Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЉУДИ ГА СВАКОДНЕВНО ЈЕДУ: Овај КОЛАЧИЋ може УСМРТИТИ за пар минута, а и даље је један од омиљених!

08.01.2018. 20:36
Пише:
Србија Данас
Devojka jede kolače
Девојка једе колаче / Извор: Профимедиа/илустрација

Шокантно сазнање!

Познати јапански колачићи "Mochi" napravljeni од риже, који се у Јапану једу током новогодишњих празника, многе су коштали живота.

Недавно је у тој земљи двоје људи умрло, а неколико њих је у критичном стању, због гушења овим колачем који долази у много укуса.

Знате ли шта ове године МОРАТЕ да урадите са бадњаком НАКОН Божића?

Mochi
Mochi / Извор: Фото: Инстаграм Принтсреен/лееаимуен

Ево како се Mochi прави.

То су заправо мала, округла пецива израђена од мекане и гумене риже, која се најпре загревају на пари, а потом ударају и гњече.

Не може уврнутије: СМРТ САДА ИМА ИНСТАГРАМ! Погледајте о чему причамо...

Резултат оваквог поступка је лепљива маса која се формира у куглице и пече или кува. Долази у више варијанти. Јапанске породице за Нову годину једу Мочи који се кува у супи од поврћа.

ЗАНИМА ВАС ШТА ЈЕ ПОСЛЕ СМРТИ?! Научници су напокон дали ОДГОВОР: Душа не умире већ се враћа у...

 

А пост shared by Kennis Ли (@kennis_homelife) он

Питате се зашто је толико опасан? Ево и разлога.

Зато што је врло љепљив. Мочи колачић морате добро сажвакати пре него што га прогутате. Људи којима је тешко да жваћу, попут старијих бака и дека без зуба или мале деце, тешко ће га појести. Уколико се поштено не сажваће, а прогута се, може се заглавити у грлу и довести до гушења, због свог лепљивог материјала.

ПОД ХИТНО ИЗБАЦИТИ! Ако ОВО носите у новчанику - никада нећете имати пара!

Према јапанским медијима, чак 90% људи који су завршили у болници због гушења током празничних оброка, били су старији од 65 година. 

 

А пост shared by МИЗО Хеиде (@mizo_sushi_and_more) он

Једини сигуран начин једења овог дезерта је упорно и дуго жвакање, или сечење на мање комадиће. Јапанске власти сваке године упозоравају своје грађане да пазе како једу Мочи, али и поред тога, сваке године буде жртава, открио je BBC.

ИЗГУБИЛА 100 КИЛОГРАМА: Ова девојка сада изгледа као МАНЕКЕНКА, а сви је МРЗЕ због тога (ФОТО)

На видеу испод можете погледати како се он прави.