Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ДИЖЕ ИЗ МРТВИХ: Пилећа бела чорба ЛЕЧИ МАМУРЛУК к'о од шале!

16.09.2016. 08:50
Mamurna devojka
Мамурна девојка / Извор: Профимедиа/илустрација

Одличан рецепт.

Ако сте претходне ноћи претерали са пићем, топла бела пилећа чорба је баш оно што вам треба.

СЛАТКИ ЗАЛОГАЈЧИЋ: Направите домаћи ратлук који се ТОПИ У УСТИМА!

Састојци:

1 пиле 1-1,5 кг
1 велики црни лук
2-3 шаргарепе
2-3 беле зелени
целер, величина јајета
2 ловорова листа
1/2 шоље пиринча (125 мл.)
2 лимуна
3-4 жуманца
150-200 мл. павлаке
мирођија и першун
со и бибер

Čorba od karfiola
Чорба од карфиола / Извор: Профимедиа

Припрема:

У дубљи лонац ставити пиле и налити 4-5л воде. Посолити и оставити да проври. Повремено скидати пену која се ствара. Додајте исецкану шаргарепу, белу зелен, ловор и целер, па оставите да се кува. Када се пиле скувало са поврћем, извадите га и скините кожу. Уситните месо и вратите у лонац.

БРЗО И ЛАКО: Направите домаће слатко од шљива и меда!

Додајте и пиринач и кувајте 15 минута. Улупајте сок од лимуна са жуманцима, додајте им павлаку и добро промешајте. Полако сипајте ту смесу у лонац, уз мешање. Посолите и побиберите по укусу и украсите са першуном. 

Послужите пилећу чорбу.