБИТИ НУКЛЕАРКУ" Немци упозорили НАТО: Не шаљите оружје, време је за ПРЕГОВОРЕ!

"ПУТИН ЋЕ АКО ТРЕБА УПОТРЕБИТИ НУКЛЕАРКУ" Немци упозорили НАТО: Не шаљите оружје, време је за ПРЕГОВОРЕ!

ГОТОВО ЈЕ! РУСИ ИХ СВЕ ИЗВЛАЧЕ ИЗ АЗОВСТАЉА! Кијев потврдио - евакуисани цивили, а на фотографијама је и ОН! (ФОТО)

ГОТОВО ЈЕ! РУСИ ИХ СВЕ ИЗВЛАЧЕ ИЗ АЗОВСТАЉА! Кијев потврдио - евакуисани цивили, а на фотографијама је и ОН! (ФОТО)

Алина Кабајева, руска бивша гимнастичарка за коју америчка влада сматра да је Путинова девојка и мајка његове деце, налази се на нацрту листе шесте рунде санкција ЕУ против Русије о којој тренутно преговарају дипломате у Бриселу, известио је CNN у петак позивајући се на два дипломатска извора. Наводи се подударају са извештајем "Гардијана" и "Блумберга" у четвртак.

Санкције би замрзнуле имовину Кабајеве у блоку и забраниле јој улазак у регион. Оне су најновија казна против Путина, који је веома тајанствен по питању свог личног живота и јавно је негирао везу са Кабајевом, која је 31 годину млађа од њега.

Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Профимедиа

Казне против Кабајеве представљају "лични напад“ на Путина и "доливају више бензина на ватру" против руског лидера, рекао је за "Форбс" Џејмс Ф. Рирдон, адвоката за међународне парнице са седиштем у Женеви.

ЕУ, Велика Британија, Америка и неколико других земаља санкционисале су Путина 25. фебруара, дан након што је почео рат у Украјини, замрзнувши његову имовину на њиховим територијама, али западни званичници сугеришу да Путинова имовина на Западу није повезана са руским лидером лично, већ са члановима породице.

И Путинове ћерке на мети санкција

Путинове ћерке Катерину Тихонову и Марију Воронцову санкционисале су ЕУ, Велика Британија и Америка почетком априла. Марија, Путинова старија ћерка, завршила је медицински факултет у Москви и од тада постала педијатар ендокринолог и један од највећих стручњака Русије за дварфизам. Неки извештаји наводе да је Марија удата за холандског бизнисмена Јорита Фасена и да живи са својом породицом у Холандији. Међутим, њено тренутно боравиште није познато.

Катерина води јавно финансиране пројекте на Московском државном универзитету, али је вероватно познатија по свом успеху као рокенрол плесачица. Године 2015, новинска агенција Ројтерс је открила да је учесница светског рокенрол догађаја Катерина Тихонова заправо Путинова ћерка. Удала се за руског милијардера Кирила Шамалова 2013. године, али су се касније разишли.

Упркос томе што Путинова породица није играла директну познату улогу у руској инвазији, они су правно "најоправданија" мета појединачних санкција, рекао је за "Форбс" Виктор Винклер, стручњак за санкције.

Основни циљ санкција је кажњавање Путина зато што је наредио инвазију, објаснио је Винклер, додајући да циљање њему "најдражих“ људи чини његове ћерке и девојке "легалнимнијим“ метама санкција од других Руса који се суочавају са казнама, укључујући олигархе и политичаре.

Alina Kabajeva
Алина Кабајева / Извор: Профимедиа/илустрација

"Волстрит журнал" је прошлог месеца известио да је Америка одустала од ранијих планова да санкционише Кабајеву из страха да би руски лидер могао да појача нападе као одговор. Није пријављено да је Америка променила своју одлуку о санкционисању Кабајеве након извештаја о плановима ЕУ, иако су Вашингтон и Брисел заједно координирали многе своје санкције.
"Тајна прва дама"

Откако је почео рат у Украјини, Алина се, наводно, са децом се крије у Швајцарској. Она важи за најтрофејнију ритмичку гимнастичарку у историји, са две олимпијске медаље, 14 медаља са светских првенстава и 25 медаља са европских првенстава.

Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Реутерс

Након што је отишла у спортску пензију, вратила се политици и постала посланица Путинове партије Јединствена Русија. Годинама се спекулисало о њиховој тајној романси, ако и о броју наводне ванбрачне деце које му је родила. Прва таква гласина појавила се 2015. године, а затим се 2019. године причало да је Алина родила Путинове близанце. Један велики руски медиј, московски Комсомолетс пренео је ову причу на свом сајту, да би она одједном била избрисана и нестала са интернета.

Руска истраживачка мрежа "Инсајдер" је 2020. открила да је Алина данас мултимилионерка са важном функцијом. Бивша гимнастичарка наводно је именована за шефицу прокремљске Националне медијске групе са годишњом платом од 14 милиона долара. Иако је "тајна прва дама", како су је често звали, водила толк-шоу "Кораци до успеха", није познато да је имала искуство у управљању медијима када је постављена на то место.

На "црној листи" и патријарх

Како пише "Гардијан", на мети санкција ЕУ наћи ће се и руски патријарх Кирил, поглавар Руске православне цркве.

Patrijarh Kiril
Патријарх Кирил / Извор: Профимедиа

Московски патријарх је у више наврата давао благослове руској војсци, описујући рат као свету борбу за заштиту Русије од, како је он назвао, "западних пошасти" попут парада поноса. Он је гласно подржавао председника Путина, а црква је заузврат добијала огромна финансијска средства, пише "Њујорк Тајмс".

- Видели смо да се Московска патријаршија није бавила теологијом, већ је само била заинтересована да подржи идеологију државе. У суштини, патријарх је издао његово украјинско стадо - рекао је протојереј Владимир Мелничук из Цркве Вазнесења Крста у Удинама, Италија.