Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО ЦЕЛУ ДРЖАВУ: Приведен осумњичени за убиство мале Маше, полиција га пронашла у локви крви

15.03.2021. 11:58
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Ubistvo Maše u Ukrajini
Убиство Маше у Украјини / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/ТСН/SD/Ilustracija

У месту су кружиле различите приче о томе ко је могао да је убије девојчицу

Осумњичени за убиство Марије Маше Борисове, девојчице чије је тело пронађено у џаку у једном селу у Украјини, четири дана након што је пријављен њен нестанак, приведен је синоћ на испитивање.

СНАЖНА ПОРУКА КРЕМЉА: Русија и Белорусија нису пријатељи, већ браћа

СНАЖНА ПОРУКА КРЕМЉА: Русија и Белорусија нису пријатељи, већ браћа

СРБИМА НЕЋЕ БИТИ ПОТРЕБАН ПЦР ТЕСТ ЗА ТУРСКУ: Познато и да ли ће бити прихваћене све вакцине

СРБИМА НЕЋЕ БИТИ ПОТРЕБАН ПЦР ТЕСТ ЗА ТУРСКУ: Познато и да ли ће бити прихваћене све вакцине

НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА КИЈЕВ: Решење питања Донбаса идентично као и на Криму

НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА КИЈЕВ: Решење питања Донбаса идентично као и на Криму

Како је саопштила полиција, приведен је старији мушкарац, који је претходно себи покушао да одузме живот. Полиција је осумњиченог (62) пронашла у локви крви, а како су навели из полиције, покушао је себи да пререже вене.

- Наши припадници су га пронашли и спасли су му живот, како би могао да одговара за своја дела - саопштио је начелник.

Није саопштен идентитет осумњиченог, а у селу одакле је девојчица данима се спекулисало да су је убили отац, кум или човек на чијем имању је пронађена.

Случај стравичног убиства девојчице дигао је целу Украјину на ноге. Седмогодишња Маша се 7. марта играла са другом децом из села на улици када јој се изгубио сваки траг. Више од 200 полицајаца и мештана је неуморно трагало за њом четири дана. Тело је на крају пронађено у белом џаку крај једне стар штале, на имању које је више пута претражено. Први налази истраге указују на то да је девојчица умрла од последица дављења, а сумња се да је и силована.

Од четвртка 11. марта, када је тело пронађено, нико у селу није спавао. Родитељи нису дозвољавали деци да изађу из дворишта, а сви су чекали да сазнају ко је одговоран за свирепо убиство девојчице, за коју имају само речи хвале.

Сви у селу били сумњиви

По селу су кружиле различите приче о томе ко је могао да је убије Машу. Неки су упирали прстом у оца, неки у мајку, неки у кума. Причало се да је дете убио један рођак. Сумњичили су и човека који је на свом имању пронашао џак са телом. Наводно су полицијски пси режали на њега док су њушкали трагове. Агресивно су се понашали и у кући кума, који је, према писању украјинских медија сатима саслушаван.

Лист Обозревател пише да је породица девојчице прошла кроз полицијску тортуру. Наводно су мајку девојчице сатима испитивали и тврдили "да све она зна и да је упозната са тим ко јој је убио дете".

Рођаци и пријатељи блиски породици убијене Маше тврде да је мајка девојчице направедно оптужена да је пијанчила.

- Породица је сиромашна и мајка јесте имала проблема са алкохолом раније. Али, када се развела пре неколико година, сабрала се. Чува децу, ради кад год има посла. Ни Маша ни њен старији брат никад нису били гладни - рекао је извор близак породици.

Он је рекао и да је Машин брат кобног 7. марта стигао кући пре сестре. Мајка је девојчицу звала да уђе у кућу да руча, али је малецка наводно молила да остане још мало напољу. Мајка је отишла по дрва за огрев, а када се вратила Маше више није било.

Прво је звала другарице, а потом и рођаке и комшије по селу да их пита да ли су је видели и да јој помогну да је траже. Потом је отишла у полицију.

"Реци нам ко ти је узео ћеркицу"

- Сумњив је сваки мештанин села. Саслушано је око 10 људи. И даље никог званично не сумњиче, а према мајци су се грозно понашали. Говорили су јој: "Реци нам ко ти је узео ћеркицу, знаш све. Вероватно си пила, убила своје дете и решила се тела". Замислите, јадна мајка је све то морала да слуша - рекао је извор украјинског листа неколико сати уочи хапшења осумњиченог.

Тврдио је да ништа бољи нису били ни према Машиној баки, која је недавно оперисана. Говорили су да и она зна ко је одвео дете.

- Стална испитивања су лоше утицала на Машиног брата. На крају су морали да га одведу код психолога - рекао је један рођак.

Неки су тврдили да је мајка била хладна када су јој јавили да су пронашли Машино тело. Дечак је наводно све то негирао приликом разговора.

- То није истина. Прво је полиција звала маму и рекли су јој да су нашли крваве ствари. Можда су је спремали за најгоре. Мама је плакала и толико је била болна да су јој дали инјекцију за смирење. Онда су дошли рођаци и рекли јој да су нашли Машино тело. Са њима је одјурила на то имање, али јој нису дали да приђе. Увели су је у кућу са доктором и психологом. Све док смо Машу тражили није јела, била је на лековима за смирење... Мама је остарила десет година, не могу да је препознам - наводно је дечак рекао.

Након проналаска тела полицијски пси су трагали за убицом. Мештани причају да је пас полицајце довео до куће Машиног кума, али и до човека који је пронашао џак са телом.

На друштвеним мрежама многи су писали да сумњају да је кум убица. Навели су да је био саучесник у убиству своје баке, али да кривица никад није доказана. Цело село је данима избегавало ову двојицу мушкараца. Када је предвече 11. марта тело пронађено, полиција је била у кући кума. На саслушању је завршио и отац девојчице.

Мештани кажу да је тело ту бачено на дан када је пронађено. Тврде да су и полиција и волонтери више пута проверили то имање и да на њему није било ничег. Сумњају да је убица искористио чињеницу да је већина мештана отишло да тражи Машу по околним селима, па је искористио празне улице да пребаци тело до штале.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Рођаци кажу да је Маша била дивна и послушна девојчица, увек спремна свакоме да помогне. Можда ју је, кажу, убица тако и намамио. Девојчица је отишла са њим ни не слутећи да се неће вратити.