Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРИПАШЋЕ ВАМ МУКА: Конобари и кувари открили шта НИКАД не би наручили у ресторану! (ФОТО)

09.09.2016. 13:07
Пише:
Србија Данас/Курир Стил
Restoran
Ресторан / Извор: Профимедиа/илустрација

Када прочитате, јешћете само код куће.

Радници у ресторану искрено су одговорили на питање на Reddit - у "шта вам се највише гади и не бисте никад јели, а људи често наручују?"

Одговори ће изненадити многе. Према њиховим одговорима нису сигурне ни супе, ни умаци, ни суши, а лед поготово. Неки су ишли до те мере и рекли да не би никад јели у ресторану јер се храна по неколико пута препакује и рок јој је одавно истекао.

mnogo hrane na stolu
много хране на столу / Извор: Профимедиа

Корисник под именом seagullhunter открио је да не би никад јео супу:

- Никад се не охлади прикладно увече у великим лонцима и остаје млака сатима.

- Додатке храни, али и пићу треба избјегавати. Лимуни, лимета, поморанџе и слично готово никад се не оперу како треба, а конобари и послужитељи узимају их рукама у 95 одсто случајева. То ми смета - испричао је корисник бгар0312.

СВИ СМО НАВИКЛИ НА ЊУ КАО "БУЦКУ": Опра је скинула више од 20 кг - ОТКРИВА КАКО

- Било какви умаци са сиром углавном немају сир. Било какав сирни умак, без обзира како "фенси" звучи, направљен је од 95 одсто путера и мало кремастог сира, тек толико да се осети сир. Озбиљно вам кажем, то је пола вашег калоријског дневног уноса у малој чинији - открио је Bradleyd00.

- Радим у суши ресторану. Никад, баш никад немојте наручити "spicy yellowtail" или "spicy Hamachi roll". То је у суштини месо за рибљи бургер. Сви остаци од сецкања различитих врста рибе чувају се заједно, сецкају и миксају са sriracha умаком и другим стварима. Никад није свеже и никад не можете да знате шта једете.

Pašteta od ribe
Паштета од рибе / Извор: Профимедиа/илустрација

Мрзим то да радим и мрзим то да продајем. Сваки шеф кухиње то мисли. Али то је једноставан начин да се заради новац с нечим што је заправо отпад - испричао је dymlostheoni.

ОВАЈ ЈЕФТИН ТРИК ЗНАЈУ САМО ОНЕ? Ево шта вип личности СТАВЉАЈУ У САЛАТУ - отуда им ВИТКА ЛИНИЈА

Корисник Кхеелз изнео је врло ружна искуства. Каже да ради у 2 ресторана, а ово су његови утисци:

1. Ништа није свеже. То што наручујемо храну је заправо смејурија, преноси The Сун. Тај посао је прљав и иако би све требало да се баци након истека рока, не баца се. Понекад се користи и три пута дуже након истека рока.

Grčka salata
Грчка салата / Извор: Профимедиа

2. Не бих јео ништа. Посуђе је ретко кад добро опрано. Не могу вам рећи колико пута сам враћао шољице јер је још увек било ружа на ивицама. Салата се припрема голим рукама и то раде људи које никад нисам видео да перу руке, а баратају и новцем и прљавим посуђем и путером од кикирикија и осталим.

Дали су јој још ДВА ДАНА живота: Анорексија је УНИШТИЛА - а данас је права БОМБА! (ФОТО)

Столови би требало да се обришу средством за стерилизовање, а перу се у врућој прљавој води. Неке ствари се никад не перу. Нпр. блендери се само ставе под врућу воду. Никад нисам видео куваре да перу руке. Порука приче: једите код куће, једноставно није вредно.