Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕМАЧКИ КОНТИНЕНТАЛ ОТВАРА СЕ У НОВОМ САДУ! Вучевић: Са доласком оваквих фабрика расте и просек плата

04.03.2021. 16:50
Пише:
Србија Danas/pink.rs
Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић најавио је отварање нове фабрике немачке компаније Континентал.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да оно што ће се видети у недељу на отварању бити добар увод у оно што ће компанија Континенатал разрадити у напредном периоду.

ШТА СЕ СВЕ МЕЊА У ВОЈВОДИНИ? У Новом Саду биће изграђена Палата правде, модернизација судова

ШТА СЕ СВЕ МЕЊА У ВОЈВОДИНИ? У Новом Саду биће изграђена Палата правде, модернизација судова

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СРПСКЕ ПЧЕЛАРЕ: Објављени услови конкурса, обезбеђено 25 милиона

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СРПСКЕ ПЧЕЛАРЕ: Објављени услови конкурса, обезбеђено 25 милиона

ПЉУШТЕ КАЗНЕ: Инспекција у Суботици чешљала угоститељске објекте

ПЉУШТЕ КАЗНЕ: Инспекција у Суботици чешљала угоститељске објекте

Вратили двадсетак стручњака из иностранства

- Јако сам поносан када вам дође такав један немачки гигант. Није само знак економске сигурности, већ има и геополитички аспект. Доласком Континентала уз подршку председника Вучића и владе добили смо и младе стручњаке са факултета. Њих двадсетак се вратило из иностранства да раде ког нас. Тренд је да доласком оваквих фабрика расти и просек плата. Ако успемо да доведемо јапански Нидек, ево швајцарци крећу са фабриком чоколаде за неких месец дана. То ствара конкурентност на тржишту плата. И хоћу да истакнем да је фасцинантно да се све ово дешава у време пандемије. Држава је задржала, контакте успела да реализује све инвестиције у време пандемије и у периоду када је велика већина држава закључана. Оно што је важно је да нам долази све боља и боља технологија, ово су капиталне инвестиције - нагласио је Вучевић.

Припремамо предлог за локацију нове ковид болнице

На најаве председника Србије Вучића да ће се градити још једна ковид болница на територији града Новог Сада, Вучевић одговара да га је таква најава обрадовала.

- То је за Град један озбиљан изазов, пре свега да нађемо озбиљну локацију са свим капацитетима које би болница требала да испуњава. Ми смо припремили предлоге па ћемо у договору са Владом и председником наћи најбоље решење. Са најавом градње болнице, људи ус помислили да ћемо имати још неку експлозију корона вируса, али идеја је да то буде болница која ће бити у приправности. Вирус је показао да је јако отпоран. Али ако Бог да га победимо корона вирус болница остаје у оквиру здравственог система. Нама иначе у Новом Саду, треба једна општа болница поред постојећих здравствених капацитета. Апелујем на све да се што краћем времену вакцишемо и добијемо тај колективни имунитет - каже Вучевић.

Vakcinacija
Вакцинација / Извор: Профимедиа

Надам се да ћемо избећи потпуно закључавање

О најављеној седници кризног штаба и практично ултимативног става медицинског дела Вучевић каже да верује да се неће ући у полицијски час и локдаун.

- Разумем све аргументе кризног штаба, али нисам за затварање. Јасно нам да је здравствени систем под великим притиском већ 12 месеци, да нашим неодговорним понашањем угрожавамо сами себе, али сувише ми је радикално да идемо у полицијски час. Мора да постоји солидарност, а сваког викенда растерују се журке. Али каква код одлука да се донесе једна страна ће бити незадовољна. Одлуке се доносе да се чува здравље и животи грађана, али морамо да водимо рачуна о економији јер то здравство неко мора да издржава. Верујем да ћемо на кризном штабу донети најбољу одлуку и надам се да ћемо избећи сценарио потпуног закључавања - мишљења је први човек Новог Сада.

О појединцима из СНС који су стварали паралелни систем моћи

Потпредседник СНС је одговараћи на питање о спрези одређењих функционера напредњака и мафије каже:

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- На тој седници главног одбора 29. децембра 2019. године нисам говорио о клановима, говорио сам о отуђеном делу СНС и прављење нових центара моћи у односу на председника Вучића. А онда се то показало у периоду који нам је следио да је много горе него што са наговештавало. То су људи који су добили одговорна места у институцијама система али и странци и алатке за рад, а то су користили не на добробит грађана и народа и не у складу са политиком наше странке. У том контексту сам говорио децембра 2019. и упозорио председника Вучића. Верујем да председник није могао да поверује да људи који су му блиски и којима је чинио добре ствари, бранио када су се налазили у полтичким проблемима. А онда та група људи крене да ради у контра правцу и крену да вас окружују и изолују. То је врло јасан концепт. Мета свих напада је Александар Вучић, а онда се даље разрађује па се иде на сина Данила, брата Андреја против којег се водила prlljava кампања. Као што је председник мој пријатељ и Андреј је мој пријатељ и један диван, честит, образован човек. А онда имате константе нападе који се чини да долазе из опозиције, а сада се видело да су долазиле и од институција система. Па су се досетили и неким лидерима опозиције достављали лажне наводе и око Јованице и око Моровића. Ја сам се бавио искључиво политичким аспектом - каже Вучевић.

На питање да ли је конкретна имена рекао председнику Вучићу, рекао је да их неће јавно изноисти јер није на њему да изговори јер не води он истрагу:

-Верујем да ће министар полиције Вулин урадити све да цела ситуација истражи и заиста му честитма на свему што је урадио док је на челу МУП.