Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Град у ком брину о својим најстаријим грађанима: Обезбеђен им је бесплатан превоз, а има и других погодности (ВИДЕО)

04.10.2021. 09:08
Пише:
Србија Данас
Pančevo
Панчево / Извор: Фото: Војводина

Панчево је сигурни ослонац својим пензионерима

Да би један град био успешан, није довољно да се само улаже у инфраструктуру, грађевину, привреду, економију, екологију већ и да се бави и осталим сферама живота, које заиста имају кључну улогу у животу становништва.

Брига о њиховим примањима, брига о обезбеђивању боље будућности, бољег животног стандарда и осталим условима за миран, лагодан, безбрижан и безбедан живот мора бити приоритет сваке градске власти. Град Панчево управо је један од градова који улаже и брине о својим становницима на начин о коме се са поносом говори, поготово када је реч о најстаријим грађанима.

Ко једном дође, више одавде не иде: Идилично окружење за инвеститоре, из годину у годину све више радних места (ВИДЕО)

Ко једном дође, више одавде не иде: Идилично окружење за инвеститоре, из годину у годину све више радних места (ВИДЕО)

ИНВЕСТИЦИОНИ РАЈ НАДОМАК БЕОГРАДА: У овој општини ваш бизнис ће процветати!

ИНВЕСТИЦИОНИ РАЈ НАДОМАК БЕОГРАДА: У овој општини ваш бизнис ће процветати!

Природни феномен у јуну који се виђа само у Србији и Кини: Љубавни плес инсеката на Тиси код Кањиже и Новог Бечеја

Природни феномен у јуну који се виђа само у Србији и Кини: Љубавни плес инсеката на Тиси код Кањиже и Новог Бечеја

Панчево је четврти град по величини у Војводини и према подацима статистичким у Панчеву живи 76.203 становника, а на територији града Панчева 123.414 становника. Међу њима има, према подацима из 2021. година има 28 хиљада пензионера који овде живе и о којима се градске власти брину и залажу за њихова права и боље услове живота сваког дана.

Осим прелепе природе, паркова, различитих организација и манифестација које су на располагању најстаријем становништву, градска власт обезбеђује им и додатне погодности како би им дани протицали што лагодније и мирније. 

Међу многим пројектима који се организују за пензионере и њихов бољи живот у самом Панчеву, издваја се и скорашња одлука Скупштине града на којој је одлучено да ће свим пензионерима, међу осталим групама грађана који такође уживају ову олакшицу, бити бесплатно коришћење градског превоза. Оваква одлука градских власти наишла је на позитивне реакције свих пензионера града Панчева.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Више о раду градских власти који за циљ имају бољи и квалитетнији живот пензионера у Панчеву говорио је и градоначелник Панчева Александар Стевановић који на самом почетку разговора истиче да је град Панчево још прошле године инсистирао на потписивању уговора о пројекту јавно-приватног партнерства по питању градског превоза на територији града Панчева.

- Кроз разговор и договоре са приватним партнером који већ годину дана обавља превоз путника, и то врло успешно, инсистирали смо да одређеним категоријама људи, а имамо их 15 по нашој градској одлуци, а у којима највише има наших најстаријих суграђана, наши пензионери, да им се омогући бесплатан превоз на територији града - истиче градоначелник и додаје да овакве одлуке у Панчеву није било никада до сада.

Стевановић додаје да пензионери јесу имали неке повластице, али никада бесплатан превоз па је то разлог више да град буде поносан на овакав пројекат и успешну сарадњу са приватним партнером.

Aleksandar Stevanović
Александар Стевановић / Извор: Фото: Војводина

- Успели смо да се договоримо да се пензионери у будуће возе бесплатно са повлашћеним картама. Могу да кажем да се од неког броја од 28 хиљада пензионера са територије града Панчева, њих скоро половина одазвало и искористило то своје право на шта смо изразито поносни јер заиста мало који град може да се похвали да потпуно самостално финансира да се њихови суграђани потпуно бесплатно возе градским превозом - истиче градоначелник.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић истиче да се око 14 хиљада најстаријих Панчеваца, вози потпуно бесплатно и то је нешто што су градске власти могле да учине сада за своје пензионере.

Поред овог пројекта, како истиче градоначелник Панчева, градске власти су са Удружењем пензионера на константној вези, имају заједничке састанке на којима могу видети и ослушкивати шта су основне потребе пензионера.

- На заједничким састанцима са Удружењем пензионера Панчева доносимо одлуке како и где можемо највише да помогнемо. То су углавном насељена места где ми улажемо средства у одређене објекте који су у градској својини града Панчева који су дати на коришћење пензионерима како би наши најстарији суграђани имали одређена места где могу да се окупљају, друже и да, једноставно, живе једним мирним животом и користе пензију онако како су је и заслужили. Да буде мирна и дугачка - истиче градоначелник Панчева Александар Стевановић.

Пројекат је финансиран из буџета Града Панчево. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.